Механично ГНП на 524тд

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Re: Механично ГНП на 524тд

Мнение от BMario » 05 Дек 2009, 15:59

:yes: Колегата Стамбо наистина е прав,автомата е конвенционален монтиран на подобни дизели от 80-те години,жилото за което споменах е просто за попрецизно управление,което при ТДС-а върши комп.Това е причината начинанието да завърши с успех.При мен оригинално на педала за газта,който е ел. имаше и жило с механика,която управлява кутията към което просто с малко фантазия добавихме друга с още едно жило,което стига до помпата.Останалото е синхронизация посредством винтовите накрайници.Трябва да се нагласи така,че от ниските обороти при подаване на газ до край жилото за скоростите да измине същия път.Постига се с добавяне на една ексцентрична ролка.Ще добавя снимки.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 05 Дек 2009, 19:28

Kолега наснимай как си направил всичко
и някое обяснение,ако може.
п.п не го оспорвам,ама мисля да те копирам
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 05 Дек 2009, 22:57

ОК ако искаш :bchug: драсни на ЛС некви координати :yes:
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 04 Мар 2013, 18:17

колеги повдигам старата тема но......от кои модел се ползва механично ГНП и какви са струдностите за монтиране на ТДС двигател....може ли някоия снимка !
bedrock city racing

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 04 Мар 2013, 20:20

Моята е с помпа от Е28 и си върви перфектно. Разхода си ме радва, особено на дълго. Хапва някъде около 6/100, ама аз не я карам с повече от 110-120 максимум. Не че не може, но все пак е на почти 23 лета и не смея много да я тормозя ;) .
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 05 Мар 2013, 17:29

каква е разликата в гнп-тата при различните модели ? идеята е 2.5тдс + лпг и търсим наи добрия варянт за гнп...така че секи които е наясно да дава идеи ,а ефекта ще е лол гаранция :lol:
bedrock city racing

Потребител
Аватар
Кара: Е39 Touring

Мнение от KrasyEn4 » 05 Мар 2013, 20:52

ОТСКОРО И АЗ СЪМ В ГРУПАТА ТД-ТАТА. КУПИХ ГО ЗА ЧАСТИ , НИЩО ,ЧЕ ДРУГОТО Е М50В20.РОВИХ ИЗ ФОРУМА И ТУКА ПРОЧЕТОХ ЗА МЕХАНИЧНАТА ПОМПА,А МОЙТО Е С ТАКАВА,А ДРУГАТА Е В БАГАЖНИКА.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ПУШЕНЕТО Е НЕЩО УЖАСНО,НО САМО НА СРЕДНИ ОБОРОТИ.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ ОРАНЖЕВА ЛАМПА И НЯКАКВА ДЮЗА НАРИСУВАНА НА НЕЯ,СВЕТВА КАТО ДАМ НА КОНТАКТ И СЛЕД НЯКОЛКО СЕКУНДИ УГАСВА :dunno:
Трябва да си богат, за да караш BMW!

Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 05 Мар 2013, 21:17

KrasyEn4 написа:ОТСКОРО И АЗ СЪМ В ГРУПАТА ТД-ТАТА. КУПИХ ГО ЗА ЧАСТИ , НИЩО ,ЧЕ ДРУГОТО Е М50В20.РОВИХ ИЗ ФОРУМА И ТУКА ПРОЧЕТОХ ЗА МЕХАНИЧНАТА ПОМПА,А МОЙТО Е С ТАКАВА,А ДРУГАТА Е В БАГАЖНИКА.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ПУШЕНЕТО Е НЕЩО УЖАСНО,НО САМО НА СРЕДНИ ОБОРОТИ.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ ОРАНЖЕВА ЛАМПА И НЯКАКВА ДЮЗА НАРИСУВАНА НА НЕЯ,СВЕТВА КАТО ДАМ НА КОНТАКТ И СЛЕД НЯКОЛКО СЕКУНДИ УГАСВА :dunno:

Колега, метни една снимка на ламБето, че най-вероятно е лампата за горивния филтър.

Потребител
Аватар

Мнение от KrasyEn4 » 05 Мар 2013, 22:21

Колега, метни една снимка на ламБето, че най-вероятно е лампата за горивния филтър.

Screenshot_34.png
Screenshot_35.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 05 Мар 2013, 22:37

Имаш вода в горивния филтър. Щом го имаш този датчик, значи трябва да имаш и пробка на филтъра, от която да можеш да източваш при нужда. А помпата ти не е като моята, при мен е насадена от Е28, тази определено ми изглежда по-съвременна. И при мен димеше яко, но нещата се оправиха с добавка за почистване на дюзите, колкото и невероятно да изглежда. И след това спрях да експериментирам с избора на горивото. Установих, че нещата са се получили от кофти нафта.

Потребител
Аватар

Мнение от KrasyEn4 » 05 Мар 2013, 22:54

КОЛЕГА,КАКВА МАРКА Е ТАЗИ ДОБАВКА И КАКВИ ПАРИ Е ТОВА УДОВОЛСТВИЕ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 05 Мар 2013, 23:27

KrasyEn4 написа:ОТСКОРО И АЗ СЪМ В ГРУПАТА ТД-ТАТА. КУПИХ ГО ЗА ЧАСТИ , НИЩО ,ЧЕ ДРУГОТО Е М50В20.РОВИХ ИЗ ФОРУМА И ТУКА ПРОЧЕТОХ ЗА МЕХАНИЧНАТА ПОМПА,А МОЙТО Е С ТАКАВА,А ДРУГАТА Е В БАГАЖНИКА.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ПУШЕНЕТО Е НЕЩО УЖАСНО,НО САМО НА СРЕДНИ ОБОРОТИ.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ ОРАНЖЕВА ЛАМПА И НЯКАКВА ДЮЗА НАРИСУВАНА НА НЕЯ,СВЕТВА КАТО ДАМ НА КОНТАКТ И СЛЕД НЯКОЛКО СЕКУНДИ УГАСВА :dunno:

Това е лампата за индикация за проблем с електрониката или сензори ( датчици) свързани с управлението работата на двигателя. Нормално е на контакт да светне за малко и след това да изгасне , ако я виждаш постянно ще разбереш колко е неприятна появата и :mhihi: . При теб таз функция вече не действа така че споко .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 06 Мар 2013, 21:00

не е никак лошо и на ТДС-а помпето.Ма си требва и там грижа от време на време.Мойта помпа ако беше механична щех да си карам само на масло колата(горяло).На мерцедеса нямаше никви ядове,а колегата врътна на С класа мечка 100 000 на масло,олио и квото можеше да влезне в резервоара
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Мар 2013, 19:10

To и с електронното ГНП пак си вливам олио и си карам :) Само горяло масло ме е страх да го сипвам, но вече се замислям сериозно. Само трябва някакви по-сериозни филтри да си взема за да го филтрирам.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Мар 2013, 21:50

Положението с маслото , от личен опит и то 15-на литра .
1. Гнп става бом-бок , отварях я и знам .
2. Резервоара става и той бом-бок , няма изчистване дълго време поради това че горивото постоянно циркулира.
3. Файда никаква , освн ако не вали то небето специално за вас изгоряло масло и то директно в резервоара. Разход висок , смятайте и бенза вътре за разрежданка или квото е там пак пари са , добавките и простотиите отвреме навреме и т.н.
4. Рискувате глоба от минимума е 5 бонки
5. При изгарянето на отработено масло се отделят силни отров ( аз затова спрях ) и , затова и номер 4 е много вероятно.
Не карайте с изгоряло масло.
Единствения разумен вариант както и най-добър е биодизел , за чието производство се иска малко повече подготовка , но пък резултата си заслужава .
Успех.

Предишна

Назад към E34