първа кола БМВ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Re: първа кола БМВ

Мнение от Bavarcho » 11 Мар 2013, 14:42

Не ги слушай :yes:
За 2000лв. ще намериш Е36-ца която не е пълен гроб. Тук половината още си мислят че Е36 е върха на сладоледа и струват от 5000лв. нагоре 8)
Кола струваща 2000лв. не виждам за какво ще й правиш каско, само пари на вятъра.
Имаш застраховка и данък, които не са чак толкова много пари. (изобщо не са тея цифри дето се споменаха 1000+ лв.)
Масло и филтри, и накладки също са далеч от цените дето се споменаха. И ги сменяш веднъж на 10 000км., не ги сменяш всеки месец. ( за накладките ги сменяш като свършат)
Гуми 15-ки, даже и 16-ки се намират втора употреба с нов дот и приличен грайфер под 200лв. Тук ще скокнат как ще караш 316-ката с гуми втора употреба, нищо че и те карат с такива.
Сега ще почнат и на мен да ми обясняват колко съм глупав :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 11 Мар 2013, 15:00

Bavarcho написа:Не ги слушай :yes:
За 2000лв. ще намериш Е36-ца която не е пълен гроб. Тук половината още си мислят че Е36 е върха на сладоледа и струват от 5000лв. нагоре 8)
Кола струваща 2000лв. не виждам за какво ще й правиш каско, само пари на вятъра.
Имаш застраховка и данък, които не са чак толкова много пари. (изобщо не са тея цифри дето се споменаха 1000+ лв.)
Масло и филтри, и накладки също са далеч от цените дето се споменаха. И ги сменяш веднъж на 10 000км., не ги сменяш всеки месец. ( за накладките ги сменяш като свършат)
Гуми 15-ки, даже и 16-ки се намират втора употреба с нов дот и приличен грайфер под 200лв. Тук ще скокнат как ще караш 316-ката с гуми втора употреба, нищо че и те карат с такива.
Сега ще почнат и на мен да ми обясняват колко съм глупав :yes:

Никой няма да ти обяснява, че не си прав :yes:
Просто подвеждаш момчето.
Нека си купи, то кво може да стане, освен колата да стои пред блока и да я кара само като има пари. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328 ,318is , 330ci e46
Мечтае да кара: ///м3 - е30 , е36 , е46 ... W124 Е500
Детайли за колата: кон

Мнение от mitkyyyy » 11 Мар 2013, 15:05

edimen написа:@mitkyyyy Освен това тези коли са без газова.

Къде пише, че трябва да е с газова ? И другия пич който писа горе за накладки, дискове , окачване и т.н. - човека е решил да си купува кола , дали ще си вземе е36 или хонда сивик разликата в цените на частите не е много голяма . Аз стигам до заключението, че за 2000-2500 лв спокойно може да си вземе някой компакт 1.6 и да си кара !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 11 Мар 2013, 15:08

cHaunepucTa написа:Нека си купи, то кво може да стане, освен колата да стои пред блока и да я кара само като има пари. :roll:

Естествено че ще е така, но все пак ще има собствена кола и то каквато иска. То не бяха голфчета че щял да се убие с някое умряло 316 :mhihi: каскота на кочина 90 и някоя, като я купиш непременно нови дискове накладки носачи тампони рейка мотор диф :mhihi: За 1500-2000 съм виждал прилични е30/34/36... е ще е с м40 и без екстри сигурно ама кво от това. Маслото като се смени един път няма да го сменя другия месец пак :mhihi: Дискове накладки и тн не струват милиони и се сменят веднъж на доста километри, с окачванията е същата работа... ако не и върти хилядите ами кара отвреме на време като има пари няма да струва нищо повече от гражданска, преглед евентуално винетка и акумулатор като се скапе.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 11 Мар 2013, 15:11

M10 написа:
cHaunepucTa написа:Нека си купи, то кво може да стане, освен колата да стои пред блока и да я кара само като има пари. :roll:

Естествено че ще е така, но все пак ще има собствена кола и то каквато иска. То не бяха голфчета че щял да се убие с някое умряло 316 :mhihi: каскота, като я купиш непременно нови дискове накладки шарнири рейка мотор салон :mhihi: За 1500-2000 съм виждал прилични е30/34/36... е ще е с м40 и без екстри сигурно ама кво от това. Маслото като се смени един път няма да го сменя другия месец пак :mhihi: Дискове накладки и тн не струват милиони и се сменят веднъж на доста километри, с окачванията е същата работа... ако не и върти хилядите ами кара отвреме на време като има пари няма да струва нищо повече от гражданска, преглед евентуално винетка и акумулатор като се скапе.

А ако има нещо за ремонт?
Аз не знам да има е36ца дето да я купиш и само да караш/т.е. перфектна/? и то за 2000лв. ? :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Мнение от bavaromobila » 11 Мар 2013, 15:33

За 2000лв единствено можеш да вземеш някоя 316ка в горе/ДОЛУ добро състояние, както казах горе/долу - перфектна не ( то и вече няма де). Няма да споменавам години, защото всеки знае, че не годината е важна, а състоянието на колата. Дали ще е на 16г или на 18г не виждам разлика. Е36-ците отдавна както казахте не са върха на сладоледа, но пък и е46 и е39 и т.н. също са далеч от върха на сладоледа. Купувате възможно най-евтините филтри и консумативи и после ''ООО ама тя е с много евтина поддръжка''... сигурно, но не и в тоя живот. Започвайте да си я обслужвате както трябва - с НОВИ части, и най-вече ОРИГИНАЛНИ да видите, колко евтино излиза едно Е36. Гаранция, че поне 40% ще ги продадат на 3-я месец и ще си купят колело. Ако направиш една просто сметка само смяната на маслото и филтрите са далеч от обявените цени - един хубав въздушен филтър на МANN е около 28-30лв, един горивен е около 40-45лв, един маслен що годе 99% някакво менте е 15-16лв и хоп удариха май 100лв, а маслото не сме го купили все още ?!! Отделно 70лв винетка, 100лв данък, 180лв застраховка, 40лв преглед и айде още една заплата е изчезна през годината пак по колата. Ако караш с втора употреба гуми, то почти сигурно е че всеки зимен и всеки летен сезон ще купуваш гуми. Айде и там още една заплата та и отгоре. Ще кажете, че много ниска заплата съм взел за критерии .... еми нормално човек в България работи за по 500лв и като махнеш разходите остават...... колкото да си смениш маслото и филтрите май :)
Еми отделно тая кола да не би да не се чупи или да няма други разходи ? ..... днес крива джанта, другиден изпуснал амотисьор, после свършил акумулатор, някой фиш, някой акт, понякога някой датчик или разбит елемент от предницата, я някой тампон, я съединител... айде да не продължавам, но несъмнено за 1г поне 3-4 от тези неща, които изброих ще му се наложи да прави.
Та както и колегите казаха - най-малкият проблем е да вземеш колата, по-големите проблеми тепърва следват. Защото като теглиш чертата реално цяла година работиш за сметки, данъци и за колата. Сигурен съм, че ако навсякъде имаше перфектен градски транспорт, метро и т.н. половината българи биха зарязали тези коли. Това е реалността за съжаление тук. Нямаш ли работа.... и да вземеш кола, ще ти седи като паметник отпред пред блока/къщата !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от GeorgiM » 11 Мар 2013, 15:51

Значи аз не съм казал, че скачам и тръгвам за кола веднага, аз просто ви попитах да ми дадете съвет и какво би било добре за мен. Благодаря ви за мненията, а що се отнася до професия с която ще се занимавам след като завърша средно е Интериорен дизайнер, незнам дали сте запознати, но тази професия в БГ не е развита много, но в другите страни е заплаща добре.
Благодаря за хората, които дадоха мнения в темата за моя ориентировка ! :bowdown:
Всяка права- Драг, всеки завой - Дрифт !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Мар 2013, 16:57

С тая е36-ца за 2к къде отива "радостта от шофирането"? Ако искаш да караш прилична кола чиято цена е до 5-6к лева мисля, че би трябвало да си заделиш около 1/3 от парите за които ще я купиш за първоначално обслужване и належащи ремонти. Тук говорим за ежедневна кола без някакви кой знае какви претенции.

Колегата Лилов мисля може да даде актуално мнение как се намира и колко струва перфектно е36 в напълно стоково състояние. :mhihi:

Със сигурност с 2к можеш да си купиш е36, но с още по-голяма сигурност е че единствено по талон това ще е "лек автомобил".

GeorgiM написа:, но тази професия в БГ не е развита много, но в другите страни е заплаща добре.

Тя и тук не се плаща зле ама повечето такива "дизайнери" чули, че има такава професия и айде и те. Знам няколко такива, които по-скоро трябва да ми платят ако ми направят проект, който ще реша да използвам. :mhihi:
Успех, професията е добра. Дано ти се отдава. :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 11 Мар 2013, 17:25

GeorgiM написа:Значи аз не съм казал, че скачам и тръгвам за кола веднага, аз просто ви попитах да ми дадете съвет и какво би било добре за мен. Благодаря ви за мненията, а що се отнася до професия с която ще се занимавам след като завърша средно е Интериорен дизайнер, незнам дали сте запознати, но тази професия в БГ не е развита много, но в другите страни е заплаща добре.
Благодаря за хората, които дадоха мнения в темата за моя ориентировка ! :bowdown:

Имай само едно на ум, че здрава и добре поддържана кола макар и опел ще те радва повече от зле поддържано бмв/мерцадес. Професията е добра успех :yes:

Към колегите не знам за вас как са еднакви ниски цените, ама днес отивам да питам, колко ще ми струват амортисьорчетата за багажника на компакта 55лв броя за краен клиент. Амортисьори (на купето) за голф 3 има за по 50лв броя :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Мар 2013, 17:29

Хора колко искате да струва едно е36 на 20години. За 2к може да се намери читаво такова просто си трябва малко търсене. Аз лично преди 2-3 месеца си купих 318 м43 с клима, газов инжекцион фобос, комплект зимни гуми и лети джанти за 2300 доста запазено при това. Търсене му е майката и късмет :lol:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 11 Мар 2013, 17:53

seimo написа:Хора колко искате да струва едно е36 на 20години. За 2к може да се намери читаво такова просто си трябва малко търсене. Аз лично преди 2-3 месеца си купих 318 м43 с клима, газов инжекцион фобос, комплект зимни гуми и лети джанти за 2300 доста запазено при това. Търсене му е майката и късмет :lol:

Бих те запитал, какво му обслужи и колко пари даде?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 11 Мар 2013, 18:19

150лв масла филтри и свещи и 50лв на газаджията за профилактика на газовия инжекцион. Прехвърляне ,винетка, застраховка няма да споменавам понеже това го има при покупката на всяка една кола. Истината е че за 2бона може да се намери е36 в добро състояние друг е въпроса че не го препоръчвам за първа кола понеже е ниско навсякъде закача ,а и задното зимата си иска опит и гуми :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Мнение от kichuka » 11 Мар 2013, 18:54

Моя съвет, като човек минал през това преди 2 години е да не бързаш. Аз си купих Ауди 80 от познат което беше доста по-евтино като данъци и разход за гориво (беше на газ) и пак в определени моменти ми е било доста трудно. Карах го около година при което събрах парички за е36 с климатроник, джанти и нормално състояние. Не съжалявам и ако имам пак тази дилема пред себе си бих си купил кола около 1000лв да я постегна и платя всички разходи за около 500лв и да си я карам още известно време с останалите пари. Това е моето мнение.
Ако все пак решиш да си купиш БМВ те съветвам да е по-запазено та ако ще и без никакви екстри да е. Също така е добре да е с 1.6 мотор за да не ти е непосилен данъка в предвид, че си безработен. За тези пари се намират добри 316-ки с газ, макар и да не са нов внос.
Най-важното е да не избързваш с покупката а да имаш търпение за да се намери кола, която си заслужава. Повечето от колегите предполагам, че са били в твоята ситуация така,че нямаш повод за притеснения. Питай си спокойно каквото те интересува и почети темите из форума,ако решиш да си купуваш бмв, защото можеш да научиш доста интересни неща из форума - например слабите места на тези автомобили.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

Мнение от bavaretca_tns » 11 Мар 2013, 19:33

както казах някои от колегите е36 не е вурха на сладоледа, за какжо да се купува кола за над 5к като тази кола 6те е от 15 години нагоре за 8 или 9 6те се намери читаво е 46 на 10 години стига само търпение да има куповача ане да се хвърли на първата видяна кола и по възможност нов внос или да си е внесе сам

Пловдивски Джигит
Аватар
Кара: Е38 728 IA

Мнение от Киров » 11 Мар 2013, 19:40

bavaretca_tns написа:както казах някои от колегите е36 не е вурха на сладоледа, за какжо да се купува кола за над 5к като тази кола 6те е от 15 години нагоре за 8 или 9 6те се намери читаво е 46 на 10 години стига само търпение да има куповача ане да се хвърли на първата видяна кола и по възможност нов внос или да си е внесе сам

Колега тук не съм съгласен с теб , е36 се чупи много по малко и е мого по евтина подръжката от колкото на е46, аз никога не бих избрал е46 пред е36, но това е мой избор. :yes: Към автора, както са ти казали колегите, ако тази кола не ти трябва да изкарваш пари по добре не я купувай а ги нвестирай в образование, след като ги завършиш и почнеш работа ще караш каквоти си поискаш...(най вероятно искаш ///М)... :mhihi: :mhihi: Успех момче... :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към E36