Инсталация M50...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Инсталация M50...

Мнение от BMW_325i » 25 Фев 2013, 1:55

Ще минавам от без ваносово M50 към ванос...
Новия мотор е от кола с автомат докато аз съм с ръчна кутия. Какви са разликите в инсталациите? Лесно ли се преправя или направо да си търся друга инсталация? В компа има ли разлика?
Евала на тунинга! Тунинговайте при нас!

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Re: Инсталация M50...

Мнение от maxpower » 25 Фев 2013, 2:22

За инсталацията е различна 100%, защото имаш още детонационни сензори и соленоид за клапана на ваноса. Инсталациите вървят по 50-тина лв не знам дали си струва разправията да се прекарва инсталация,букси и т.н за толкова малко пари. Вече не съм наясно как стои въпроса с Бош и Сименс дали инсталацията е еднаква, тука по знаещите на м50 да кажат, аз съм по м52ките :mrgreen: Иначе мисля, че мотора ще работи и с компа от автомат.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 25 Фев 2013, 3:18

maxpower написа:...Инсталациите вървят по 50-тина лв не знам дали си струва разправията да се прекарва инсталация,букси и т.н за толкова малко пари. ....

Прав си, но има една малка особенност - няма читави инсталации. Всичко е рязано, правено, снаждано, сглобвано, абе ужас - питай ме от къде знам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 25 Фев 2013, 8:36

Щом новия мотор е от автомат,слагай го с инсталацията-просто няма да вържеш буксиге на скоростите и на компа за автомата.По големия проблем ще е компа ,понеже като не си намери автомата няма да запали.Единия вариант-даваш на някой знаещ да го вразуми да пали без да си е намерил автомата,а другия -да забодеш комп от ръчка.

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 25 Фев 2013, 8:59

ще си запали без проблеми, колега, в грешка си.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 25 Фев 2013, 20:19

Не знам за м 50,но като сложих ком от м52 автомат на ръчка и с инсталация от автомат ,не можа да запали преди да го дам да го презапишат да пали и без автомата.

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
Мечтае да кара: настрани

Мнение от maxpower » 25 Фев 2013, 21:00

u`F`o написа:
maxpower написа:...Инсталациите вървят по 50-тина лв не знам дали си струва разправията да се прекарва инсталация,букси и т.н за толкова малко пари. ....

Прав си, но има една малка особенност - няма читави инсталации. Всичко е рязано, правено, снаждано, сглобвано, абе ужас - питай ме от къде знам :mhihi:

ами аз продадох две цели нерязани инсталации по толкова, ама това ,че има разни специалисти си прав :mrgreen:
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 Turbo

Мнение от Bimmer_E36 » 25 Фев 2013, 21:26

Моя мотор е М50 от кола автомат,няма проблем без компа на автомата,пали си и грешки няма :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 convertible
Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 27 Фев 2013, 12:36

Колега намери си ваносова инсталация и я смяни още преди да сложиш мотора, че е малко филм после! Компа трябва да се смени, защото иначе колата не върви влиза в авариент режим. Вариантите са два ако искаш да ползваш сегашно ЕКУ: намираш си само чип от ваносовия двигателс ръчни скорости или отиваш някой да ти направи нов чип като качи софта за ваносовия двигател на него. Инсталацията може и да е от автомат, това не му пречи. Ако имаш други въпроси пиши :)
добавяне на фенове към фейбсук страница

Назад към E36