Скъсана ножица за ел.стъкла на е36/ремонт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Скъсана ножица за ел.стъкла на е36/ремонт
Колеги, днес ми се скъса ножицата на стъклото, точно на заварката и сега съм я подрпял с едно клечки, исках да ви питам дали ли ще е възможно там да се навари, защото гледам че заводско така си е била и точнои там е съсано... по късно ще кача и снимки на скъсаното... 

- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
Re: Скъсана ножица за ел.стъкла на е36/ремонт
колега предполагам ,че няма да стае защото смятам че като го заварите самата заварка ще дръпне и ще стане криво,поне при мен стана така.
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e36 m3
защо направо не вземеш втора ръка има ги и по 10лв, а както казва колегата ако стане крива сваляне качване само време ще губиш пък си е и нерви поне при мене беше така докат я напасна
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Колега по добре си вземи здрава , но като я слагаш я регулирай / по средата има болт който като го развиеш се регулира колко да се вдига стьклото / .Ножицата се кьса ако има напьн / при вдигнато положение не трябва да напьва ламарината кьдето е хваната ножицата / . 

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Peturcho_bmw написа:Колеги, днес ми се скъса ножицата на стъклото, точно на заварката и сега съм я подрпял с едно клечки, исках да ви питам дали ли ще е възможно там да се навари, защото гледам че заводско така си е била и точнои там е съсано... по късно ще кача и снимки на скъсаното...
Заварена е с пункт швайц, пробвахме с телоподаващо и честно казано не е достатъчно здрава колкото заводската. Отделно трябва много точно да го сложиш на същото място, за да се вдига стъклото до горе и да пада до долу. Най добре е да вземеш друга, не си стува разправията минал съм по тоя път вече. На моята кола пък се сцепи част от тенекето, заварихме го директно на колата, ама все още кара, колко ще изкара не знан.
Така и така си разглобил смени и двата водача с нови има ги оригинални по няколко лева са и смажи всичко обилно да не отваряш скоро.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
maxpower написа:Peturcho_bmw написа:Колеги, днес ми се скъса ножицата на стъклото, точно на заварката и сега съм я подрпял с едно клечки, исках да ви питам дали ли ще е възможно там да се навари, защото гледам че заводско така си е била и точнои там е съсано... по късно ще кача и снимки на скъсаното...
Заварена е с пункт швайц, пробвахме с телоподаващо и честно казано не е достатъчно здрава колкото заводската. Отделно трябва много точно да го сложиш на същото място, за да се вдига стъклото до горе и да пада до долу. Най добре е да вземеш друга, не си стува разправията минал съм по тоя път вече. На моята кола пък се сцепи част от тенекето, заварихме го директно на колата, ама все още кара, колко ще изкара не знан.
Така и така си разглобил смени и двата водача с нови има ги оригинални по няколко лева са и смажи всичко обилно да не отваряш скоро.
ясно, аз ножица имам, ама разглобяването майче е голям х*й значи казвате да не пробвам да заварям че няма да е мгого сполучливо, а някакви насоки как се сваля тази ножица и стъклото от вратата , че ми е пълна мъгла...

П.п колата е купе...

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Сваляш кората намираш хубави скъпи бургии и почваш да дупчиш нитовете, които държат ножицата. Това е гадната част останалото е лесно. Като свалиш кората и имаш другата ножица пред тебе сам ще справиш.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
maxpower написа:Сваляш кората намираш хубави скъпи бургии и почваш да дупчиш нитовете, които държат ножицата. Това е гадната част останалото е лесно. Като свалиш кората и имаш другата ножица пред тебе сам ще справиш.
всички ли са нитовани, моята си я свалих без да дупча каквото и да е имаше само 4-5 болта, а не забелязах някой преди мен да е правил каквото и да е или го е правил много професионално

колега вземи си 1 човек за помощ аз сам се измъчих хем да държа прозореца и да вкарвам ножицата вътре дето ама хич не е лесно, абе с една дума голям к*р те чака и дано си сръчен
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
PaCk0o написа:maxpower написа:Сваляш кората намираш хубави скъпи бургии и почваш да дупчиш нитовете, които държат ножицата. Това е гадната част останалото е лесно. Като свалиш кората и имаш другата ножица пред тебе сам ще справиш.
всички ли са нитовани, моята си я свалих без да дупча каквото и да е имаше само 4-5 болта, а не забелязах някой преди мен да е правил каквото и да е или го е правил много професионално![]()
колега вземи си 1 човек за помощ аз сам се измъчих хем да държа прозореца и да вкарвам ножицата вътре дето ама хич не е лесно, абе с една дума голям к*р те чака и дано си сръчен
Ахам ами следващия луикенд ще видим какво е дано мойте да не са нитовани, че иначе ще падне голям бой с тея нитове... а стъклото не трябва ли да се вади от вратата или то не излиза...

- PaCk0o
- кандидат ентусиаст
-
не съм го свалял подпрях го с една летва да стои горе докато вкарвам механизма, разглобяването е по-лесно от слагането
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
ахам добре колега, ще видя какво ще направя и ще пиша в темата ако имам проблеми... 

- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
ами по-принцип всички орегинално са са нитовани. това с болтовете е маш патент.
аза колегата дати кажа че никав бой не иска вземаш хубава боргия с дияметара на нита и го разпробиваш.след това вдигаш стаклото горе и един помошник го държи в затворено положение а ти слагаш ножицата и ямушкаш по водачите.след това на местото дето е била нитована я хващаш с болчета и гайки.и след това я реголираш да се движи синхроно.успех колега. 

- Киров
- Пловдивски Джигит
-
biser_316 написа:ами по-принцип всички орегинално са са нитовани. това с болтовете е маш патент.аза колегата дати кажа че никав бой не иска вземаш хубава боргия с дияметара на нита и го разпробиваш.след това вдигаш стаклото горе и един помошник го държи в затворено положение а ти слагаш ножицата и ямушкаш по водачите.след това на местото дето е била нитована я хващаш с болчета и гайки.и след това я реголираш да се движи синхроно.успех колега.
аха ясно колега, а с колко мм болтове и гайки трябва да се хване и колко на брой ми трябват...

- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
нямам точен спомен колега мисля,че бяха 5-6 болчета а за размера непомня.ще ги видиш на място.но мисля ,че разпробивах с боргия 6мм
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2