Причина да тресе на място - 525 tds

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Причина да тресе на място - 525 tds

Мнение от XaMaB » 31 Авг 2006, 19:51

Днес като вероятна причина колата да се тресе на място, в Супер дизел на околомръсното ми обясниха:
Двигателя имал система за равномерна работа на място подавала различно количесто гориво на всяка дюза, дали е в движение се получавал сигнал от датчиците на АБС-а на задните колела. Сигнала се губел по трасето датчици -> табло -> компютъра на тая система и затова колата тресяла :confused:
В темите тук които разгледах никъде нищо подобно не се споменава. Някой да е чувал, оправял, имал проблем с нещо такова :roll:

Колата е 525ТДС.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 01 Сеп 2006, 19:58

И на студен и на топъл двигател ли го прави?

ентусиаст
Аватар

Мнение от XaMaB » 02 Сеп 2006, 11:46

Преди разходката до сервиза за смяна на уплътнения на горивната помпа, го правеше само на студено. Но от сряда насам, нямам време да я покарам докато загрее :(
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 02 Сеп 2006, 12:38

:idea: Провери си дюзите!

Потребител
Аватар

Re: Причина да тресе на място

Мнение от gogoh » 09 Сеп 2006, 9:06

XaMaB написа:Днес като вероятна причина колата да се тресе на място, в Супер дизел на околомръсното ми обясниха:

Двигателя имал система за равномерна работа на място подавала различно количесто гориво на всяка дюза, дали е в движение се получавал сигнал от датчиците на АБС-а на задните колела. Сигнала се губел по трасето датчици -> табло -> компютъра на тая система и затова колата тресяла :confused:

В темите тук които разгледах никъде нищо подобно не се споменава. Някой да е чувал, оправял, имал проблем с нещо такова :roll:

Колата е 525ТДС

Аз имам подобен проблем които май почва да се задълбочава. Моята е 525 тдс Е39. Забелязвам че и в движение при изравняване на оборотите и скоростта се чувства леко трептене. Започна и по трудно да пали гореща....

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 09 Сеп 2006, 10:19

А започна ли да върви по-зле?

Потребител
Аватар

Мнение от gogoh » 11 Сеп 2006, 9:33

ICE написа:А започна ли да върви по-зле?

Да усети се моментално. Започна да се замисля при рязко ускорение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alb » 11 Сеп 2006, 10:48

Възможно е да е от управлението на ГНП (плочката както и казват още). Има един палец който се движи в зависимост от настъпването на газта и оборотите. На мястото където отговаря на празен ход след време се зацапва и палеца не се движи равномерно и се променят оборотите. Незнам дали при тебе е от това, но ако имаш възможност провери.

Потребител
Аватар

Мнение от gogoh » 11 Сеп 2006, 13:42

Един майстор ми каза че проблема бил в дебитомера. В друг сервиз ме уверяваха за това как проблема е в ГНП. Имало система за реглаж която с времето преставала да работи коректно и ремонтите не били особено сполучливи така че нова ГНП. ?! По време на движение компа в колата ми показва че разхода е 6/100 км. Реалния разход е около 8-9 извън градско. Възможно ли е проблема да е в компа? Има ли начин да се тества това. Между другото в компа винаги стои грешка в EGR Valve. Сложих нов - нищо не се промени. Проверихме вакуумната система за управление на клапанa - екстра си e.
Озадачавам се.

Ледения
Аватар

Мнение от ICE » 11 Сеп 2006, 18:50

Отиди в оторизиран сервиз и те ще ти прочетат грешките, също и кога са се появили!
Оттам нататък ще ти е по-лесно! 8)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 12 Сеп 2006, 11:10

"NICY CAR" в Пловдив :idea:

Георги Пенчев
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bate borko » 13 Сеп 2006, 6:45

ICE написа:Отиди в оторизиран сервиз и те ще ти прочетат грешките, също и кога са се появили!
Оттам нататък ще ти е по-лесно! 8)

едно уточнение - не пише кога са се появили грешките, само дали са актуални или запаметени.
А относно ЕГР-а, проверихте ли инсталацията от клапана до компютъра? Няма нужда да го сменяте запроверка - мери се :D Мерете го директно на буксата, и после запали колата изчакай да работи известно време и мерете с осцилоскоп на самия соленоид дали се управлява.

Потребител
Аватар

Мнение от gogoh » 13 Сеп 2006, 13:18

Всички манипулации са правени в сервиз. След проверка установиха че клапана на ЕГР-а не работи и компа си показваше точно. След смяната на клапана нищо не се промени. Грешката бе запаметена изчистиха я и след 2-3 мин се появи пак.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kido » 20 Сеп 2006, 13:08

Мисля че ICE много добре каза - да се проверят дюзите. Мой приятел имаше същия проблем - при проверка на дюзите излезе че 2 разпръсквателя са заминали. Оправи ги и всичко си е идеално сега.

Аз имам същия проблем с тресенето и понеделник отивам да оправям и аз дюзи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от XaMaB » 21 Сеп 2006, 14:42

Супердизел както писах по-горе ме пратиха в камор с причина датчик. Камор пък ме пращат пък в супердизел да ми гледали дюзите понеже датчиците били наред. :shock:
Ще се разхождам пак до супердизел :confused:

Следваща

Назад към E39