еърбег не светва...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
еърбег не светва...
здрасти колеги, нова тема с може би елементарен въпрос -
когато дам на контакт не ми светва еърбега на таблото (с два съм иначе), нито преди това нито след това... сега се усетих че не свети
мнения какво точно е причината? възможно ли е да е имала удар след който са ги заебали еърбезите?

когато дам на контакт не ми светва еърбега на таблото (с два съм иначе), нито преди това нито след това... сега се усетих че не свети

мнения какво точно е причината? възможно ли е да е имала удар след който са ги заебали еърбезите?

- t0sh
- старши ентусиаст
-
ми никога не е светвал, и все забравям да питам и тук и по сервизи та сега се подсетих от темата на колегата с удивителната 

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
А да не би просто да е изгоряла крушката? След удар ако не се оправи грешката, лампата свети така че виж някой предишен собственик да не би направо да я е махнал, та да не се вижда:)

- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Не само след удар, а след каквато и да е грешка в компа на еърбега лампата остава да свети, защото е към системите за сигурност (затова и е червен цвят де). Понякога се получава дори и от падане на акумулатора и опити да се пали колата. Отиди на диагностика най-добре, защото съм чувал, че можеш да нулираш грешките на еърбег компа само няколко пъти и после блокира.
Трябва някой дето му разбира да види за какво иде реч.

Трябва някой дето му разбира да види за какво иде реч.
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
При мен пък свети след като запаля колата в продължителност на 1-2 минути и после угасва. Това нормално ли е?
На колата на един приятел (Е36 325) лампата за еърбега светеше постоянно. Мислехме, че не работи, но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори
На колата на един приятел (Е36 325) лампата за еърбега светеше постоянно. Мислехме, че не работи, но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори

- Tender
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 BMW 525d
- Мечтае да кара: BMW M5
X-citer написа:... но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори

SGV
- Kashalota
-
Трудно влиза в колата
-
- Кара: '08 E91 330xi
Tender написа:X-citer написа:... но след като я изсилихме в едно такси челно и еърбега се отвори
Странен подход за тестване на еърбега колега
Вярно че бакшиша е подходящ субект ама се пак горката 325-ца
Странен да,но много ефикасен и с 100% точност
- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
X-citer написа:Искате ли да пробвам и вашите дали работят?
'Юбчо, това си го добави към обявата: Пълним дупки секви, тествам Възглавници!

- t0sh
- старши ентусиаст
-
кхм да си кажа къде беше проблема: след лагането на новото мп3, се окааз че в буксата са вързали 2 жици както не трябва, и държеше колата нонстоп на 1-ви контакт (друг проблем който се чудех откъде идва)
а еърбезите се тестват когато от 0 се включи на 1-ви, затова не са ми светвали изобщо
... лок?
а еърбезите се тестват когато от 0 се включи на 1-ви, затова не са ми светвали изобщо

... лок?

- mirmidon
- кандидат ентусиаст
-
Моята лампа за еарбега също свети в продължителност на 1-2мин. след запалване на колата. Преди гаснеше веднага, но откакто свалях таблото, за да сменя две от осветителните тела започна да гасне след 1-2 мин. Някой да знае нещо по вупроса? А онзи ден също го свалях, за да проверя дали имам всичките лампи, защото псстоянно имах чувството, че има лампи който не ми светят. В момента ми светват на контакт следните: аербег, хидравличната течност, ръчната, АБС, задни фарове за мъгла, предни гарове за мъгла. След запалване всичките угасват. Преместих светещите лампи на празните места и установих, че кампата за накладките ми свети постояно и някаква лампа която е бяла с зъбно колело и удивителен в средата. За лампата за накладките прочетох из форума и явно не са поставени датчиците за накладките, а за другата прочетох в книжката, че е за автоматична скоростна кутия, но аз нямам такава
!?!

Последна промяна mirmidon на 29 Сеп 2006, 1:16, променена общо 1 път
B M W и всички останали!
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
mirmidon написа:Моята лампа за еарбега също свети в продължителност на 1-2мин. след запалване на колата. Преди гаснеше веднага, но откакто свалях таблото, за да сменя две от осветителните тела започна да гасне след 1-2 мин. Някой да знае нещо по вупроса?
Да бе, и аз бях същия... отиваш да ти изчистят грешката в компа и си ток. 2 мин работа.

---
- Enslaving_Lecher
- ентусиаст
-
- Кара: E83 LCI, Е60
- Мечтае да кара: BmW F06 M
mirmidon написа:В момента ми светват на контакт следните: аербег, хидравличната течност, ръчната, АБС, задни фарове за мъгла, предни гарове за мъгла. След запалване всичките угасват.
Не мисля, че след запалване лампичките за задни фарове за мъгла и предни фарове за мъгла (халогени) трябва да угасят, трябва да си светят. При мен лампичката за еър-бега свети за 2 сек. при положение 1 на ключа и изгася, както е и редно де

- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2