До колегите със сменени мотори..
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело с обратна дирекция
- Мечтае да кара: колело с предно предаване
До колегите със сменени мотори..
Колеги днес стана едно птп с мене като виновния не бях аз,но ме достраша да викна КАТ защото съм със сменен мотор и не съм опоменал никаде а застраховката на колата е за 1.8 та ако някой от вас е имал подобен случай да сподели от опит дали идвайки КАТ правят обстоен оглед на автомобилите и дали рискувам ако ги викна защото пораженията при мен са невзрачни.. одраскан калник и джанта и 2 счупени щипки на лайсната а и одраскана врата която можеби ще излезне с пастиране.. но ако се случи нещо по тежко..
МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТНИ не мисля че темата е лаладжииска за да става такава
МОЛЯ ДА ПИШАТ САМО КОМПЕТЕНТНИ не мисля че темата е лаладжииска за да става такава
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: До колегите със сменени мотори..
Проблема е като отвориш капака при застрахователите за снимането на номер на рама, тогава ако те ти се заядат си е налице проблем.Недай си боже да ти се случи тотална щета - тогава се правят обстойни снимки и няма как да не изгориш и ще ти откажат въобще изплащане на обезщетение.
only rear wheel drive
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
Не би трябвало да ти кажат вдигни капака за да ти видим мотора.
Идват,оглеждат,казвате си кой каквото има да казва,а и те си знаят като видят ситуацията кой е виновния щом е леко ПТП.
Само веднъж са ме карали да вдигам капака и то защото полицая не вярваше че двг-то ми е 1.6 и в крайна сметка повярва.
Но все пак зависи и на какви хора ще попаднеш.
Идват,оглеждат,казвате си кой каквото има да казва,а и те си знаят като видят ситуацията кой е виновния щом е леко ПТП.
Само веднъж са ме карали да вдигам капака и то защото полицая не вярваше че двг-то ми е 1.6 и в крайна сметка повярва.
Но все пак зависи и на какви хора ще попаднеш.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
За дребни щети без пострадали КАТ даже не се наемат да ходят където и да е. Съставя се двустранен протокол. При по сериозни щети и тотал, определено може да изгориш, ако не КАТ, то застрахователя ще те спипа на 100% и няма да ти плати щетата. Толкова ли е трудно един технотест да минеш?
- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
b00st написа:За дребни щети без пострадали КАТ даже не се наемат да ходят където и да е. Съставя се двустранен протокол. При по сериозни щети и тотал, определено може да изгориш, ако не КАТ, то застрахователя ще те спипа на 100% и няма да ти плати щетата. Толкова ли е трудно един технотест да минеш?
Изобщо не ми е трудно да мина техно тест,трудно ми е да преглътна тва че тряа да плащам 300 лева данък и да изправям по 15 пъти годишно джанти да давам по 70 лева за винетки и по 200-300 лева за окачване и да не навлизам в подробности... ако всичко беше в некви задоволителни норми щях да си е регистрирам като 192 коня както мислех да направя

Иначе мерси на отзовалите който не бяха малко

Това е данък. Пари, които отиват в държавата. Никой няма да ти гарантира, че с тези пари ще ти оправи пътищата или личните драми. Ще се използват за това, което е необходимо в момента.Metzeler написа:...трудно ми е да преглътна тва че тряа да плащам 300 лева данък...
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
1.При леко ПТП се попълва двистранен протокол и кат не идват на място, само се обаждаш на 112 и от там ти дават номер.
2.Дори ПТП-то да е по тежко и КАТ да дойдат, никой там на място няма да ти отваря капака, ще си опишат ситуацията, съставят протокола и толкова.
3. Ти ако си невинен и идеш да заведеш щета по Г.О, мн трудно ще ти откажат обезщетение, дори и да видят че двг е сменян, там седят по-друго нещата.
4. По каско тъй като това е частен договор, ако видят че е сменен ДВГ могат да ти откажат обезщетение, имат законовото и юридическото право. Друг е въпроса дали ще разберат че е сменен двг, особено ако от 20-ка си минал на б25 или 28
.
5. Ако стане сериозно ПТП с пострадали и жертви нещата могат да се развият всякак.. При извършването на съответните експертизи това е много вероятно да наклоните нещата срещу теб.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен. Като заключение ще кажа че постъпката ти е била крайно неправилна.
2.Дори ПТП-то да е по тежко и КАТ да дойдат, никой там на място няма да ти отваря капака, ще си опишат ситуацията, съставят протокола и толкова.
3. Ти ако си невинен и идеш да заведеш щета по Г.О, мн трудно ще ти откажат обезщетение, дори и да видят че двг е сменян, там седят по-друго нещата.
4. По каско тъй като това е частен договор, ако видят че е сменен ДВГ могат да ти откажат обезщетение, имат законовото и юридическото право. Друг е въпроса дали ще разберат че е сменен двг, особено ако от 20-ка си минал на б25 или 28

5. Ако стане сериозно ПТП с пострадали и жертви нещата могат да се развият всякак.. При извършването на съответните експертизи това е много вероятно да наклоните нещата срещу теб.
Надявам се да съм бил достатъчно изчерпателен. Като заключение ще кажа че постъпката ти е била крайно неправилна.

- Metzeler
- кандидат ентусиаст
-
Колеги разбрах за кво иде реч... правим си двустранен протокол при леко птп ако не се разберем в кои е вината викаме кат.. при тежко птп викаме кат.. Тва беше въпроса и мерси че ме просветлихте!
А до колегите с безкрайните и излишни критики искам да отметна само
1во Пътен данък кво значи? Данъка си бил данък... даже няа да коментирам кво означава тва да си плащаш данъка и каде трябва да отиват парите според зависи от това какъв данък се плаща...
2ро Когато мотора е 1.6 по талон а 1.8 в коша разлика на пръв поглед няма... но когато е 1.8 в талона а е над 2.0 разликата е само 2 цилиндъра в повече... и не са прости куките знаят за кво става въпрос.. най-малкото вече правят и хайки и рутинни проверки на наще мили колички поради ред обясними причини свързани с повечето шофиори на бмв във възраст между 18 и 20 години за който пътя е писта а те са безсмъртни
В талона пише 1.8 застраховката е за 1.8 тук проблеми нямам,проблема ми беше,че съм с 6 цилиндров мотор под капака и дали по принцип правят по така проверки при птп да знам занапред дали да ме притеснява че ще дигат капаци и прочие,но и за това съм решил да предприема нещо
Моля модераторите да закрият темата щото явно няма се спре сипането на спам

А до колегите с безкрайните и излишни критики искам да отметна само
1во Пътен данък кво значи? Данъка си бил данък... даже няа да коментирам кво означава тва да си плащаш данъка и каде трябва да отиват парите според зависи от това какъв данък се плаща...
2ро Когато мотора е 1.6 по талон а 1.8 в коша разлика на пръв поглед няма... но когато е 1.8 в талона а е над 2.0 разликата е само 2 цилиндъра в повече... и не са прости куките знаят за кво става въпрос.. най-малкото вече правят и хайки и рутинни проверки на наще мили колички поради ред обясними причини свързани с повечето шофиори на бмв във възраст между 18 и 20 години за който пътя е писта а те са безсмъртни
В талона пише 1.8 застраховката е за 1.8 тук проблеми нямам,проблема ми беше,че съм с 6 цилиндров мотор под капака и дали по принцип правят по така проверки при птп да знам занапред дали да ме притеснява че ще дигат капаци и прочие,но и за това съм решил да предприема нещо

Моля модераторите да закрият темата щото явно няма се спре сипането на спам
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
А ти като спами на колегите в темите и трябваше да ти трия мненията по тяхна молба ни рива, а? 

10 мнения
• Страница 1 от 1