Въпросче

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар

Въпросче

Мнение от nikolloff » 30 Авг 2006, 15:09

Здравейте колвги,
бихте ли ми обяснили как се работи с автопилота или както там се нарича,т.е. с лостчето под лостчето за чистачките
Благодаря предварително
:)

Аватар

.

Мнение от nikolloff » 02 Сеп 2006, 21:27

Ако е под достойнството ви да ми помогнете кажете да затварят темата.
Или и вие не сте на ясно
:(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е32 740IL E34 525i
Мечтае да кара: E24 M635CSI(M6) , E34M5 , 850CSI (M8)

Мнение от Fakiro » 03 Сеп 2006, 2:23

Колега, лесно е . Лостчето ти трябва да има движение в 5 посоки: напред,назад,нагоре,надолу и навътре към оста. Движейки се с определена скорост (над 30 км/ч) ,буташ лостчето напред и така се запаметява и поддържа съответната скорост автоматично. Педала на газта се пуска. Движението нагоре и надолу е за изключване на АВП. Ако задържиш лостчето напред ( с вкл. АВП ) колата се ускорява (все едно даваш газ с педала) и се запаметява новата скорост , след отпускането му. Аналогично и обратно действа АВП-та , ако дръпнеш лосчето, за да намалиш запам. скорост. При всяко докосване на педалите на съединителя или спирачката, АВП-та се самоизключва. А при натискане навътре се въстановява последната запам. скорост. При вкл. АВП можеш при необходимост да настъпиш газта (при изпреварване),като след отпускането му, колата намалява до достигането на предишната скорост. При изгасяне на двигателя паметта се изтрива. Обикновено АВП-та го ползвам на 5 предавка - извънградско. АВП - та е невероятно удобна _extra_ , особено за по спокойни и уравновесени BMW-пилоти , а пести и гориво ! Това е! Дано съм бил полезен.

Аватар

Мнение от nikolloff » 04 Сеп 2006, 21:27

Благодаря много за отговора

Назад към E34