Страннo дебел плътен звук.......
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Страннo дебел плътен звук.......
Здравейте колеги....искам да питам дали на някой дали е имал същият страннен звук от колата..... Случва се от време на време както си карам и всичко е нормално,и колата започва да издава дебел плътен звук (аз го чувам от към ауспуха) все едно съм с ремус.След около 4-5 км изчезва и пак всичко нормално ?!? Също имам чувстово че гуми мощност и започва да превклчва в по високи обороти, около 2600-2700.....Колата е Е60 2005 г. 530 д ... На някой случвало ли му се е това ? Имате ли представа защо го прави и от къде идва този дебел и плътен звук ?
Мерси
Мерси
- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
Re: Страннено дебел плътен звук.......
Може да ти регенерира ДПФ-а, но не би трябвало да издава чак толкова силен звук 

- toni
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D '05
Имаш филтър за твърди частици и му е дошло времето за регенерация. Иначе на мен ми харесва звука, който се получава.
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Да и на мен ми се случва това от време на време и колата почва да включва и сваля скорости странно.Бръмчи повече.Аз също си мисля че е от ДПФ
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
Зареди ДПФ-а е,включва му се регенерацията...попринцип не е добре да се чува често
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
toni написа:Имаш филтър за твърди частици и му е дошло времето за регенерация. Иначе на мен ми харесва звука, който се получава.
+1. и на мен ми харесва звука, но не ми харесва намалената мощност

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Колеги аз това регенериране никога не съм го чувал. Дали е възможно поради това, че карам само извънградско никога да не се е включвало?
Tool - Fear Inoculum
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Emooo написа:Колеги аз това регенериране никога не съм го чувал. Дали е възможно поради това, че карам само извънградско никога да не се е включвало?
Възможно е да не си го чувал, защото си на извъградско. Аз също така никога не го чувам.
Не е възможно да не се е включвало (освен ако ДПФ-а не е изваден разбира се). Включва се горе-долу на всеки 500-600 км при изряден ДПФ, наполовина градско каране, и пълно предишно регенериране.
Ако едно регенериране не се довърши както си зи знае, ще се включи наново по-скоро. Примерно след 300-150-80-20 км. Аз съм имал включване и след 5 км на следващия ден. Това значи че софтуера отчаяно иска да регенерира като хората, и тогава най-доброто е щом почне да бучи да излезете на магистралата и да дадете шанс на колата да го направи.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
хаха да колата си иска магистрала.Скоро не беше се регенерирало и днес като излязох от града побърза да го направи.На мен не ми работи дроселовата клапа и почти винаги ми записва грешка за "високи емисии"-както каза един колега във форума при регенерация дросела се притваря и явно смуче повече въздух от ЕГР,защото записва грешка в ЕГР "недостатъчен поток въздух" когато регенерира ДПФ.
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
Мерси за отговорите колеги ! Аз карам предимно градско и сигурно ми се е случвало 13-15 пъти това регенериране.....
- MonkataMNR
- Потребител
-
- Кара: E61
- Мечтае да кара: X6
Здравейте колеги!И при мен се получава това регенериране,но ме притеснява едно нещо.Започна регенерирането,карах 4 или 5 км. спрях но мотара го оставих да работи и като отворих предния капак видях,че някаде до турбината излиза лек черен пушек.Това от регенерирането ли е или е друг проблем.
- INTEGRALE
- младши ентусиаст
-
- Кара: VW Golf MK6 1.4 tsi, W212 E350CDI
- Мечтае да кара: Koenigsegg
Ще има изваждане около 1000ка за
колектор

- MonkataMNR
- Потребител
-
- Кара: E61
- Мечтае да кара: X6
Колектора мисля,че е добре.Наскро даже премахнах пеперудите и маистора каза,че всичко е наред с него.Но нищо се не знае,може и да си прав
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
MonkataMNR написа:Колектора мисля,че е добре.Наскро даже премахнах пеперудите и маистора каза,че всичко е наред с него.Но нищо се не знае,може и да си прав
Пеперудките са на смукателния колектор , а черния пушек при тебе (най-вероятно) идва от изпускателния колектор , щом казваш че е от към турбината...
14 мнения
• Страница 1 от 1