Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Изкарване на 3.5мм аудио жак?
Здравейте Колеги ,
Реших и аз да пиша по темата . Наскоро си взех БМВ е46 купе 320 ci , но с касетка

След като прочетох цялата тема много внимателно и обстойно реших и аз да се пробвам да си изведа аудио извод. Направих следните стъпки :
1. Отпоявам интегралната схема "HA12161FP" която служи за филтър от шумове усилени от усилвателя на главата на касетофона.

2. на крачетата 9 и 21 на същата интегрална схема "HA12161FP" запоявам съответно R и Л изводите. както 3 тия е ясно че го хващам за маса
(добре е да вземете екраниран кабел).
3.Има един датчик на касетката него го давам на късо. Той стой отпред няма как да се сбърка (този датчик който е отдолу той не се прекъсва) .
Те са само тези 2 датчика при мен един отпред дали има касетка в касетофона и един от долу . Този отдолу не се бара. За съжаление нямам снимки за тази процедура
това е всичко свири уникално и звука е перфектен
да поясна защо реших да махна тази интегрална схема и защо избрах точно тези изводи:
1. Тази интегрална схема е отпоявам защото даже и да не работи касетофона и главата да не чете тя пак вкарва шумове и нарушава изходния импеданс на стъпалото.
Седна дума казано махаме едно стъпало е даден изходен импеданс и свързваме друго стъпало с друг изходен импеданс, а не да включваме и 2те заедно.
2.Тези изходи 9 и 21 те отиват директо във "TDA7342" Digitally controlled audio processor през кондензатор (не съм ги мерил тези кондензатори тяхната стойност но лично мен не ме интересуват).
Този чип е нещо като процесор който се грижи кой вход (било то радио ФМ или аудиосигнал от касетка или от ЦД) да го изведе на крайните усилватели и сами сигнал го прави 4 канален тоест за 4 колони и
от там се усилва. Този чип управлява и нивото на сигнала и дали да е заглушен. Този чип се управлява от процесора по сериина шина.
това е от мен Съжалявам за правописните грешките ако съм допуснал такива ,просто нямам много време исках да съм полезен (ако съм успял мн се радвам).
За въпроси пишете ми ще отговарям ако мога
ето още малко снимки :

... а тези чаркове ми останаха излишни
дано не идват пак на мода касетките хахахах

.
Реших и аз да пиша по темата . Наскоро си взех БМВ е46 купе 320 ci , но с касетка

След като прочетох цялата тема много внимателно и обстойно реших и аз да се пробвам да си изведа аудио извод. Направих следните стъпки :
1. Отпоявам интегралната схема "HA12161FP" която служи за филтър от шумове усилени от усилвателя на главата на касетофона.

2. на крачетата 9 и 21 на същата интегрална схема "HA12161FP" запоявам съответно R и Л изводите. както 3 тия е ясно че го хващам за маса
(добре е да вземете екраниран кабел).
3.Има един датчик на касетката него го давам на късо. Той стой отпред няма как да се сбърка (този датчик който е отдолу той не се прекъсва) .
Те са само тези 2 датчика при мен един отпред дали има касетка в касетофона и един от долу . Този отдолу не се бара. За съжаление нямам снимки за тази процедура

това е всичко свири уникално и звука е перфектен
да поясна защо реших да махна тази интегрална схема и защо избрах точно тези изводи:
1. Тази интегрална схема е отпоявам защото даже и да не работи касетофона и главата да не чете тя пак вкарва шумове и нарушава изходния импеданс на стъпалото.
Седна дума казано махаме едно стъпало е даден изходен импеданс и свързваме друго стъпало с друг изходен импеданс, а не да включваме и 2те заедно.
2.Тези изходи 9 и 21 те отиват директо във "TDA7342" Digitally controlled audio processor през кондензатор (не съм ги мерил тези кондензатори тяхната стойност но лично мен не ме интересуват).
Този чип е нещо като процесор който се грижи кой вход (било то радио ФМ или аудиосигнал от касетка или от ЦД) да го изведе на крайните усилватели и сами сигнал го прави 4 канален тоест за 4 колони и
от там се усилва. Този чип управлява и нивото на сигнала и дали да е заглушен. Този чип се управлява от процесора по сериина шина.
това е от мен Съжалявам за правописните грешките ако съм допуснал такива ,просто нямам много време исках да съм полезен (ако съм успял мн се радвам).
За въпроси пишете ми ще отговарям ако мога

... а тези чаркове ми останаха излишни

.
- jivakula
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61 525d, F11 525d xDrive
- Мечтае да кара: само BMW-та
Ентусиазиран от идеята която Пресли намери, реших да изкарам AUX вход на BM24. Поразрових се и намерих от къде идва сигнала от АМ тунера до TDA7310 процесора. Това са крачета 21 (R) и 27 (L).
Тези крачета се окъсени и за това входния сигнала е МОНО. Също така има едно съпротивление което се отпоява(оградено в зелено), за да се прекъсне сигнала от АМ тунера. Като се прекъсне пътечката (оградено в червено) имаме СТЕРЕО
.
Сложих два кондензатора 4,7мF 50V.
Така с натискане на бутона АМ имаме сигнал от различни външни устройства. Звукът е чист, без изкривявания. Това според мен става за всички тунери с такъв процесор.
Тези крачета се окъсени и за това входния сигнала е МОНО. Също така има едно съпротивление което се отпоява(оградено в зелено), за да се прекъсне сигнала от АМ тунера. Като се прекъсне пътечката (оградено в червено) имаме СТЕРЕО

Сложих два кондензатора 4,7мF 50V.
Така с натискане на бутона АМ имаме сигнал от различни външни устройства. Звукът е чист, без изкривявания. Това според мен става за всички тунери с такъв процесор.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна jivakula на 18 Фев 2013, 22:31, променена общо 1 път

- maskivan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: самолет
Колеги има ли някой в Ст.Загора ,който може да направи тази интервенция.???
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
Май ще съм аз...
Само да видим ти с кой магнет си и можем да пробваме. 

БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
- maskivan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
Съгласен ама първо трябва да светнем джантите.....

turbo написа:Май ще съм аз...Само да видим ти с кой магнет си и можем да пробваме.
Здравейте колеги. Исчетох цялата тема и пак не ми стана савсем ясно как става. Касетофона ми е бизнез рдс. Имали някой от Варна, който може да го направи срещу заплащане разбира се
Благодарско предварително!!!

- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Привет колеги...
Онзи ден като се рових по тв тунера за да си оправя камерата за задно виждане забелязах една букса която не бе включена никъде -
Казаха ми че може да е за чейнджър но аз си имам такъв.В нета намерих ето това и се чудех дали не е точно за тази букса http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-Genuine-I ... 2c6b7190fa
Може ли някой да каже?
Онзи ден като се рових по тв тунера за да си оправя камерата за задно виждане забелязах една букса която не бе включена никъде -
Казаха ми че може да е за чейнджър но аз си имам такъв.В нета намерих ето това и се чудех дали не е точно за тази букса http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-Genuine-I ... 2c6b7190fa
Може ли някой да каже?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- tngeorgiev
- младши ентусиаст
-
wenss написа:Привет колеги...
Може ли някой да каже?
това е някаква захранваща букса с 12в постоянно/контакт, в никакъв случай не е аукс -аукс излиза отпред, зад монитора
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318
- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Здравейте, съфорумници,
искам да споделя с вас как се изкарва качествен AUX In от BMW Reverse RDS.
Или по-точно казано този касетофон:

1. Сваля се от колата и се разглобява
2. Както пише на стр.4 се залъгва механиката, че има касетка постоянно, за да работи касетофона. Запояват се "на късо" кабелите тук:

3. Масата (червения кабел) се запоява за корпуса на радио тунера, както се вижда тук:

4. След това Левия и Десния канал (двата черни кабела) се запояват както е посочено тук:

5. Сглобявате всичко и се наслаждавате на кристалния звук.
Там на платката си има фабрични пъпки, хората са си го измислили както трябва!
Това е най-доброто място за изкарване на AUX, гарантирам. Звука е много добър!
искам да споделя с вас как се изкарва качествен AUX In от BMW Reverse RDS.
Или по-точно казано този касетофон:

1. Сваля се от колата и се разглобява

2. Както пише на стр.4 се залъгва механиката, че има касетка постоянно, за да работи касетофона. Запояват се "на късо" кабелите тук:
3. Масата (червения кабел) се запоява за корпуса на радио тунера, както се вижда тук:

4. След това Левия и Десния канал (двата черни кабела) се запояват както е посочено тук:

5. Сглобявате всичко и се наслаждавате на кристалния звук.
Там на платката си има фабрични пъпки, хората са си го измислили както трябва!
Това е най-доброто място за изкарване на AUX, гарантирам. Звука е много добър!
Последна промяна bobixaka на 13 Мар 2013, 0:06, променена общо 1 път
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
tngeorgiev написа:wenss написа:Привет колеги...
Може ли някой да каже?
това е някаква захранваща букса с 12в постоянно/контакт, в никакъв случай не е аукс -аукс излиза отпред, зад монитора
Колега погледнах отзад зад монитора и имам букса но тя никъде не е поставена-стои си ей така.Трябва ли да е включена някъде?
- Night_Wolf
- младши ентусиаст
-
bobixaka, да но така не се ли вкарва шум от механиката на касетката?
- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Абсолютно никакъв шум няма, по-кристален звук не съм чувал никога да излиза от тоя касетофон!
Няма никакъв шум, касетофона е доста качествен и производителите са измислили как да елиминират шума.
Увеличавам докрай и никакъв шум няма, просто има чип SONY с DOLBY система, която върши прекрасна работа за елиминиране на шума!
Няма никакъв шум, касетофона е доста качествен и производителите са измислили как да елиминират шума.
Увеличавам докрай и никакъв шум няма, просто има чип SONY с DOLBY система, която върши прекрасна работа за елиминиране на шума!
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
wenss написа:tngeorgiev написа:wenss написа:Привет колеги...
Може ли някой да каже?
Колега погледнах отзад зад монитора и имам букса но тя никъде не е поставена-стои си ей така.Трябва ли да е включена някъде?
Оказа се,че съм имал фабричен аукс от тази букса зад монитора.Благодаря на колегата tngeorgiev за помоща.
Не знам дали е нормално но звука от аукса е малко слаб.Ако взема да монтирам едно крайно стъпало дали няма да има ефект с усилване?
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
wenss написа:
Оказа се,че съм имал фабричен аукс от тази букса зад монитора.Благодаря на колегата tngeorgiev за помоща.
Не знам дали е нормално но звука от аукса е малко слаб.Ако взема да монтирам едно крайно стъпало дали няма да има ефект с усилване?
Натисни бутон 6 и ще ти се усили звука на мах

- wenss
- кандидат ентусиаст
-
mad_presley написа:wenss написа:
Натисни бутон 6 и ще ти се усили звука на мах