Задни светлини не светят!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Задни светлини не светят!

Мнение от djandarin » 02 Мар 2013, 15:11

DSC_0343.JPG
Здравейте, запознах се с някой теми във форума относно неработещите задни светлини и днес се опитах да отстраня проблема чрез всички възможни разрешения, но все пак не се получи нищо, освен да се увеличат въпросите. Значи при мен не светят светлините за спирачките, а вече и габаритите, като се прехвърли и на предния такъв. пробвах сменях крушки, бушони, тествах буксите и не ще. Четох тук за някаква машинка, която се намирала зад волана, разглобих и там, но освен черва не можах да видя друго. Направих снимка, с цел малко помощ от ваша страна да ме упътите къде да гледам за тая машинка или ако имате други идеи да помогнете. Благодаря ви предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Only House can save our souls.......

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Re: Задни светлини не светят!

Мнение от red_bull92 » 02 Мар 2013, 16:30

Колега, предни няколко месеца разглобих моята Е36–ца до голо купе и нямаше такава машинка, може би хората, които са те упътили за нея са имали предвид на левия въздуховод ключа за светлините демек ето това http://www.album.bg/e36_na_chasti/images/29797967/
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Мнение от jdl » 02 Мар 2013, 16:32

Стоп-машинката е това с черната букса с 4 кабела към нея, дето стои над педала на спирачката. Двата кабела са за включването на стоп-светлините, другите два - за контрол на изправността на самата стоп-машинка. Ако имаш работещ борд, трябва да ти реве за неизправни стоп светлини, предполагам. И автопилот имаш, може би, изключва ли ти, когато натиснеш спирачката? Ако да - стоп-машинката е наред и проблемът е другаде.
Снопът кабели за назад минава през две големи букси, X13 и X14, дето са под пластмасата на почиващия крак. Но по-добре иди при електричар или познат, дето има някакъв опит с електриката, за да не прецакаш и нещо друго.

Потребител
Аватар

Мнение от djandarin » 02 Мар 2013, 21:00

Забравих да кажа, че колата е компакт 318ТДС 96г. Снимката която съм направил е явно на грешното място. Не съм разбрал, че се намира непосредствено до педала на спирачките. Ще я потърся там и дано това да ми реши проблема. Днес интересното беше, че докато ръчках спряха да ми светят левите габарити, а задния десен проработи, тъй като преди това той не светеше. След това не знам и аз защо откачих малко акумулатора и след като отново закачих клемата, взе е просветна и задната светлина за мъгла, която не искаше също да свети. По всичко личи, че няма да се справя сам и ще ми трябва електричар, който е наясно. Благодаря за отзивите и си карайте със здраве :)
Only House can save our souls.......

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 М43

Мнение от no.breaks » 04 Мар 2013, 15:14

Здравей колега с времето и на моята кола така не работеха коректно светлините, най-често не светеха, габаритите, после стоповете, после за мъглата, през определено време, се оправяха после нещо друго. За целта сваляш стоповете и зачисти хубаво пистите и самите фасонки, за да дават по-добър контакт. Ако буксите със сигурност ти работят според мен най-вероятна причина е това. Поне при мен се оправиха по този начин. Тук там където се захващат фасонките, пластмасата изтънява може даже и да се отчупи и не дава хубаво контакт. Прегледай внимателно фасонките буксите и самите писти дали някъде няма нещо счупено.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36

Мнение от BManqkW » 04 Мар 2013, 20:47

Моите отказаха наведнъж и двете стоп машинката и датчика за задните светлини. Така че няма нищо учудващо овери ги и двата, но не ги мери с уред, защото няма смисъл дават верига, а на колата не работят.. ;)

Назад към E36