Е38 725ТДС (ръчка) масло ???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Е38 725ТДС (ръчка) масло ???
На които не му харесва темата ДА НЕ ПИШЕ!!!
Спрях се на това масло Total Quartz 7000 10W-40 Дизел, какво ще кажете за него и колко литра побира този мотор
?!
Спрях се на това масло Total Quartz 7000 10W-40 Дизел, какво ще кажете за него и колко литра побира този мотор

Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Re: Е38 725ТДС (ръчка) масло ???
Не е въпроса на кой му харесва темата или не, а какво е дъвкано и предъвквано и кой го мързи да потърси. 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
маслото ако е истинско е повече от ОК. двигателя ти събира 6.3 или 7 литра според годината на производство.... ако двигателя ти е на 250-300 хил. км НЕ слагай 5w40 загуба на пари а може и да го похарчва...
Мерси за коментара Coulthard, надявам се че маслото е истинско и както каза няма да рискувам с 5/40 и ще му сложа 10w40 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Тоз двигател същия на 350хил километра се караше с 0/40 на Мобил и се сменяше на 18000км пробег . Още е жив
. Тъй че нека спрат архаизмите от времето на Лада ерата със задължителната смяна на 10к и масло 15/40 като най-добро и логично за употреба. Това е като да сложиш гуми по критерий красота и изящество пък после да караш с 230км/ч ( щото е бмв и така пише на километража) , а скоростния индекс да е за 180км/ч масимум .

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
преди време бях купил една чисто нова кола от ваг групата и по сервизна книжка интервалите бяха на 12.500 км мисля
а изискването за да важи гаранцията беше на 7500км да се сменя масло и като попитах защо хората ми казаха че качествата на горивата на нашия пазар били доста по ниски съдържанието на сяра било по високо и това влияело на живота на маслото та в този ред на мисли за масло 10/40 10к километра ми се виждат нормален преход за синтетика масла 5/х и 0/х едни 15к километра за смяна а точно за тдс 10/40 с интервал 10 000 км ми се вижда оптимален вариант но и аз споделям мнението че една кола дори и да е на 300к километра няма нужда да се минава на така нареченото по дебело масло и ако пък гори масло по дебелото масло ще намали или спре разхода
а изискването за да важи гаранцията беше на 7500км да се сменя масло и като попитах защо хората ми казаха че качествата на горивата на нашия пазар били доста по ниски съдържанието на сяра било по високо и това влияело на живота на маслото та в този ред на мисли за масло 10/40 10к километра ми се виждат нормален преход за синтетика масла 5/х и 0/х едни 15к километра за смяна а точно за тдс 10/40 с интервал 10 000 км ми се вижда оптимален вариант но и аз споделям мнението че една кола дори и да е на 300к километра няма нужда да се минава на така нареченото по дебело масло и ако пък гори масло по дебелото масло ще намали или спре разхода
Барай шишарката Минкеее ....
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Владо не ми се спори точно с теб, ама като си толкова запознат я ми кажи каква е разликата между 0 и 10 w
аз казвам че мотор с написана табела 0в40 ако му сипеш 10в40 - проблем няма никакъв и никога няма да има
те затова и на чисто новите коли да си виждал 0в40 скоро да слагат - говорим масовите а не екзотики от типа на М, амг, порш и тн

Coulthard написа:Владо не ми се спори точно с теб, ама като си толкова запознат я ми кажи каква е разликата между 0 и 10 wаз казвам че мотор с написана табела 0в40 ако му сипеш 10в40 - проблем няма никакъв и никога няма да има
те затова и на чисто новите коли да си виждал 0в40 скоро да слагат - говорим масовите а не екзотики от типа на М, амг, порш и тн
Ами разликата е във вискозитета при ниски температури. Миналата година вадих колата всеки божи ден и на -15 и нагоре се палеше и караше. Студения старт с гъсто масло в комбинация с не съвсем добри характеристики е убийство за турбината. Това е единственото за което държа и съветвам да се избира масло по спецификации и с идея да е малко по нисковискозно ако човек може да си позволи някой лев отгоре. Иначе двигател не коментирам там е ясно макар, че все още се твърди и препоръчва смяна с по-висок вискозен индекс ако почне да харчи "тънкото " масълце без да се замисляме на ква чорба става 15W40 примерно минералката в работна температура и малко отгоре , ако водача обича да "ръчка".Това ми е презумпцията за маслата и тя е ясна отдава , не откривам топлата вода , но теми от рода какво масло са вече смешни при все че информация има пре-предостатъчно . Важно е не коя марка и кво ще ти препоръчат ,че мнения хиляди , а разбирането как да си избереш подходящото масло .
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Благодаря още веднъж за отговорите, бяха доста полезни и имаше смисъл от темата 

- Beni_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d 163
- Мечтае да кара: f30 335d
- Детайли за колата: Черна много лъскава.
Не е въпроса дали е само -20 защото при + 45 също има
разлика дали караш с полу или пълна синтетика.
Аз моята я карам с 5 на 30 сменям на 15000км и не
доливам повече от 1 литър. Не са важни километрите,
а състоянието на мотора.
разлика дали караш с полу или пълна синтетика.
Аз моята я карам с 5 на 30 сменям на 15000км и не
доливам повече от 1 литър. Не са важни километрите,
а състоянието на мотора.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
викаш между
5w30
и 10w40
има разлика
особено за топло
... ето малко теория че пак неподготвени
http://thecarcareplace.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/Temp-vs-viscosity-chart.jpg
5w30
и 10w40
има разлика

особено за топло

http://thecarcareplace.com/blog/wp-content/uploads/2012/03/Temp-vs-viscosity-chart.jpg
- Beni_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d 163
- Мечтае да кара: f30 335d
- Детайли за колата: Черна много лъскава.
Ти ако искаш и с 15w40 я карай твоята,
а я провери какво масло препоръчва
пройзводителя или ти си по хитър от тях!
а я провери какво масло препоръчва
пройзводителя или ти си по хитър от тях!
15 мнения
• Страница 1 от 1