Xenon на дългите светлини....?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: Xenon на дългите светлини....?
Колега INTEGRALE,
Не се изказвал неподготвен!!! Ако твоята кола е с кофти фарове, моите съболезнования. НО, от средния клас е60, А6, Е320, BMW-то е с най-добрите фарове, както по отношение на късите, така и по отношение на дългите фарове. Всичко тива твърдя на база личен опит в рамките на една календарна година, карах по една от трите по-горе описани марки/модела. Мерца има ужасни къси, в сравнение с тях дългите "къртеха". Аудито обратно, горе-долу някакви къси, и щом пуснеш дългите, нищо не се случва, освен лека наченка на дълги. Освен това дългите им са мн разхвърляни и светят ненужно високо и около/над дърветата. BMW-то е лидер в това отношение.
В подкрепа на моето мнение, прочети последния брой на Автобилд-България, където има статия точно за фаровете на 10различни марки автомобили.
Считам темата за приключена.
Моля да се придържаме към заглавието на темата!
Не се изказвал неподготвен!!! Ако твоята кола е с кофти фарове, моите съболезнования. НО, от средния клас е60, А6, Е320, BMW-то е с най-добрите фарове, както по отношение на късите, така и по отношение на дългите фарове. Всичко тива твърдя на база личен опит в рамките на една календарна година, карах по една от трите по-горе описани марки/модела. Мерца има ужасни къси, в сравнение с тях дългите "къртеха". Аудито обратно, горе-долу някакви къси, и щом пуснеш дългите, нищо не се случва, освен лека наченка на дълги. Освен това дългите им са мн разхвърляни и светят ненужно високо и около/над дърветата. BMW-то е лидер в това отношение.
В подкрепа на моето мнение, прочети последния брой на Автобилд-България, където има статия точно за фаровете на 10различни марки автомобили.
Считам темата за приключена.
Моля да се придържаме към заглавието на темата!
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
[quote="MadChicken"]Вземи си кит с CANBUS баласти, за да не ти дава грешка и да не се занимаваш с глупости. Аз съм по този начин, няма нужда да се спират чекове.
Колеги, а възможен ли е описания вариант в комбинация с 40% дълги като дневни?
Колеги, а възможен ли е описания вариант в комбинация с 40% дълги като дневни?
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
За съжаление не. Баластите не могат да работят добре с по-малко от 12V и съответно не палят ксеноновите крушки. Просто принципа на светене е коренно различен от нормалните крушки с нажежаема жичка.
Only dead fish follow the stream...
Аз тествах Би-ксенона и наистина щрака, няма лъжа няма измама
Даже се разрових и в LMA открих една опция, която активираш само биксенона когато присветваш на някой.
Опцията е: BI_XENON_BEI_LH -> aktiv

Опцията е: BI_XENON_BEI_LH -> aktiv
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Може ли линк към такива canbus баласти, че не мога да се ориентирам нещо. Благодаря!
- ICE
- Ледения
-
Вижте в YouTube клиповете за "Xenon G4". Ще ви хареса мноого. Единия от клиповете е около 8мин. Приятно гледане! 
ПП. Лошо че не става за 55w, зада ги сложа на дългите.

ПП. Лошо че не става за 55w, зада ги сложа на дългите.
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
А дали късите и дългите на LCI фарове светят по-добре от тези преди LCI? Интересно ми е дали, ако се сменят крушките с нови ще има чувствителна разлика: с такива например:
http://www.ebay.de/itm/Philips-D1S-X-tr ... 363wt_1139
http://www.ebay.de/itm/Philips-D1S-X-tr ... 363wt_1139
...............................
Е новите крушки са си нови крушки, по-добре ще е
Любопитно ми е що темата стана важна 

- ICE
- Ледения
-
vesko4114 написа:А дали късите и дългите на LCI фарове светят по-добре от тези преди LCI? Интересно ми е дали, ако се сменят крушките с нови ще има чувствителна разлика...
Когато сложиш нови крушки, винаги ще има чувствителна разлика със старите, особено ако са на 2-3-4 години!

ПП. Фаровете на LCI са много по-добри!
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
aero написа:Любопитно ми е що темата стана важна
Нямам идея кой е направил темата "важна" ,но няма да бъде такава,защото не виждам нищо важно в нея.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Просто казвам че фара на Е60 с възрастта си губи голяма част от светлината. Прекалено за фар струващ 2 бона и отгоре с електрониката! Направен да не се отваря ! Естествено с миене (риск), смяна на крушки има огромна разлика. То на 10 годишен фиат да ги измиеш ще видиш разликата! А що се отнася до останалите марки... Аз на мерцедеса сложих 55в и... е меко казано добре... но това е нормално все пак са двойно по-мощни.
- yordanovdir
- кандидат ентусиаст
-
Някой дали може да даде съвет(от опит) за марка и модел лампи за дълги, такива че максимално да се доближават по цвят до късите.
Поздрави
П.С.Не бях достатъчно ясен.Имам предвид халогенни лампи, понеже ги ползвам като дневни.
Поздрави
П.С.Не бях достатъчно ясен.Имам предвид халогенни лампи, понеже ги ползвам като дневни.
Последна промяна yordanovdir на 15 Мар 2013, 18:41, променена общо 1 път
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Китайското 4300к доста се различава от оригиналните 4300к
Така че от сега се подготви, че разлика ще има каквото и да сложиш.
Аз лично използвам това: http://www.autopro.bg/ксенон-h7r-autopro-canbus
Доволен съм от гледна точка на това, че е с много хубави баласти и пали много бързо, което е от значение за светкавицата.
Цветът обаче си се различава малко...

Аз лично използвам това: http://www.autopro.bg/ксенон-h7r-autopro-canbus
Доволен съм от гледна точка на това, че е с много хубави баласти и пали много бързо, което е от значение за светкавицата.
Цветът обаче си се различава малко...
Only dead fish follow the stream...
- ICE
- Ледения
-
yordanovdir написа:Някой дали може да даде съвет(от опит) за марка и модел лампи за дълги, такива че максимално да се доближават по цвят до късите.
Поздрави
Най-добре ще е да си купиш два комплекта xenon крушки, за късите + за дългите. Това ще те гарантира че ще са максимално еднакви. Все пак никога няма да са 100% еднакви, поради факта, че едните са прожекторен фар, другите рефлекторен.
52 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4