Нов собственик на 118d

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: F31 318d

Нов собственик на 118d

Мнение от Djundjurov » 18 Мар 2013, 1:35

Здравейте, колеги!
Казвам се Йордан и от няколко седмици съм собственик на BMW 118d, 2006 година, 108 000км пробег, купувано от Камор Ауто и поддържано там.
За момента съм доволен от колата и нямам никакви проблеми, освен няколко дребни дефекта като скърцащите интериорни елементи и пръскалката на задната чистачка, но прочетох, че са лесно отстраними. Извинявам се, но като нов потребител във форума, който е доста по-голям от тези, в който съм бил член досега, имам няколко питанки. Първият ми въпрос е свързан с електрониката -не знам дали е от софтуера на колата, но няма настройка ринговете на енджъл айса да светват при отключването на колата. Единичката е с пакет светлина(или както се води) с подсветка в дръжките на вратите и в краката, но такава настройка липсва и ме интересува дали може да се настрои през сервизната букса. Второто нещо което ме тормози е климатика - колата е със всички възможни екстри без навигация и климатроник :kuku: , та се чудя дали е възможно поставянето на такъв, дори и от естетична гледна точка, да не дразни окото климатика с въртоците си. Някой дали има информация дали такава смяна е възможна, защото доколкото съм чел, при БМВ доста от нещата са "плъг енд плей". И последното нещо, което ме мъчи е шофьорската стелка, просто защото липсва и искам да си намеря по възможност оригинална. Звънях по някакви автоморги, но или нямаха или ми обявяваха цена от 80-100 лева за една стелка, което е смешно при положение, че 4 неоригинални са 53 лева в магазина.

Ще съм благодарен, ако някой може да ми помогне по тези въпроси.

Поздрави, Йордан :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Re: Нов собственик на 118d

Мнение от M3 E92 » 18 Мар 2013, 15:34

Това с фаровете се наглася от лостчето за мигачите - на него има едно, дето се бута нагоре и надолу, буташ накъдето искаш и трябва да ти излезе ключ и SET - оттам предполагам ще се ориентираш кой от знаците е за запалване на фаровете при отключване :yes:
Другият вариант е копчето за фаровете да е в позиция 0, така няма да светят при отключване, сложи го на Auto :yes:
А колкото до стелките - ако са велурените, са им доста високи цените :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 18 Мар 2013, 17:38

За климатроника ти трябва нов панел заедно с врътките,за цени виж немският ибей или по моргите.Ако държиш на оригинални стелки,питай този колега за конкурентна цена - viewtopic.php?f=63&t=254403
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар
Кара: F31 318d

Мнение от Djundjurov » 19 Мар 2013, 2:09

Това с лостчето ми е ясно, само че не става от там - няма такава настройка. На един приятел е90 има такава настройка и предполагам, че е от софтуера - може би е по-стар моят. Стелките са обикновени мокетни и затова ми се стори много. За климатроника новото управление ми е ясно, това е най-малкият проблем, по-скоро се интересувам дали има нужда от смяна на компресор или други елементи, освен промяна в софтуера, за да се постави климатроник. Някой ако знае нещо, ще го оценя :)

Назад към 1-ва Серия