Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от kulov » 01 Мар 2013, 16:16

flirt4o_ написа:какво правите за корем?аз от около 2 седмици правя тези и корема наистина се стегна като го барам но отгоре си е сланинка още,почнах и да тичам ше видим предложете и вие нещо да искарам тез плочки засега нищо не пея,тренирам около 6години 4 дни в седмицата бях 95 сега с диетата около месец 5 дни отслабнах с 11 кила ди 80 да стана искам http://www.youtube.com/watch?v=vkKCVCZe474

този комплекс ми хареса. ще го пробвам. :yes:

имай предвид 2 основни положения:

1. когато тренираш анаеробно, то ест правиш крънчове и тн мускулът няма как да захрани от складираните мазнини върху него. захранва от атф и гликоген.
или на български, кардио, майка, кардио.

2. трябва да приложиш и адекватна съответстваща тренировка на еректор спинае.
при несъразмерно развитие на 2те групи се получават така наречените мускуло-скелетни девиации. тазовата кост се измества с някой друг см, това ти стига за да ти се наруши гравитационната линия, от там куп проблеми - повечето стави се натоварват изключително над нормалното, вътре в тялото едни органи притискат други (и не работят добре) и тн. и тн.

http://www.nzihf.co.nz/media-resources-1/images/Posture.JPG/image_preview

при значителна част от спортистите се наблюдават въпросните изменения. особено, при който много набляга на "сикс-пак-а" :yes:

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 01 Мар 2013, 17:03

:yes: :ok:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 01 Мар 2013, 21:21

И какво, изкарахте че плочките са вредни, по-добре да ти се изсипят червата ли, аз откакто правя пресата вече месец с тежести се родих направо!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 01 Мар 2013, 23:28

@дюк, нервен ми се виждаш.
прочети ми пак горния пост.
ако правиш само сикспак и оте$еш мускулите на кръста са вредни плочките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 02 Мар 2013, 9:18

ето малко за кардиото

What exactly is a "cardio" workout? Its running right? Its biking right? its swimming right? Its the elliptical right? Its weight lifting right? Wait....WHAT?!?!? Yup! When someone says they are doing a cardio workout it usually means that its a classic long slow duration workout. These are the runs, bikes, etc. Sure you can do a "cardio" workout but running stairs too, or doing some longer sprints or even a hard run in the deep sand at the beach. But what is it really? A CARDIO workout is basically any workout that moves you into an aerobic state of work. This means that your body NEEDS to use oxygen for help the fuel to work. The starting threshold for this type of workout is usually somewhere around 3ish minutes. Once you hit this time frame, your body will make the switch from glycogen in the body for fuel to needing an increased amount of oxygen to help the body use the ATP for fuel. The American College of Sports Medicine defines a cardio workouts as ""any activity that uses large muscle groups, can be maintained continuously, and is rhythmic in nature. It is a type of exercise that overloads the heart and lungs and causes them to work harder than at rest." If you put yourself under some stress today during the "lifting", you will start to breath hard. Your heart will start to beat faster because your body will need to get more oxygen to the large muscles that are working. Guess what....your doing a cardio workout by lifting and not running at all!!! In our box, we blur the line between strength and cardio/respiratory conditioning. Our workouts will make you stronger, more powerful, increase your flexibility, increase your cardio endurance, improve your balance, and make you and overall better athlete. GET READY FOR SOME FUN!!!

FEEL THE BURN!!!!!
Kakво точно е кардио тренировката ? Да багаме ? Да караме колело ? ДА плуваме ? Да вдигаме тежко ?
Чакай Какво ? Да! Когато накой каже , че прави кардио тренировка обикновенно има предвид клалискчекото дълко и бавно трениране.Това е тичане , каране на колело и други . Разбира се може да правиш кардио като също бягаш по стълби ,или спринтираш по-дълго или дори трудното бягане по пясъка на плажа.Но какво е наистина ? Кардио тренировката е основн всяка тренировка която правиш в аеробно състояние . Това означава , че тялото ти има нужда от кислоро за да помага на "горивото" при работа.Започва някъде около 30тата минута.Веднъж стинеш ли този праг тялото то ще премине от гликоген към гориво за нуждата от увеличено количество кислород за да помогне на тялото да изпозлва (това АТП незнам какво е ).американския колеж за спортна медицина дефинира кардиото като "всяка дейност която използва голяма мускулна група , може да се поддръжа постоянно ,в природен ритъм . Е вид упражнение което натоварва сърцето и белите дробове и ги кара да работят по-усилено от останалите "Ако се подставиш днес на стрес по време на вдигане на тежко ще започнеш да дишаш трудно .Сърцето ти ще започне да бие по-бързо защптп тялото ти се нуждае от повече кислород в мускулите които натоварваш.Познай какво . правиш кардио докато вдигаш без да ТИЧАШ изобщо.

общо взето това казват , английския не ми е много добър(и доста правописни грешки) и някъде не съм превел какато трябва ама за да се схване идеята мисля ,че става

:yes:
Последна промяна barabqga на 03 Мар 2013, 15:17, променена общо 1 път

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 02 Мар 2013, 17:08

напиши на Български :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 02 Мар 2013, 20:25

Реклама на неконвенционално кардио. трудно приложим булшит
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 03 Мар 2013, 0:09

НЕ ве,прави са хората в общи линии...
Когато "горивото" в мускулните клетки се изразходва със страшна сила(вдигаме експлозивно и тежко за мускула) ,тогава подуктите от тая реакция ,която е анаеробна са Х количество енергия и лактат (млечна киселина)..при натоварване,което не е толкова трудоемко и има достатъчно кислород (демек аеробно),за да изгори горивото до СО2 и Н2О ,тогава се отделя 2пъти Х енергия и няма остатъчно продукти като млечната киселина,един вид пълно горене :mhihi:
та,след еди коя си минута(тука викат 30тата) от кардиото,почва да се гори сланина,което е идеята всъщност
п.п. не претендирам за количества енергия ,забравил съм отдавна цикъла на Кребс и на Мребс,а ме мързи да чета точно такива щуротии,има за четене много ,за имплантология например :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Мар 2013, 1:22

[quote@дюк, нервен ми се виждаш.
прочети ми пак горния пост.
ако правиш само сикспак и оте$еш мускулите на кръста са вредни плочките.][/quote]
Sorry, не сам прочел вярно, напълно съм съгласен с теб и задължително трябва да се прави за долната част на кръста! Аз след пресите с тежест, правя хиперекстензия за мускулите точно отзад на кръста, после вдигане на крака! Аз така си го обяснявам ако няма мускули на корема и кръста от двете страни, натоварването отива направо в гръбнака и си води до последствията!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Мар 2013, 11:29

:yes:
не, че самото натоварване отива в гръбнака, ами по-скоро ректус абдоминис (плочките) и еректор спинае (кръста) се явяват мускули с антагонистични функции, чиято главна задача е да поддържат горната част на тялото в изправено положение. когато развиеш прекомерно плочките (а не развиваш пропорционално мускулите на кръста), самият мускул стои по-стегнат, по-прибран и най-важното - по-скъсен, като за сметка на него пък антагонистът му става по-удължен. това води, както казахме по-горе, до изместване на гравитационната линия на тялото и от там куп неприятности, които трябва да се избегнат.
при стегнат корем и отпуснат кръст и долен и среден трапец обикновено се получава така наречената кифоза (прегърбване).

обратното положение (прекомерно натрениран кръст) и отпуснати коремни мускули води до "лордоза". това е когато гъ&ът ти е изпъчен назад. даже в момента по евроспорт върви финала по снукър на китайското гран при, там ясно се вижда, че единия младеж (когато се изправи си личи) - марк алън е с лордоза. ходи като патока доналд малко. а пък другия - матю стивънс с кифоза.

последно по този въпрос бих обобщил, че вътрешните и външните коси коремни мускули също е важно да бъдат развивани пропорционално с коремните и кръстните. когато погледнеш причините за половината възможни мускуло-гръбначни изменения, виждаш че са в следствие от несъразмерно развити коси коремни мускули.

Аватар

Мнение от yavor20V » 03 Мар 2013, 15:20

По-голямата част от тия изкривявания се образуват в детско юнушеска възраст,след това просто мъжете дебелеят и с изтумбването им стръчва гъзъ назад ,извиват се лумнално и корема им весва със страшна сила :))) дисбалансът е налице,несъмнено....

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 03 Мар 2013, 15:38

така си е, при по-тежките случаи оправа нема :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 05 Мар 2013, 17:11

Колеги от както взимам ZMA вечер преди лягане не мога да спя грам, направих си и чай Бабини зъби, но него го пия към 7ч. вечер най-късно. Кога да приемам Цинк и магнезии ?
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 05 Мар 2013, 17:38

По-скоро от чая ше е,батя....

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Мар 2013, 17:51

Да, ZMA-то само може да ти подобри съня.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата