Механично ГНП на 524тд
Модератор: Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
Re: Механично ГНП на 524тд

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
Kолега наснимай как си направил всичко
и някое обяснение,ако може.
п.п не го оспорвам,ама мисля да те копирам
и някое обяснение,ако може.
п.п не го оспорвам,ама мисля да те копирам

by ''kompleksa''
- BMario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 524 тд
- Мечтае да кара: самолет
- Детайли за колата: невзрачна
ОК ако искаш
драсни на ЛС некви координати 

Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
колеги повдигам старата тема но......от кои модел се ползва механично ГНП и какви са струдностите за монтиране на ТДС двигател....може ли някоия снимка !
bedrock city racing
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Моята е с помпа от Е28 и си върви перфектно. Разхода си ме радва, особено на дълго. Хапва някъде около 6/100, ама аз не я карам с повече от 110-120 максимум. Не че не може, но все пак е на почти 23 лета и не смея много да я тормозя
.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
каква е разликата в гнп-тата при различните модели ? идеята е 2.5тдс + лпг и търсим наи добрия варянт за гнп...така че секи които е наясно да дава идеи ,а ефекта ще е лол гаранция 

bedrock city racing
- KrasyEn4
- Потребител
-
- Кара: Е39 Touring
ОТСКОРО И АЗ СЪМ В ГРУПАТА ТД-ТАТА. КУПИХ ГО ЗА ЧАСТИ , НИЩО ,ЧЕ ДРУГОТО Е М50В20.РОВИХ ИЗ ФОРУМА И ТУКА ПРОЧЕТОХ ЗА МЕХАНИЧНАТА ПОМПА,А МОЙТО Е С ТАКАВА,А ДРУГАТА Е В БАГАЖНИКА.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ПУШЕНЕТО Е НЕЩО УЖАСНО,НО САМО НА СРЕДНИ ОБОРОТИ.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ ОРАНЖЕВА ЛАМПА И НЯКАКВА ДЮЗА НАРИСУВАНА НА НЕЯ,СВЕТВА КАТО ДАМ НА КОНТАКТ И СЛЕД НЯКОЛКО СЕКУНДИ УГАСВА 

- alchohol
- ентусиаст
-
KrasyEn4 написа:ОТСКОРО И АЗ СЪМ В ГРУПАТА ТД-ТАТА. КУПИХ ГО ЗА ЧАСТИ , НИЩО ,ЧЕ ДРУГОТО Е М50В20.РОВИХ ИЗ ФОРУМА И ТУКА ПРОЧЕТОХ ЗА МЕХАНИЧНАТА ПОМПА,А МОЙТО Е С ТАКАВА,А ДРУГАТА Е В БАГАЖНИКА.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ПУШЕНЕТО Е НЕЩО УЖАСНО,НО САМО НА СРЕДНИ ОБОРОТИ.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ ОРАНЖЕВА ЛАМПА И НЯКАКВА ДЮЗА НАРИСУВАНА НА НЕЯ,СВЕТВА КАТО ДАМ НА КОНТАКТ И СЛЕД НЯКОЛКО СЕКУНДИ УГАСВА
Колега, метни една снимка на ламБето, че най-вероятно е лампата за горивния филтър.

- KrasyEn4
- Потребител
-
Колега, метни една снимка на ламБето, че най-вероятно е лампата за горивния филтър.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- alchohol
- ентусиаст
-
Имаш вода в горивния филтър. Щом го имаш този датчик, значи трябва да имаш и пробка на филтъра, от която да можеш да източваш при нужда. А помпата ти не е като моята, при мен е насадена от Е28, тази определено ми изглежда по-съвременна. И при мен димеше яко, но нещата се оправиха с добавка за почистване на дюзите, колкото и невероятно да изглежда. И след това спрях да експериментирам с избора на горивото. Установих, че нещата са се получили от кофти нафта.

- KrasyEn4
- Потребител
-
КОЛЕГА,КАКВА МАРКА Е ТАЗИ ДОБАВКА И КАКВИ ПАРИ Е ТОВА УДОВОЛСТВИЕ
KrasyEn4 написа:ОТСКОРО И АЗ СЪМ В ГРУПАТА ТД-ТАТА. КУПИХ ГО ЗА ЧАСТИ , НИЩО ,ЧЕ ДРУГОТО Е М50В20.РОВИХ ИЗ ФОРУМА И ТУКА ПРОЧЕТОХ ЗА МЕХАНИЧНАТА ПОМПА,А МОЙТО Е С ТАКАВА,А ДРУГАТА Е В БАГАЖНИКА.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА ПУШЕНЕТО Е НЕЩО УЖАСНО,НО САМО НА СРЕДНИ ОБОРОТИ.АКО МОЖЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ КАКВА Е ТАЯ ОРАНЖЕВА ЛАМПА И НЯКАКВА ДЮЗА НАРИСУВАНА НА НЕЯ,СВЕТВА КАТО ДАМ НА КОНТАКТ И СЛЕД НЯКОЛКО СЕКУНДИ УГАСВА
Това е лампата за индикация за проблем с електрониката или сензори ( датчици) свързани с управлението работата на двигателя. Нормално е на контакт да светне за малко и след това да изгасне , ако я виждаш постянно ще разбереш колко е неприятна появата и

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
не е никак лошо и на ТДС-а помпето.Ма си требва и там грижа от време на време.Мойта помпа ако беше механична щех да си карам само на масло колата(горяло).На мерцедеса нямаше никви ядове,а колегата врътна на С класа мечка 100 000 на масло,олио и квото можеше да влезне в резервоара
ТДС - Турбо Див Селянин
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
To и с електронното ГНП пак си вливам олио и си карам
Само горяло масло ме е страх да го сипвам, но вече се замислям сериозно. Само трябва някакви по-сериозни филтри да си взема за да го филтрирам.

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Положението с маслото , от личен опит и то 15-на литра .
1. Гнп става бом-бок , отварях я и знам .
2. Резервоара става и той бом-бок , няма изчистване дълго време поради това че горивото постоянно циркулира.
3. Файда никаква , освн ако не вали то небето специално за вас изгоряло масло и то директно в резервоара. Разход висок , смятайте и бенза вътре за разрежданка или квото е там пак пари са , добавките и простотиите отвреме навреме и т.н.
4. Рискувате глоба от минимума е 5 бонки
5. При изгарянето на отработено масло се отделят силни отров ( аз затова спрях ) и , затова и номер 4 е много вероятно.
Не карайте с изгоряло масло.
Единствения разумен вариант както и най-добър е биодизел , за чието производство се иска малко повече подготовка , но пък резултата си заслужава .
Успех.
1. Гнп става бом-бок , отварях я и знам .
2. Резервоара става и той бом-бок , няма изчистване дълго време поради това че горивото постоянно циркулира.
3. Файда никаква , освн ако не вали то небето специално за вас изгоряло масло и то директно в резервоара. Разход висок , смятайте и бенза вътре за разрежданка или квото е там пак пари са , добавките и простотиите отвреме навреме и т.н.
4. Рискувате глоба от минимума е 5 бонки
5. При изгарянето на отработено масло се отделят силни отров ( аз затова спрях ) и , затова и номер 4 е много вероятно.
Не карайте с изгоряло масло.
Единствения разумен вариант както и най-добър е биодизел , за чието производство се иска малко повече подготовка , но пък резултата си заслужава .
Успех.
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2