Изчезна ми втора скорост?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
Изчезна ми втора скорост?
Изведнъж миналта сутрин втора скорост стана като свободна, даже се включва и без съединител без проблем. Чува се едно леко виене като съм на нея, има ли шанс да е нещо от лоста или съм за нова скоростна кутия?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Изчезна ми втора скорост?
Ама вкарваш я съвсем спокойно и какво става? Като подаваш газ колата движи ли се? Така както го описваш все едно предавката не се зацепва за вала на кутията.
gadn написа:Изведнъж миналта сутрин втора скорост стана като свободна, даже се включва и без съединител без проблем. Чува се едно леко виене като съм на нея, има ли шанс да е нещо от лоста или съм за нова скоростна кутия?
преди да изчезне прави ли се на състезател
- gadn
- кандидат ентусиаст
-
Вкарвам я съвсем спокойно със и без съединител, но все едно е на свободна, само се форсира като и дам газ. Вечерта не съм се правил на състезател, всичко беше нормално и на сутринта още при първото тръгване го имаше вече проблема.
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
gadn написа:Вкарвам я съвсем спокойно със и без съединител, но все едно е на свободна, само се форсира като и дам газ. Вечерта не съм се правил на състезател, всичко беше нормално и на сутринта още при първото тръгване го имаше вече проблема.
То понеже никой не се е правил на състезател, за тфа половината форум изкъртиха тая втора скорот

- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
ekcta3uto написа:gadn написа:Вкарвам я съвсем спокойно със и без съединител, но все едно е на свободна, само се форсира като и дам газ. Вечерта не съм се правил на състезател, всичко беше нормално и на сутринта още при първото тръгване го имаше вече проблема.
То понеже никой не се е правил на състезател, за тфа половината форум изкъртиха тая втора скорот

Какво правиш във е36 подраздела?

Ако искаш можеш да отидеш първо на "майстор" - да погледне дали не си разместил пръта :

или да се е разкачила скоростната кутия от някъде и пак за това да не влиза правилно.
... или просто да си е мармалад вече. Няма да се плашиш само, имаш още 4 други скорости

- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
И задна има, стават начи 5 

- valeri_86_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318is Coupe
- Мечтае да кара: BMW e21
Има решение...
1-ва регулатор и веднага 3-та...Аз понякога от 2-ра отивам на 5-та....

- gadn
- кандидат ентусиаст
-
Даже не и трябва регулатор , обаче почна да ми писва така да карам. Механизма на лоста може ли изцяло да се прегледа отгоре през купето или трябва да се вдига колата?
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
gadn написа:Даже не и трябва регулатор , обаче почна да ми писва така да карам. Механизма на лоста може ли изцяло да се прегледа отгоре през купето или трябва да се вдига колата?
Еми пробвай, сваяш лоста, сваляш кожата под него , вадиш ватата отдолу и квото сабя покаже. Според мен трябва да се види колата на канал- дали шава скоростната кутия. Да се пъхне един лост и да се види дали цялото купе мърда или само кутията. Най-вероятно докато не се свали няма да се види.
11 мнения
• Страница 1 от 1