Причина да тресе на място - 525 tds
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
Причина да тресе на място - 525 tds
Днес като вероятна причина колата да се тресе на място, в Супер дизел на околомръсното ми обясниха:
Двигателя имал система за равномерна работа на място подавала различно количесто гориво на всяка дюза, дали е в движение се получавал сигнал от датчиците на АБС-а на задните колела. Сигнала се губел по трасето датчици -> табло -> компютъра на тая система и затова колата тресяла
В темите тук които разгледах никъде нищо подобно не се споменава. Някой да е чувал, оправял, имал проблем с нещо такова
Колата е 525ТДС.
Двигателя имал система за равномерна работа на място подавала различно количесто гориво на всяка дюза, дали е в движение се получавал сигнал от датчиците на АБС-а на задните колела. Сигнала се губел по трасето датчици -> табло -> компютъра на тая система и затова колата тресяла

В темите тук които разгледах никъде нищо подобно не се споменава. Някой да е чувал, оправял, имал проблем с нещо такова

Колата е 525ТДС.
Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
- XaMaB
- ентусиаст
-
Преди разходката до сервиза за смяна на уплътнения на горивната помпа, го правеше само на студено. Но от сряда насам, нямам време да я покарам докато загрее 

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
- ICE
- Ледения
-
Re: Причина да тресе на място
XaMaB написа:Днес като вероятна причина колата да се тресе на място, в Супер дизел на околомръсното ми обясниха:
Двигателя имал система за равномерна работа на място подавала различно количесто гориво на всяка дюза, дали е в движение се получавал сигнал от датчиците на АБС-а на задните колела. Сигнала се губел по трасето датчици -> табло -> компютъра на тая система и затова колата тресяла![]()
В темите тук които разгледах никъде нищо подобно не се споменава. Някой да е чувал, оправял, имал проблем с нещо такова![]()
Колата е 525ТДС
Аз имам подобен проблем които май почва да се задълбочава. Моята е 525 тдс Е39. Забелязвам че и в движение при изравняване на оборотите и скоростта се чувства леко трептене. Започна и по трудно да пали гореща....
- ICE
- Ледения
-
Възможно е да е от управлението на ГНП (плочката както и казват още). Има един палец който се движи в зависимост от настъпването на газта и оборотите. На мястото където отговаря на празен ход след време се зацапва и палеца не се движи равномерно и се променят оборотите. Незнам дали при тебе е от това, но ако имаш възможност провери.
Един майстор ми каза че проблема бил в дебитомера. В друг сервиз ме уверяваха за това как проблема е в ГНП. Имало система за реглаж която с времето преставала да работи коректно и ремонтите не били особено сполучливи така че нова ГНП. ?! По време на движение компа в колата ми показва че разхода е 6/100 км. Реалния разход е около 8-9 извън градско. Възможно ли е проблема да е в компа? Има ли начин да се тества това. Между другото в компа винаги стои грешка в EGR Valve. Сложих нов - нищо не се промени. Проверихме вакуумната система за управление на клапанa - екстра си e.
Озадачавам се.
Озадачавам се.
- ICE
- Ледения
-
Отиди в оторизиран сервиз и те ще ти прочетат грешките, също и кога са се появили!
Оттам нататък ще ти е по-лесно!

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
- bate borko
- кандидат ентусиаст
-
ICE написа:Отиди в оторизиран сервиз и те ще ти прочетат грешките, също и кога са се появили!
едно уточнение - не пише кога са се появили грешките, само дали са актуални или запаметени.
А относно ЕГР-а, проверихте ли инсталацията от клапана до компютъра? Няма нужда да го сменяте запроверка - мери се

- XaMaB
- ентусиаст
-
Супердизел както писах по-горе ме пратиха в камор с причина датчик. Камор пък ме пращат пък в супердизел да ми гледали дюзите понеже датчиците били наред.
Ще се разхождам пак до супердизел

Ще се разхождам пак до супердизел

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2