крилцето пред предните гуми...

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

крилцето пред предните гуми...

Мнение от steeN » 29 Авг 2006, 14:07

за какво точно служи? нали се сещате... тази пластина, която седи отдолу на колата точно пред предните гуми. има го на доста коли, последно гледах някакво предаване за новия корвет и той също имаше такава пластинка. явно нещо свързано със завихрянето на въздуха от гумата, предполагам?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 29 Авг 2006, 14:12

Тва според мене е протектор, ако правилно съм разбрал, че става дума за кората в калника :?:
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 29 Авг 2006, 14:17

Изображение
тук се вижда доста добре. крилцата са само пред гумите.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kam_tod » 29 Авг 2006, 14:25

Според мен се слага във връзка с общата аеродинамика на колата. Колкото по-малко е процепа за въздух който влиза под колата при движение с висока скорост, толкова по-висока е скоростта на флуида и оттук - по-ниско налягането на този флуид, което респективно увеличава относителното налягане отгоре - върху капака и тавана и така 'залепва' автомобила за пътя.
Понеже не мога да разбера от снимката, но ако тези пластини са само пред гумите, според мен те имат функцията пак да намалят процепа на въздуха, който навлиза към самите предни колела, а ефектът е същия.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com

младши ентусиаст
Аватар

мене Дедо ми еобесниавал че това е за подобряване ...

Мнение от 535 » 29 Авг 2006, 14:25

мене Дедо ми е обеснияал че това е за подобряване на сцеплението с пътя когато въздуха не може да мине през тиа 2 смтра обикаля цялата кола ... отдолу се получава област с ниско налягане ...

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 30 Авг 2006, 8:39

ем и аз имам такива и винаги съм си мислил че е нещо като калник да предпазва от мизериики... чак сега се замислям и се усещам че няма как =)))
4 8 15 16 23 42

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 30 Авг 2006, 8:53

|`oTuH написа:ем и аз имам такива и винаги съм си мислил че е нещо като калник да предпазва от мизериики... чак сега се замислям и се усещам че няма как =)))

не знам бате от кво предпазва и какви области на ниско налягане създава и т.н., знам, че с такова нещо предварително трябва да си избираш маршрута из град, че току виж си останал без това чудо я на някой легнал полицай, я в някоя дупка... иначе е яко мдаааа... спор няма!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 30 Авг 2006, 10:30

Това го има при Е36-те и е гумено.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 30 Авг 2006, 10:34

Breyton написа:Това го има при Е36-те и е гумено.

ем не е точно гумено... няква такава мека пласмаса е, като лип спойлерите... деа знам... ама се огъва такова... до ся 2-3 пъти само ми се е случвало да го задера
4 8 15 16 23 42

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 30 Авг 2006, 10:48

На всички Е36-ци си е стандартно.
Не е гумено, пластмаса е, но си е доста еластично.
И аз винаги съм се чудил за какво са :roll:
Едно от моите е счупено на половина и стой кофти, така половинчато.
Мислих да ги махна, за да не ме дразни, ма не успях да
се светна, какво точно му е предназначението и се отказах. :roll:

Потребител
Аватар

Мнение от BENZINO » 31 Авг 2006, 12:06

аз моите крилца ги махнах, че ме дразнят мноооого.не знам за никво завихряне ама са гадни

Потребител
Аватар
Кара: E28 518
Мечтае да кара: E28 530

Мнение от hamann_s » 26 Сеп 2006, 23:54

по самолетите се слагат такива пластинки - вихрогенератори им викат :D
Живот без мечти е ... като градина без цветя : )

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 27 Сеп 2006, 8:14

hamann_s написа:по самолетите се слагат такива пластинки - вихрогенератори им викат :D

К'ва е ползата от тия вихрогенератори? :roll:
Хич не ги хващам тия аеро динамики :uups:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 27 Сеп 2006, 8:53

На мен пък някой ми обясняваше,че тези работи се слагат за да се избегне някакъв шум който ще издава гумата.Тоест предпазва гумите от въздушната струя за да се избегне някакъв шум. :uups:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 27 Сеп 2006, 9:32

MaXimal написа:На мен пък някой ми обясняваше,че тези работи се слагат за да се избегне някакъв шум който ще издава гумата.Тоест предпазва гумите от въздушната струя за да се избегне някакъв шум. :uups:

И аз съм слушал такива теории.
Пък знам ли, може и да е вярно :uups:
Чудя се защо пък и пред задните гуми ги имам също :uups:

Следваща

Назад към Tuning