730д не пали топло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- gerinka9208
- Потребител
-
- Кара: e46
730д не пали топло
Здравейте колеги автомобила ми е е38 730д 193к.с. 2000 година.Имам следния проблем колата не пали топла изчетох повечето теми,диагностиката не показва нищо,ревизирал съм стартера,нов акумолатор,пробвах с двата датчика и на разпределителен и на колянов,нов горивен филтър,няма шумове в мотора,и не го прави постояно,и когато има нафта повече от половинат,студена пали всеки път.Ще съм ви благодарен
- kamen4o81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 725tds;740i M62B44
Re: 730д не пали топло
ljubo73 написа:Според моя опит - разпънати ангренажни вериги .
Това не важи ли само за тдс-а? За 730 съм сигурен ,че някъде има такава тема за този проблем.Потърси колега!!!!
- gerinka9208
- Потребител
-
четох за тези вериги и аз разбрах че се отнася само за тдс или не сам 

Точно с ТДС-а го имах този проблем . След смяната на вериги /два броя/, успокоители и разни колелца и куп гарнитури нещата се оправиха .
Лошото е ,че ремонта е трудоемък и скъпичък . Най-малко се сваля главата , а някои предпочитат да извадят двигателя.
Дадох ти го като идея защото между твоя мотор и ТДС има доста общи неща .Основната им разлика е в горивната система .
Дано при теб не е такъв проблема !
Ти нещо беше споменал за количеството гориво в резервоара ?
При мен когато паднеше нивото под 20л. и почваха мъките . В резервоара има една цедка ,та тя беше се задръстила с едни гадости като медузи .
Почисти нея като начало .
Лошото е ,че ремонта е трудоемък и скъпичък . Най-малко се сваля главата , а някои предпочитат да извадят двигателя.
Дадох ти го като идея защото между твоя мотор и ТДС има доста общи неща .Основната им разлика е в горивната система .
Дано при теб не е такъв проблема !
Ти нещо беше споменал за количеството гориво в резервоара ?
При мен когато паднеше нивото под 20л. и почваха мъките . В резервоара има една цедка ,та тя беше се задръстила с едни гадости като медузи .
Почисти нея като начало .
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
А що не хванете да я прочетете тази 730-ка и после да и сложите едни колби (тест за дюзи) преди да вадите глави, да сменяте вериги и т.н. 

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
При ТДС-а проблема се решава елементарно - с "изправяне" на разпределителния вал и "мърдане" на ГНП и нещата стават ТИП -ТОП. А при "Комънрейла" нямам идея, предполагам, че пак е много важно на каква позиция е разпределението за да се получи запалване, но само гадая.... А що се отнася до горивото, мисля, че не е лошо да се провери дали "засмукването" на гориво не е нещо прецакано, като да има "сцепени" маркучи на някаква височина над 20 литра.... и да не може да подаде гориво... Между впрочем, гледахте ли дали подава гориво, когато е топла?
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- gerinka9208
- Потребител
-
гледал сам горивото няма значение колко има тя си пали когато си иска вчера се возих цяла вечер и пали няма яд,пробвах я 15 пати най-малко топла.прибрах се и реших да я пробвам след 2 часа и не иска а беше даже по-изтинала.сутринта запали с докосването
пак се развозвах пак пали.днес пак ще ида на диагностика да видим.благодаря за мненията до сега
пак се развозвах пак пали.днес пак ще ида на диагностика да видим.благодаря за мненията до сега
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Проверете ъгъла на впръскване...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Спомням си, че дойде една кола (Е39 530д) при един виден бургаски майстор Митко БМВ-то, докато чаках за изчистване на грешките на компа. Не палеше загряла. Накара момчето да отвори капака, взе едно шише студена вода, поля нещо по двигателя и колата запали веднага. Мисля, че се оказа някакъв датчик.
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
а какво се случва с помпите в резервоара.Аз имах проблеми с тая която праща към мотора заяждаше тук там и спираше от време на време.Със 220 и 30 ми изгасвала в тъмното ... голям Х.. и какво ли не правех да намеря проблема.Накрая издъхна на един паркинг махнах седалката-не бачка ама грам извадих я върти се на ръка.Викам си нищо и няма някой кабел ще е,обаче ''Бай Вълчо'' буксата има ток!Чукнах помпата леко на ръката и почнаха да излизат едни струшки от вътре .... ясна... отивам в магазина -няма ест. с поръчка 560лв. ..... имали каталог на помпи Хофнар извади го и гледам една .... Имате ли я - Да ..... донесе я булката -същата от всякъде
на 520Д е39-нямало да станеСложих я заспа.До сега да чукна ... никакви проблеми.Тъй че ако се наложи на някой ...да има едно на ум.

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
doncheff написа:Спомням си, че дойде една кола (Е39 530д) при един виден бургаски майстор Митко БМВ-то, докато чаках за изчистване на грешките на компа. Не палеше загряла. Накара момчето да отвори капака, взе едно шише студена вода, поля нещо по двигателя и колата запали веднага. Мисля, че се оказа някакъв датчик.
Много често е датчика на разпределителния вал ... по принцип на диагностика си го вади като грешка.
- gerinka9208
- Потребител
-
след последната диагностика не показа никжи грешки и без да пипам нищо се оправи 

- Spoof
- Потребител
-
- Кара: BMW 730d E38
- Мечтае да кара: BMW 7-series 2012
Моята кола е абсолютно същата и пали обаче много върти и точно преди да запали се чува едно плътно и брутално пюлкане като няква фатална грешка и пали.Закачам я нищо не знам какво става много се изнервям в смисъл понякога превърта 2-3-4 пъти докато запали и пюлка нещо много брутално и пали незнам какво е сменях свещи някви други простотии акумулатор аве хиляди неща без само дюзите да съм гледал тези дни като видя тях ще напиша и какво е станало и дали е от тях.
Смелите умират веднъж СТРАХЛИВИТЕ ВСЕКИ ДЕН ПО МАЛКО !!!
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
а стартерите ви как въртят?
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2