въпрос за Фабричната аларма
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
въпрос за Фабричната аларма
здравейте колеги,понеже никъде не намерих тема по моя проблем реших да пиша!
Проблема ми е следния:когато отключвам и заключвам колата не се чува никакъв звук от аларма и мигачите не светят,преди няколко седмици не бях затворил предния капак и заключих колата и като го повдигнах се разсвири и това беше за 3 години( смисъл общо взете незнам дали се активира някакси тая аларма или има проблем,защото каквото и да правя не издава звук)
П.С.колата е 740I (преди фейса) и е швейцарка
Проблема ми е следния:когато отключвам и заключвам колата не се чува никакъв звук от аларма и мигачите не светят,преди няколко седмици не бях затворил предния капак и заключих колата и като го повдигнах се разсвири и това беше за 3 години( смисъл общо взете незнам дали се активира някакси тая аларма или има проблем,защото каквото и да правя не издава звук)
П.С.колата е 740I (преди фейса) и е швейцарка
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: въпрос за Фабричната аларма
Алармата ти се включва при заключване на колата с ключа или с дистанционното/в зависимост от това как е кодирана/, а при пускане/спиране мигачите ти не мигат, и не издава сигнал, защото не е кодирана да го прави. Ако желаеш тези функции, посети някой колега, или сервиз, с необходимата програма /бмв скенер,дис,нцс/, да ти ги пусне.

- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговора
,а иначе предполагам се задейства когато се отвори врата или пък ако има движение в купето(въпреки че нямам датчици-така нар. "очички")

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Датчиците са горе на тавана,пластмасовата кутия.
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Дам,ама аз нямам кутия(ако имаш в впредвид тая квадратната на средата на тавана) 

- mpp82
- младши ентусиаст
-
- Кара: 730 d
- Мечтае да кара: X5
Значи аз съм в грешка.
Последна промяна mpp82 на 15 Мар 2013, 18:27, променена общо 1 път
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Аз имах огромен проблем докато разбера защо не свири тази кола и застрахователите ми казваха,че нямам каско кражба докато не чуят алармата
Егати и алармата 

- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Аз немога да разбера как да проверя дали работи.Преди време ми изгоря бушона на главния модул на шоф. врата и не можех от шоф.вратата да свалям стъклата и да заключвам.И така,един път като заключих от централното,шоф. врата остана отключена и рехиш да вляза в колата и ...... това чудо зави като съранска мечка
П.С. извинявайте за повтарящата се дума шоф. врата

- chernobila
- младши ентусиаст
-
bingo-boy8812 написа:Аз немога да разбера как да проверя дали работи.Преди време ми изгоря бушона на главния модул на шоф. врата и не можех от шоф.вратата да свалям стъклата и да заключвам.И така,един път като заключих от централното,шоф. врата остана отключена и рехиш да вляза в колата и ...... това чудо зави като съранска мечка![]()
![]()
И аз така я пробвах,само че заключих колата с отворена шофьорска врата,затворих я и после като я отворих и ВОАЛА

- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Аз като взех колата и мислех,че след като не светят мигачите и не издава звук при вкл./изкл. няма аларма и
преди каското ,черта към едни алармаджий да слагат нещо и като ги питах за фабрична,бяха категорични че няма,в последствие като установих,ЧЕ ИМА,реших да се върна до тях и .......

преди каското ,черта към едни алармаджий да слагат нещо и като ги питах за фабрична,бяха категорични че няма,в последствие като установих,ЧЕ ИМА,реших да се върна до тях и .......

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Също започва да свири като започнете да вдигате колата на крик или пък я заклатите.Явно си има и шокови датчици алармата
- bingo-boy8812
- кандидат ентусиаст
-
Аз се дразня,че не се чува звук и не светват мигачите при вкл./изкл. ама ми обясниха,че в Швейцария такъв бил закона и за това е програмирана така 

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
amgpower написа:Също започва да свири като започнете да вдигате колата на крик или пък я заклатите.Явно си има и шокови датчици алармата
Няма шокови датчици, има датчик за наклона /tilt sensor/, но и той както обемния датчик, не е задължителен да го има, за да работи самата аларма.

- 4i4o Mitko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е38
- Мечтае да кара: вече не мечтае
- Детайли за колата: е38 728iA
bingo-boy8812 написа:Аз се дразня,че не се чува звук и не светват мигачите при вкл./изкл. ама ми обясниха,че в Швейцария такъв бил закона и за това е програмирана така
Навсякъде, където правят диагностика ще ти нагласят мигачите и звуковия сигнал както желаеш.

- chernobila
- младши ентусиаст
-
bingo-boy8812 написа:Аз се дразня,че не се чува звук и не светват мигачите при вкл./изкл. ама ми обясниха,че в Швейцария такъв бил закона и за това е програмирана така
Колега и моята е от Швейцария и също е безшумна НАЙСТИНА заради техните закони

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2