ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ????

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар

ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ????

Мнение от 4len4o » 22 Фев 2013, 18:59

ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно) ???? Колата е компакт 94/м43 мотор. Само като мина през дупка ми светват и после си изгасват. Какво й става на колата ? :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

Re: ABS и (!) ми премигват, като мина през дупка (примерно)

Мнение от bavaretca_tns » 22 Фев 2013, 22:07

когато минаваш през дупка педала на спирачката връщали може да имаш разхлабена букса при спирачния апарат

Аватар

Мнение от 4len4o » 22 Фев 2013, 22:16

Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност? :dunno: Да не би да ми предстои смяна на накладки? :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 22 Фев 2013, 22:22

Ми спирачните маркучета принципно са консуматив. По някое време се сменят, ако са напукани като на стара баба петите не е лошо да ги смениш. Пък и новата течност ще ти изкара по-дълго време.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 22 Фев 2013, 23:00

4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност? :dunno: Да не би да ми предстои смяна на накладки? :dunno:

Може да застанеш отзад и да погледнеш от към вътрешната страна на джантите след като колата е по престояла дали не няма теч от цилиндърчетата . На един фр от тях течеше като лейка докато не ги смени . Принципно лесно се забелязва щото ако тече от там се стича по вътрешната страна на джантата и си личи ясно . Погледни нищо не губиш
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

Мнение от bavaretca_tns » 23 Фев 2013, 10:03

4len4o написа:Спирачната течност ми беше намаляла и допълних до МАХ. Направих малка разходка 4-5 км и сякаш се оправи. Сега обаче въпросът ми е, къде може да ми се губи спирачна течност? :dunno: Да не би да ми предстои смяна на накладки? :dunno:

погледни си маркучите и виж дали няма някои омаслен или покраи казанчето дали няма теч, по принцип ако имаш някаде теч няма да имаш хубави спирачки а това че ти присветва абс -са ще ти е наи малкия проблем, трябва да има някъкъв датчик за течноста на спирачките но не съм сигорен че дали не беше този за абс.За накладките свали гумите и ги виж в какво състояние са неби трябвало ако са за смяна дати губи течност.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 23 Фев 2013, 10:25

Възможно е при последното обезвъздушаване да не си завил някъде добре щуцера на апарата и да сълзи съвсем леко.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 23 Фев 2013, 19:12

bavaretca_tns написа:

погледни си маркучите и виж дали няма някои омаслен или покраи казанчето дали няма теч, по принцип ако имаш някаде теч няма да имаш хубави спирачки а това че ти присветва абс -са ще ти е наи малкия проблем, трябва да има някъкъв датчик за течноста на спирачките но не съм сигорен че дали не беше този за абс.За накладките свали гумите и ги виж в какво състояние са неби трябвало ако са за смяна дати губи течност.

Да колега не би трябвало ама е възможно видял съм го със очите си. Отзад спирачните цилиндърчета имат едни гумички които с времето се спичат и си губят свойствата и при напълно износени задни накладки (говоря за барабанните) се получава по голям ход на буталцата и тиа гумички направо се изхлузват от цилиндърчетата и почва да тече.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

Назад към E36