730d Проблем със скорости
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
730d Проблем със скорости
Здравейте!
Колата е 730d '99-та.. нов внос е.
Проблема е, че много се мъчи докато тръгне... имам чувството че тръгва от 3-та... с мъки,но тръгва.. до 100 набира бавно (което е логично ако верно тръгва на 3-та) и после върви като самолет...
Като включиш задна, удря и тръгва нормално...
Кутията е ZF...
Имам мотор 3d заедно с кутия, но е от Х5 и е GM, по спомен...
Въпросът ми е - възможно ли е от маслото да прави такива проблеми... как да подходя? Има ли смисъл от диагностика в М кар примерно?
Благодаря ВИ!
Колата е 730d '99-та.. нов внос е.
Проблема е, че много се мъчи докато тръгне... имам чувството че тръгва от 3-та... с мъки,но тръгва.. до 100 набира бавно (което е логично ако верно тръгва на 3-та) и после върви като самолет...
Като включиш задна, удря и тръгва нормално...
Кутията е ZF...
Имам мотор 3d заедно с кутия, но е от Х5 и е GM, по спомен...
Въпросът ми е - възможно ли е от маслото да прави такива проблеми... как да подходя? Има ли смисъл от диагностика в М кар примерно?
Благодаря ВИ!
- kikko
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 525d
Re: 730d Проблем със скорости
Не е в пряка връзка с твоя случай,но ще споделя може да ти е от полза.Баща ми кара МЛ 270ЦДИ автоматик.След като го взе се появи подобен проблем,но при него беше следното.Винаги след дълго катерене на баир и понякога след кик-даун колата оставаше на една и съща предавка и неискаше нито надолу нито нагоре да превключва.Спираш,чакаш малко палиш и всичко се оправяше.След смяна на маслото всичко се оправи.Така,че аз бих започнал с това,ако не е правено скоро.Успех! 

E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic
- emo_ch
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 725tds
Във всички случай трябва да се провери нивото на маслото на скоростната кутия. Другото, за което се сещам е, че софтуера на кутията понякога дава грешки и трябва да се ресетне.
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
Закарах я на диагностика и излезнаха 2 грешки:
31 - Контрол на предавките - неизправна
3В - Функция внезапно спиране - контрол обороти - неизправна
Човека ги изчисти и колата тръгна нормално.. но след 5 мин. каране отново същата работа.. и записа същите грешки.
Някакви идеи?
Човека ги изчисти и колата тръгна нормално.. но след 5 мин. каране отново същата работа.. и записа същите грешки.
Някакви идеи?
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
ще правиш кутия колега..... не си давай парите за диагностики това с чистене на грешки няма да се оправи а да сменяш маслото ще са пари на вятъра ориентирай се към сервиз за ремонт на скорсти
Барай шишарката Минкеее ....
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
еми на 3-та защото влиза в авариен режим.По принцип при определени ситуации влиза в този режим главно да предпази кутията от някоя беля.Моята съм я вкарвал много лесно например ,слагам я 1-ва и обортомера като удари в червето ''олабва '' и се исписва нещо от рода Trans. fall feif .Но при такова принудително авариране ако всичко е наред при изгасяне на двигателя и стартиране трябва да се нормализират нещата.При теб нещата както казва Анзак не са розови.Най-добре е да я огледат компетентни хора.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Дифашир написа:еми на 3-та защото влиза в авариен режим.По принцип при определени ситуации влиза в този режим главно да предпази кутията от някоя беля.Моята съм я вкарвал много лесно например ,слагам я 1-ва и обортомера като удари в червето ''олабва '' и се исписва нещо от рода Trans. fall feif .Но при такова принудително авариране ако всичко е наред при изгасяне на двигателя и стартиране трябва да се нормализират нещата.При теб нещата както казва Анзак не са розови.Най-добре е да я огледат компетентни хора.
При мен се получи два пъти след като я натиснах малко повече и в момента преди да смени предавка явно отпуснах газта и след това като подадох отново газ и заби, гаси пали и е ок. Предполагам и аз съм за ремонт или тдс-ова кутия

ATR-42/72

Предполагам и аз съм за ремонт или тдс-ова кутия
оставам с впечатлението ,че тук масово се слагат скоростни кутии от редови 6 на V-образен двигател

Закарах я на диагностика и излезнаха 2 грешки:
сега остава някой диагностик да преведе грешките....аз си мисля ,че са в следствие на аварийният режим,а той от това,че датчиците на валовете в кутията отчитат приплъзване,различни обороти ,което се получава от изпускащ налягането канал на маслото,което води до изтъняване на пакета вследствие на износване на дисковете,което води до запушена магистрала,от която може да се получи първото ...(само гадая),но това е основният проблем на автоматиците и е един кръг,при който няма да знаеш от къде да го почнеш ,ако не си отворил кутията...
п.п. толкова шашаво изречение не бях писал

by ''kompleksa''
8 мнения
• Страница 1 от 1