Проблем с ел. седалка не се движи
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- tuzins
- Потребител
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Е38 M62B44 или Е46 М3
Проблем с ел. седалка не се движи
Здравейте колеги,
Има проблем с шофьорската ел. седалката на Е34-ката. от известно време не иска да се движи равномерно от девет страни нагоре и надолу а от днес не иска да се движи и облегалката. Моторчетата се чуват и си работят но няма движение извадих седалката от колата няма никакви видими поражения или разкачени неща.
Ако някои е имал подобен проблем нека пише или ако имате идея за някои специалист които се занимава с такива работи.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Има проблем с шофьорската ел. седалката на Е34-ката. от известно време не иска да се движи равномерно от девет страни нагоре и надолу а от днес не иска да се движи и облегалката. Моторчетата се чуват и си работят но няма движение извадих седалката от колата няма никакви видими поражения или разкачени неща.
Ако някои е имал подобен проблем нека пише или ако имате идея за някои специалист които се занимава с такива работи.
Благодаря предварително на отзовалите се.
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Проблем с ел. седалка не се движи
Eто ти решение на проблема http://bellsouthpwp.net/m/i/miales/seatcablesfix.htm
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Тъкмо днес приключих с превантивния ремонт и на пасажерската. 
По-мързеливия вариант като че ли, е да се среже бронята, да се скъси, след което да се снади с маркуч, който да се притегне с тел.
И преди да ме оплюете, че е побългарено, ви пускам източника:
http://www.nmia.com/~dgnrg/page_11.htm

По-мързеливия вариант като че ли, е да се среже бронята, да се скъси, след което да се снади с маркуч, който да се притегне с тел.
И преди да ме оплюете, че е побългарено, ви пускам източника:
http://www.nmia.com/~dgnrg/page_11.htm

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Е добре защо да се реже че после да се снажда,по първия начин от линка който постнах по-горе не е ли по-здраво и по-оригинално ..
П.П. Някаде бях видял сначждане с маркуч и скоби но не си спомням самото изпълнение съвсем...
П.П. Някаде бях видял сначждане с маркуч и скоби но не си спомням самото изпълнение съвсем...
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
BABHOMED написа:Е добре защо да се реже че после да се снажда,по първия начин от линка който постнах по-горе не е ли по-здраво и по-оригинално ..
На мен лично ми се струва по-лесно като вариант за изпълнение, особено взимайки под внимание факта, че пространството отдолу е ограничено, за промушването на едрогабаритни инструменти, особено при седалка с памет.
Снаждането с маркуч иначе съм го дал като вариант в горния си пост.

- tuzins
- Потребител
-
Благодаря за статиите след малко се захващам за работа и ще пиша по късно дали всичко е ок.
- tuzins
- Потребител
-
Оправих седалката, оказа се че проблемът е така известният с жилата които колегите описаха по горе. Скъсих по малко обшивката и на 4 те жила и сега всичко работи перфектно.
Благодаря на колегата BABHOMED и cod-cdbp за статиите.
Имам още едно въпросче. Четох преди време някъде и бимерс форума че всички ел седалки с памет идвали с подгрев просто на някои нямало копчетата за включване. Към по запознатите колеги:
Дали това е възможно и по какво мога да разбера дали има подгрев без да събличам тапицерията?
Имам няколко свободни букси отдолу при модула които не са свързани никъде. едната е същата като тази на захранването но е синя и още няколко двойни.
Прикрепям снимки за да видите.
Благодаря на колегата BABHOMED и cod-cdbp за статиите.
Имам още едно въпросче. Четох преди време някъде и бимерс форума че всички ел седалки с памет идвали с подгрев просто на някои нямало копчетата за включване. Към по запознатите колеги:
Дали това е възможно и по какво мога да разбера дали има подгрев без да събличам тапицерията?
Имам няколко свободни букси отдолу при модула които не са свързани никъде. едната е същата като тази на захранването но е синя и още няколко двойни.
Прикрепям снимки за да видите.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
От задния край на дупето (отдолу) трябва да излиза букса с два пина, измежду тапицерията и пълнежа. Това е буксата на нагревателя.

- Николов
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: The ultimate driving machine
Още една ел-седалка вече работи нормално по метода описан по-горе. При мен проблема беше доста неприятен, защото седалката не се вдигаше само отзад вдясно и стоеше накриво във всички положения освен най-долу. След скъсяване на бронята на жилото всичко заспа. За всеки случай скъсих и останалите 3 жила. Само с това на подглавника не ми се занимаваше.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Николов написа:Още една ел-седалка вече работи нормално по метода описан по-горе. При мен проблема беше доста неприятен, защото седалката не се вдигаше само отзад вдясно и стоеше накриво във всички положения освен най-долу. След скъсяване на бронята на жилото всичко заспа. За всеки случай скъсих и останалите 3 жила. Само с това на подглавника не ми се занимаваше.
Това на подглавника най-лесно се прави - махаш кората отзад и действаш, работа за 10 минути

10 мнения
• Страница 1 от 1