Култура... евала...
Модератори: mitaka7, Общи модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
Култура... евала...
еми... не е много страхотна история, но искам да споделя колко приятно впечатление ми направи вчера един колега...
седяхме на кафенце с приятели към 21 часа и точно пред Лъки Синема по ул. "Гладстон" един колега... с черно BMW E65 спря за да даде път, въпреки че нямаше пешеходна пътека, на един дядо... направо... евалата... много ме зарадва...
седяхме на кафенце с приятели към 21 часа и точно пред Лъки Синема по ул. "Гладстон" един колега... с черно BMW E65 спря за да даде път, въпреки че нямаше пешеходна пътека, на един дядо... направо... евалата... много ме зарадва...
4 8 15 16 23 42
И мен ме радват тези неща, но едновременно с това си задавам и въпроса - докъде сме стигнали та да ни правят впечатление тези постъпки и не трябва ли вече да сме свикнали с такова отношение, както в другите европейски страни. 

Човек може да живее без храна 1месец,без вода 1ден, без въздух 1минута, а без акъл-цял живот.
- |`oTuH
- ентусиаст
-
bluue написа:И мен ме радват тези неща, но едновременно с това си задавам и въпроса - докъде сме стигнали та да ни правят впечатление тези постъпки и не трябва ли вече да сме свикнали с такова отношение, както в другите европейски страни.
как да свикнем когато като спреш на пешеходна пътека те заобикалят други коли от ляво и от дясно, бибиткат ти... псуват... дори ми се е случвало да виждам как една баба минаваше през пешеходна пътека и един спря пред нея и започна да и бибитка... е бати олигофренията...
4 8 15 16 23 42
Аз мисля, че оня 65-цата го е било страх за колата, щото не веднъж съм виждал такива старци-разбойници да ми се хвърлят отпреде в последния момент. Те като ги напече жегата и забравят да си пият хапчетата и става мацано дупе с тикви по софийските улици. В градския транспоръта - тоже.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
Аз обаче оглеждам ситуацията каква е и тогава давам път... веднъж спрях да дам път на жена с количка(с дете) ... всичко хубаво, но бакшишите започнаха да ме изпреварват от ляво(демек в насрещното) и щяха да я блъснат.От тогава оглеждам каква е ситуацията и тогава давам път.
Иначе и аз се кефя когато спреш да пуснеш някой пешеходец, той ти се отблагодари с махане,кимване,а ми се е случвало и с аплодисменти
Иначе и аз се кефя когато спреш да пуснеш някой пешеходец, той ти се отблагодари с махане,кимване,а ми се е случвало и с аплодисменти

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
MaXimal написа:Аз обаче оглеждам ситуацията каква е и тогава давам път... веднъж спрях да дам път на жена с количка(с дете) ... всичко хубаво, но бакшишите започнаха да ме изпреварват от ляво(демек в насрещното) и щяха да я блъснат.От тогава оглеждам каква е ситуацията и тогава давам път.
А случвало ли ти се е като дадеш път да те псуват

Блъгари баце! (не българи, а блъгари)
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- |`oTuH
- ентусиаст
-
vicho написа:А случвало ли ти се е като дадеш път да те псуват, защото на мен ДА, спирам на пешеходна пътека, давам път на един дядо като му махвам с ръка, а той спира и почва "бе да ти еба майката, айде карай бе"... без коментар!
![]()
Блъгари баце! (не българи, а блъгари)
е грахти шита

4 8 15 16 23 42
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
мен най-ме подразва когато пускаш някой, независимо дали пешеходец или кола в безумно задръстване примерно, и той мине все едно е негово _право_ да е там без мерси без нищо
от 2 месеца съм се завърнал в .бг и сигурно 8/10 го правят това.. и на този фон много ясно че ще се кефиме на _нормално_ отношение
само дето не изпадам в екстаз ако някой дето съм го пуснал ми махне с ръка за мерси и се позабърза, или недай боже кола да мигне с аварийките...

от 2 месеца съм се завърнал в .бг и сигурно 8/10 го правят това.. и на този фон много ясно че ще се кефиме на _нормално_ отношение

само дето не изпадам в екстаз ако някой дето съм го пуснал ми махне с ръка за мерси и се позабърза, или недай боже кола да мигне с аварийките...
А мен най-много ме дразни като почнат да ми искачат пенсионери бабички и старци като диверсанти на пътя, щото са подгонили трамвай или автобус, и нито се оглеждат, нито нищо. Наскоро по Мария Луиза, точно преди халите гледам некакъв вампир гледа напрегнато в моята посока. Разбрах, че работата не ще да е читава и се приведох в бойна готовност за спирачките! И както можете да се досетите, вампира точно на 5 метра пред коката се хвърли самоотвержено, като герой на СССР от 2-рата Световна война, да гони некакъв трамвай, който още не беше дошъл.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
да, готино е като спреш и ти благодарят после т.е. готино е като спираш, благодарностите не са толкова важни поне за мене.
Ама има и егати задръстени хора - гледам на една пешеходна пътека на улицата стъпила жената на самата шещеходна и чака. Аз спирам, махам й с ръка, тя ме гледа тъпо. Аз манах още по усърдно. Отзад яко свиркат и викат. Жената продължава да гледа тъпо и да седи на едно място. По едно време тръгна по улицата, ама не да пресича а успоредно на тротоара и назад от където дойдох. Като мина покрай мене й казах "патка"
но това не ми пречи да продължавам да давам път когато мога
Ама има и егати задръстени хора - гледам на една пешеходна пътека на улицата стъпила жената на самата шещеходна и чака. Аз спирам, махам й с ръка, тя ме гледа тъпо. Аз манах още по усърдно. Отзад яко свиркат и викат. Жената продължава да гледа тъпо и да седи на едно място. По едно време тръгна по улицата, ама не да пресича а успоредно на тротоара и назад от където дойдох. Като мина покрай мене й казах "патка"
но това не ми пречи да продължавам да давам път когато мога
vicho написа:MaXimal написа:...
...
Случвало ми се е следното ... карам бавно защото има дупки ... гледам майка с количка ще пресича спирам,махам й... тая се обръща към приятелката си и казва "тоя пък кво иска?".
Иначе веднъж един щеше да слиза да ме бие,защото му дадох път(тоест дадох газ за да мога да се шмугна между две паркирали коли за да може да мине той...
Давам път на един пич с най-новата S класа... спира до мен сваля прозореца и ми благодари.
- BMW_maniac
- кандидат ентусиаст
-
нормално е да се спира и да се дава път, но е и бизспорен факта, че има шантави хора и сред пешеходците- но мен ме накефи един сериозен улегнал мъж как ми даде предимство на натоварен булевард , а той беше с чисто ново Ауди и изобщо не ми дължеше предимство , но човек учтиво ми махна и се усмихна да давам пред него.
- Гост
-
Малко и от мене:
понеже темата ми е болна,па и точно на датата!
Според мен пешеходци/а и други колеги/ няма нужда да махат/благодарят,намигат../ или каквото и да е като им дадеш път!
Щом е с предимство-даваш предимство!!!
Случвало ми се е нарочно да спра малко като он НСО или Сикрет Сървиз
-напреко,за да предпазя пресичащият пешеходец от прелитащите от ляво коли! Е-случвало ми се е и да не спра на пешеходна.....!Признавам! Гледам да пазя себе си и хората покрай мен и тва е!Да ,ама ми се случи и да ми изскочи от нищото на една кола разстояние пред мен и да се метна в дърветата ,да се
полу-очистя и пак да ме убеждават,че е имало време и разстояние да реагирам!България!!! Ще ми излезе и през носа,а адвокати ме убеждаваха-що не съм си карал направо-немало са толко ядове да бера!Е некакси не мога да си го представя да минеш през човека!Виновен-невиновен ... бягаш от удара,па квото стане-стане!
Така,че колеги-късмет му е майката,а па ние ще му помагане с ,доколкото може,читаво каране по улиците....!
понеже темата ми е болна,па и точно на датата!
Според мен пешеходци/а и други колеги/ няма нужда да махат/благодарят,намигат../ или каквото и да е като им дадеш път!
Щом е с предимство-даваш предимство!!!
Случвало ми се е нарочно да спра малко като он НСО или Сикрет Сървиз

полу-очистя и пак да ме убеждават,че е имало време и разстояние да реагирам!България!!! Ще ми излезе и през носа,а адвокати ме убеждаваха-що не съм си карал направо-немало са толко ядове да бера!Е некакси не мога да си го представя да минеш през човека!Виновен-невиновен ... бягаш от удара,па квото стане-стане!
Така,че колеги-късмет му е майката,а па ние ще му помагане с ,доколкото може,читаво каране по улиците....!
- Гост
-
MaXimal написа:SKISABMW написа:...
И на мен така ми се случи веднъж ... един старец с бастун, едва-едва ходеше човекът... спрях така ,че да заема 2те платна за да може да мине спокойно ... що псувни изядох
И кво си викаш:
Гледам, дееба неговата макя, и си викам – майкя му дееба . По едно време тамън щех да му еба майкята, ама като видох, че си е ебало мамата, си рекох от' му не еееба майкята! И го заебах...!
Вичо

30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2