Питане Странен Чукащ Звук - Климатична
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- sashok
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Детайли за колата: e36 1995
Питане Странен Чукащ Звук - Климатична
Здравейте Колеги,
Наскоро забелязах странен звук от автомобила ми (е36 318и). Звукът е кратко кликване, повтарящо се на всеки 4-5 секунди. Звучи малко като сподавено преглъщане на помпа, чукване. Чува се при загрят автомобил след 15ина минути работа на двигателя и при пуснат климатик (някой път продължава и след спиране на климатика).
В последствие отворих капака и при загрят и работещ автомобил успях да идентифицирам източника - моля погледнете прикачената снимка:
Нещото прилича на някакъв конектор, може би еднопосочен клапан. Четох различни статии в интернет и предполагам е свързано с компресора на климатичната.
Моля, ако някой има повече информация и може да ме ориентира какво точно е това нещо, ще бъда много благодарен.
Поздрави,
Александър
Наскоро забелязах странен звук от автомобила ми (е36 318и). Звукът е кратко кликване, повтарящо се на всеки 4-5 секунди. Звучи малко като сподавено преглъщане на помпа, чукване. Чува се при загрят автомобил след 15ина минути работа на двигателя и при пуснат климатик (някой път продължава и след спиране на климатика).
В последствие отворих капака и при загрят и работещ автомобил успях да идентифицирам източника - моля погледнете прикачената снимка:
Нещото прилича на някакъв конектор, може би еднопосочен клапан. Четох различни статии в интернет и предполагам е свързано с компресора на климатичната.
Моля, ако някой има повече информация и може да ме ориентира какво точно е това нещо, ще бъда много благодарен.
Поздрави,
Александър
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Питане Странен Чукащ Звук - Климатична
Това са ти клапаните на парното, те така работят, не се притеснявай. При тях няма междинно положение, работят на отворено/затворено, а регулировката е в продължителността на импулса. Лятото когато си на климатик се подава напрежение и те затварят напълно, зимата са отворени до достигане на зададената температура, а когато тя се достигне започват ритмично да отварят/затварят и да я регулират. От там и тоя почукващ звук. 

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Офф и аз се чудех откъде се появява тоя звук зимата като работи на празен ход, а имам колата от толкова време
Преди оставях на ауто явно и не съм го чувал като работи по бързо перката, но вече оставям климатроника на 1ва или 2ра степен и се ослушвах доста да разбера кво се е "прецакало"

Преди оставях на ауто явно и не съм го чувал като работи по бързо перката, но вече оставям климатроника на 1ва или 2ра степен и се ослушвах доста да разбера кво се е "прецакало"

И при мен е така, препотих се 2-3 пъти неусетно като чух чаткане през интервал 4-5 секунди, но после се сетих за тия клапанчета. 

4 мнения
• Страница 1 от 1