Биене при спиране с над 140км/ч!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Биене при спиране с над 140км/ч!
Колеги, появи се следният проблем: при скорост над 130-140км/ч и натискане на спирачката на 2-3я път(или по-продължително натискане) се чува някакво биене от предно ляво колело! При спиране при каране в градски условия (т.е. чести спирания) и при каране извънградско с до 130км/ч биенето не се появява
Каква може да е причината
p.s.: при прегледа на ходовата ми част в сервиза на БМВ във Варна "майсторите" не откриха проблем

p.s.: при прегледа на ходовата ми част в сервиза на БМВ във Варна "майсторите" не откриха проблем

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Пробвай без да държиш волана, при 150 да натиснеш спирачката за да намалиш примерно до 80 и виж дали ще тръгне на някъде да завива. Другият тест е с какавато скорост караш, толкова разстояние трябва да изминеш в метри без да държиш волана и без колата да измени посоката си.
Вариантите са няколко, крив диск на спирачките, дебалансирана гума, крива джанта и т.н.
Аз имам подобен проблем и до сега, от над 140 като натисна малко по рязко спирачката и се получава едно като биене и ми вибрира волана поне докато не намали на 120 иначе го няма, та по този въпрос ми казаха че това било нормално, понеже нямало перфектни спирачки независими от законите на физиката и при подобно спиране неможело спирачките на всичките колела да хванат равномерно и затва ставало така.
Вариантите са няколко, крив диск на спирачките, дебалансирана гума, крива джанта и т.н.
Аз имам подобен проблем и до сега, от над 140 като натисна малко по рязко спирачката и се получава едно като биене и ми вибрира волана поне докато не намали на 120 иначе го няма, та по този въпрос ми казаха че това било нормално, понеже нямало перфектни спирачки независими от законите на физиката и при подобно спиране неможело спирачките на всичките колела да хванат равномерно и затва ставало така.

- divaneto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i
Re: Биене при спиране с над 140км/ч!
При мен го има същият проблем смених дисковете на спирачките с нови и сега като натисна спирачка от 140 нагоре за момент тресе и спира.По ходовата част всичко е ОК.Според майсторите нямало сток кола която да спира нормално от такава скорост.Обясниха ми че е от тампоните на носачите които са на две части за по-меко возене и предложиха да ги сменят от М-ка понеже били цели. Цена 110лв. двата, но засега при положение че стандартните са ми здрави смятам да се въздържа
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Пробвай без да държиш волана, при 150 да натиснеш спирачката
Не го пробвай или поне дръж волана но така , че да усетиш ще ти дръпне ли на някъде!!!
Иначе и аз гласувам за проблем състоящ се във вече написаните предположения ...........крив диск, разбити тампони на носача, крива джанта или прецакана гума!!!
Поздрави!!!
Likes!!!!
- Asterix
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320Ci
При мен се беше появил същият проблем след като смених накладки. Едната не беше закрепена както тя иска, става дума за точност до сантиметри, има една метална пластина която ги държи по-здраво, та тая пластина не беше сложена като хората и при по-висока скорост като натиснех спирачките и се усещаше едно блъскане.
- furnata
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 sedan
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
wanks написа:Пробвай без да държиш волана, при 150 да натиснеш спирачката
Не го пробвай или поне дръж волана но така , че да усетиш ще ти дръпне ли на някъде!!!
Явно някой не ме е разбрал добре, казвам да не си държи волана здраво, а не да си седне на ръцете като го пробва

- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Според мен имаш проблем с накладките.Най-добре отиди някаде да ти ги свалят и ги виж как са тъкмо ще си видиш и дисковете,а наще майстори от БМВ,са направо веднъж като се сетя кво напрайха с мойта коле не стъпвам там вече
- K 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53,BMW 730
anton2106 написа:Според мен имаш проблем с накладките.Най-добре отиди някаде да ти ги свалят и ги виж как са тъкмо ще си видиш и дисковете,а наще майстори от БМВ,са направо веднъж като се сетя кво напрайха с мойта коле не стъпвам там вече
Приятел сподели ми какво стана в БМВ Сервиза ...аз съм от Варна и все там съм ходил ...и смятам че момчетата си разбират от работата ....( мое мнение )
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
А какво прецакаха ми колата,развалиха DSC-то решиха че ще оправят грешката ама на оправиха я за няколко часа и както си карам и изведнъж в завоя познай няма ДСЦ и кой прай дрифт в прохода за Сл.Бряг-аз,сега не ми бачкат и мигачите като заключвам или отключвам колата и т.н. не ми се приказва може да е било кофти късмет с мойта бракма ама знам ли няма значение може и да са добри другите ама това е без значение мое мнение е и неискам да го налагам.
Ако съм разводнил темата се извинявам
- K 1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53,BMW 730
anton2106 написа:А какво прецакаха ми колата,развалиха DSC-то решиха че ще оправят грешката ама на оправиха я за няколко часа и както си карам и изведнъж в завоя познай няма ДСЦ и кой прай дрифт в прохода за Сл.Бряг-аз,сега не ми бачкат и мигачите като заключвам или отключвам колата и т.н. не ми се приказва може да е било кофти късмет с мойта бракма ама знам ли няма значение може и да са добри другите ама това е без значение мое мнение е и неискам да го налагам.
По принцип Явор (приемчик-управитела не става за нищо ) но има едно момче Жоро ,той е много добър диагностик и си разбира от работата ,другия вариант е Форито в Яребична ,доста е в час момчето
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
Благодаря ви за мненията, колеги; при мен май по-скоро проблемът се заключава в тампони или спирачен диск. Един майстор ми каза, че ако съм искал да спестя пари за нови можело да се вземе най-горния слой на диска на струг (май?) и щяло да се оправи - как мислите, струва ли си опита, аз по принцип си падам малко педант и бих си купил нови, но все пак
Също може ли да се сложат някакви по добри от заводските и колко по-скъпо би струвало?
Колкото до БМВ сервизът във Варна мога да кажа (пак), че може и да има разбиращи момчета, но като цяло се излагат, а и на хората с Е36-ци не се обръща никакво внимание, ако наблизо има (както почти винаги) 6-ци и 7-ци!

Колкото до БМВ сервизът във Варна мога да кажа (пак), че може и да има разбиращи момчета, но като цяло се излагат, а и на хората с Е36-ци не се обръща никакво внимание, ако наблизо има (както почти винаги) 6-ци и 7-ци!

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2