M52B25 голям разход на масло.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
M52B25 голям разход на масло.
Здравейте преди няколко месеца си трансплантирах въпросния мотор в колата.Със слагането на двигателя смених и маслото с 15/40,това стана Ноември месец,някъде преди коледа долях още литър,и смених клапана на картерните газове поради съмнения.Попринцип не карам много и за този един месец съм минал не повече от 1000км.В началото на този месец дигам щеката да видя какво е положението и нямаше никой......
дори неможа да я нацапа,долях 2 литра и маслото дойде на средата,и си викам тука има нещо и ще го следя по честичко.Е вчера дигам щеката и пак няма никой....
Мотора е сух и не прави локвички,има съвсем леко сълзене от гарнитурата на капака но оттам неможе така да изчезва маслото.Тези дни ще я сваля да я сменя и тъкмо да видя какво е положението с гумичките,ако се наложи да ги сменявам и тях на място.Най интересното е ,че колата НЕ пуши и не изкарва никакви видове цветен дим и гадни миризми от ауспуха...........Някакви идеи как да проверя дали клапана е наред тъй като не го купувах от Дарукар ами от колега от форума.Незнам какво да правя ще мерна и компресия тези дни за всеки случай..
Някакви идеи и препоръки?
Да допълня:Клапана е чисто нов,не втора употреба.

Някакви идеи и препоръки?
Да допълня:Клапана е чисто нов,не втора употреба.
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: M52B25 голям разход на масло.
Защо такова масло на м52? Аз карам б28 с 5в40 и не гори грам! За 4-5к км не е загубила нищичко. Е, такъв разход при теб сигурно не е само от вида на маслото, но според мен не е това маслото за м52. Виж семерингите на коляновия вал. На стария ми мотор губеше от там зверски.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Първо пробвай с масло подходящо за този двигател,което е 5в40, но в краен случай пак е по добре да сложиш 10в40 пред това което ползваш в момента. Провери саждите на аспуха ако са мазни като на дизел просто го гори. Ако с подходящо масло продължава да гори сменяш гумичките на клапаните, ако пак гори и започне да се влошава празния ход тогава нещата отиват на лошо, но дано не съм лош пророк.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
колега и аз смятам че, не си налял правилното масло на м50 бях сипал 10/40 бмв масло мотора беше облян в масло и се губеше доста докато един слънчев ден не го пънах малко повече се разчукаха повдигачи и налях Q8 F1 10/50 чукането спря и загубата на масло падна с около 5 пъти на 2000 км доливах около около 0.2 за разлика от предното за 1000 км 0.5

- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
-Теч.Повярвай ми от капака на главата може да изчезва маслото доста бързо.При мен на 2 седмици по литър ми изчезваше.Естествено локвички под колата не правеше а мазнеше пода (антикорозионна защита
)
-Прословутите маслообирачи на клапаните.Като ревизирах тиквата старите бяха направо пластмасови
Но пак такива зверски разходи на масло не е имало
Мернете компресията дали има живец в мотора.Може просто да е прекономерно износен
Дори да има компресия не малко случаи има на заминали маслени сегменти...

-Прословутите маслообирачи на клапаните.Като ревизирах тиквата старите бяха направо пластмасови

Мернете компресията дали има живец в мотора.Може просто да е прекономерно износен

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- sas_88
- ентусиаст
-
Jang1r написа:-Теч.Повярвай ми от капака на главата може да изчезва маслото доста бързо.При мен на 2 седмици по литър ми изчезваше.Естествено локвички под колата не правеше а мазнеше пода (антикорозионна защита)
-Прословутите маслообирачи на клапаните.Като ревизирах тиквата старите бяха направо пластмасовиНо пак такива зверски разходи на масло не е имало
![]()
Мернете компресията дали има живец в мотора.Може просто да е прекономерно износен![]()
То ако има толкова голям теч оттам то и мотора ще е омазан и пода и т.н.,ясно ми е.Мотора ми е по чист от салона вътре.

Саждите в ауспиха не са мазни,семерингите са наред.....Компресия ще меря,иначе мотора върви и работи супер,без странични звуци,стабилен празен ход...дано да не са маслени сегменти ,че ще го хапна голям.
Започвам ги така стъпките
Смяна на филтър и масло с подходящо*.
Смяна на гарнитурата и карам да видя за резултати
а за маслото какво да сипа 5/40 10/50 още предложения?
- sas_88
- ентусиаст
-
Nov_Vnos написа:Здрасти ! Имам един въпрос колата върви ли добре ?
Върви дори повече от добре.

- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
А може и да е паднал частично никасила.При мен беше същия разход с компресия 17 и без грам пушек,но катализатора си беше здрав.За да няма дискусии относно голямата компресия-мотора беше строукнат от м52в20 на м52в23 при което степента на сгъстяване беше около 11.7..Та като го отворих ,видях ,че на места никасила го нямаше.После сложих чугунен блок ,стария отиде за алумин срещу 40 лв.
- sas_88
- ентусиаст
-
Мотора ще се прави,само да попитам какъв чугунен блок да търся от м50 със или без ванос.И ако може един линк към темата за строука,да си направя една бърза сметка дали ще ми стигнат парите.Мерси предварително.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Не виждам защо точно чугунен, но с ванос ти трябва. Освен ако не искаш тотално да осакатиш колата.
- sas_88
- ентусиаст
-
Добре ако не е чугунен какво предлагаш,да търся пак никасилов?
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Изработката на блоковете на моторите на БМВ биват два вида: М50 - чугун и М52 - Алуминий
Никасил е покритието на цилиндъра.

- sas_88
- ентусиаст
-
HowDouWantit написа:Изработката на блоковете на моторите на БМВ биват два вида: М50 - чугун и М52 - Алуминий

- kokoshkite
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: E36 coupe 318is ex
E36 coupe 328i ex
E46 touring 320d ex
E90 325i
Нямаш много избор ,чугун или алуминий с никасил или алусил ако намериш такъв от сменяваните в Англия ,би трябвало да са по читави .Мотора отворихте ли го и как е положението ?

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2