Изчезна ми втора скорост?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36
Мечтае да кара: Е36

Изчезна ми втора скорост?

Мнение от gadn » 05 Мар 2013, 19:42

Изведнъж миналта сутрин втора скорост стана като свободна, даже се включва и без съединител без проблем. Чува се едно леко виене като съм на нея, има ли шанс да е нещо от лоста или съм за нова скоростна кутия?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Изчезна ми втора скорост?

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Мар 2013, 20:59

Ама вкарваш я съвсем спокойно и какво става? Като подаваш газ колата движи ли се? Така както го описваш все едно предавката не се зацепва за вала на кутията.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kokoko » 05 Мар 2013, 21:12

gadn написа:Изведнъж миналта сутрин втора скорост стана като свободна, даже се включва и без съединител без проблем. Чува се едно леко виене като съм на нея, има ли шанс да е нещо от лоста или съм за нова скоростна кутия?

преди да изчезне прави ли се на състезател

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gadn » 05 Мар 2013, 21:41

Вкарвам я съвсем спокойно със и без съединител, но все едно е на свободна, само се форсира като и дам газ. Вечерта не съм се правил на състезател, всичко беше нормално и на сутринта още при първото тръгване го имаше вече проблема.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 06 Мар 2013, 0:50

gadn написа:Вкарвам я съвсем спокойно със и без съединител, но все едно е на свободна, само се форсира като и дам газ. Вечерта не съм се правил на състезател, всичко беше нормално и на сутринта още при първото тръгване го имаше вече проблема.

То понеже никой не се е правил на състезател, за тфа половината форум изкъртиха тая втора скорот :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 06 Мар 2013, 7:39

ekcta3uto написа:
gadn написа:Вкарвам я съвсем спокойно със и без съединител, но все едно е на свободна, само се форсира като и дам газ. Вечерта не съм се правил на състезател, всичко беше нормално и на сутринта още при първото тръгване го имаше вече проблема.

То понеже никой не се е правил на състезател, за тфа половината форум изкъртиха тая втора скорот :lol:

:mhihi:

Какво правиш във е36 подраздела? :dunno: Отивай в купува-продава. Скоростните кутии са по 50-60лв.

Ако искаш можеш да отидеш първо на "майстор" - да погледне дали не си разместил пръта :
Изображение

или да се е разкачила скоростната кутия от някъде и пак за това да не влиза правилно.
... или просто да си е мармалад вече. Няма да се плашиш само, имаш още 4 други скорости :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 06 Мар 2013, 20:26

И задна има, стават начи 5 :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318is Coupe
Мечтае да кара: BMW e21

Мнение от valeri_86_ » 07 Мар 2013, 16:08

Има решение... :mhihi: 1-ва регулатор и веднага 3-та...Аз понякога от 2-ра отивам на 5-та.... :mhihi: :mhihi: :OT:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gadn » 07 Мар 2013, 16:18

Даже не и трябва регулатор , обаче почна да ми писва така да карам. Механизма на лоста може ли изцяло да се прегледа отгоре през купето или трябва да се вдига колата?

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 08 Мар 2013, 0:12

gadn написа:Даже не и трябва регулатор , обаче почна да ми писва така да карам. Механизма на лоста може ли изцяло да се прегледа отгоре през купето или трябва да се вдига колата?

Еми пробвай, сваяш лоста, сваляш кожата под него , вадиш ватата отдолу и квото сабя покаже. Според мен трябва да се види колата на канал- дали шава скоростната кутия. Да се пъхне един лост и да се види дали цялото купе мърда или само кутията. Най-вероятно докато не се свали няма да се види.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 08 Мар 2013, 0:21

От горе няма как да се види.

Назад към E36