Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.8is

Re: Алтернативна мултимедийна система - Dynavin DVN-Е46

Мнение от bituv » 09 Мар 2013, 20:12

тук има някакъв за 399 ама не ми прилича на динавински :dunno: http://www.k99bg.com
http://www.k99bg.com/ElC_Catalog/ShowPi ... _TUNER.jpg

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Мар 2013, 20:28

Така изглежда тунера на Dynavin, трябва да е същия. Дай връзка към описанието, че не мога да го открия?
Иначе цената не ми хареса

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bituv » 09 Мар 2013, 20:34

не мога да го копирам чукни в търсачката на кацарски динавин и ще го видиш

Слави
Аватар

Мнение от © » 09 Мар 2013, 20:40

Видях ... голямо описание "копи и пейст" на немски :mhihi:
Както и да е, внимавай ако поръчваш да си вземеш точно за твоя модел Dynavin защото интерфейсите (най-малко) са различни

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 118Д

Мнение от muleshkov » 10 Мар 2013, 19:48

Здравейте
Понеже и аз съм пред дилема за динавин и цял ден чета информацията написана но никъде неоткрих информацията която ми трябва а именно
Може ли динавин Д99 андройд да управлява дсп.Понеже аз сега съм с оригинална 16/9 навигация и както знаете модулите и са отзад четох че трябвало допълнителен кабел да се пусне от динавина до радио модула който е в багажника но за дсп-то.Ако може да е се управлява добре но ако неможе какво правим как се шунтира и т.н

Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 10 Мар 2013, 20:47

muleshkov написа:Здравейте
Понеже и аз съм пред дилема за динавин и цял ден чета информацията написана но никъде неоткрих информацията която ми трябва а именно
Може ли динавин Д99 андройд да управлява дсп.Понеже аз сега съм с оригинална 16/9 навигация и както знаете модулите и са отзад четох че трябвало допълнителен кабел да се пусне от динавина до радио модула който е в багажника но за дсп-то.Ако може да е се управлява добре но ако неможе какво правим как се шунтира и т.н

Благодаря

Аз доколкото разбрах Dynavin не работи с DSP системата на BMW. При DSP аудио сигнала пристига в цифров вид до усилвателите в багажника. Dynavin не предоставя цифров сигнал за съжаление :roll: Не съм се задълбавал особено, би било хубаво някой по-запознат да потвърди :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е87 118Д

Мнение от muleshkov » 10 Мар 2013, 21:02

Да би било хубаво наистина някой или да потвърди или да опровергае
А ако се наложи монтаж на динавин как се изолира въпросният усилвател защото съм чел някъде че ползва говорители с по висок импеданс.Какви са вариантите в случаят
Друго се сещам даречем че неможе да се използва дсп с динавина изолирането от една страна предполагам може да стане с пускането на чинчове от динавина да захранят отделен обикновен усилвател.
Какво ще стане с динавина и дсп в смисъл да не се вади усилвателя с факра кита да се подава сигнал на буксата на радио модула от там нали се подава на дсп-то дали ще тръгне усилвателя предполагам единствено няма да мога да си играя с настройките на дсп предполагам
Има ли някой който се е замислял над това

Потребител
Аватар
Кара: Mercedes c200 CDI

Мнение от swilen » 15 Мар 2013, 0:01

Появи се досаден проблем с моя - Dynavin :shock: Врътката за регулиране силата на звука и тази,с която превъртам песните почнаха да се държат неадекватно-звъкът се усилва или намаля както си иска,независимо в коя посока въртя копчето.Същото е и с превъртането на песните-въртя да ги превърта напред-тее се връщат назад.....Имало някакви спрейчета за потенциометри,но не ми е ясно трябва ли да се разглоби устройството,за да достигна до проблемните потенциометри или е достатъчно да измъкна гумените врътки?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bituv » 15 Мар 2013, 10:51

пробвай с един reset първо.за разглобяването трябва да свалиш целия преден панел и след това пръскай.сваля се лесно само внимавай с копчетата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: M4

Мнение от diskoinferno » 21 Мар 2013, 9:30

Колеги от къде да си намеря GPS антена за навигацията
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330xi
Мечтае да кара: F25 X3 35i

Мнение от slavyan5 » 21 Мар 2013, 10:24

Колеги, тунера, който си върви с D99, работи ли с новата цифрова телевизия в България, и колко канала има по настоящем? :)
Изображение --- Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... ;)

Слави
Аватар

Мнение от © » 22 Мар 2013, 8:34

GPS антената върви с устройството, но тунера се продава отделно, ако въобще го има наличен. Иначе хваща mpeg4 програми, с HD не съм го пробвал, защото тогава нямаше, но мисля че няма да има проблем. В момента като минимум се хващат БНТ, БНТ2, ТВ7, Нюз7 (HD), БТВ, НоваТВ, БНТ HD, би трябвало и БНТWorld, но за последната не съм сигурен. В София програмите трябва да са поне с 5-6 повече. Това е ако имате хубави антени

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: M4

Мнение от diskoinferno » 30 Апр 2013, 9:24

© написа:GPS антената върви с устройството, но тунера се продава отделно, ако въобще го има наличен. Иначе хваща mpeg4 програми, с HD не съм го пробвал, защото тогава нямаше, но мисля че няма да има проблем. В момента като минимум се хващат БНТ, БНТ2, ТВ7, Нюз7 (HD), БТВ, НоваТВ, БНТ HD, би трябвало и БНТWorld, но за последната не съм сигурен. В София програмите трябва да са поне с 5-6 повече. Това е ако имате хубави антени

Да де ама аз си купих DYNAVIN втора употреба и той няма GPS антена някой да знае от къде мога да си намеря такава :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Мнение от sh1n3 » 27 Май 2013, 13:50

Здравейте колеги,

Искам да попитам дали някой се е сбълсквал с следния проблем.

Когато камерата за задно виждане се монтира , при усилване на музиката в USB или CD режим, при по-басовите песни се включва камера и прекъсва за секунда музиката, и така докато не се намали музиката.

Всички връзки от Дайнавина до камерата отзад са изолирани и немога да разбера от каде идва проблема ....

Бих бил благодарен на всякакви отговори.

Слави
Аватар

Мнение от © » 27 Май 2013, 16:46

Ако не си монтирал реле за камерата го направи. Сигурно ще реши проблема.
За предпочитане е да го поставиш някъде из багажника, а не до устройството, че при мен смущаваше радиото :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E46