ABS не работи, а лампата му не свети !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- speedster1303
- Потребител
-
ABS не работи, а лампата му не свети !
Здравейте, както личи от заглавието имам следният проблем с compact 316i 1995. Няма никакви признаци на живот от старана на ABS-а, колата влачи гуми колкото си иска, а лампичката въобще и не иска да светне(преди всичко си беше нормално).Карах я на диагностика а от там ми казаха(след като 20 мин. търсиха подходящ софтуер) , че е напълно невъзможно( не знам тогава защо не им я дадох да покарат малко),както и да е там ми взеха 40 лв. и казаха, че дори няма никаква грешка в системата на колата, ако някои има идеи да пише,ще съм мн. благодарен.
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: ABS не работи, а лампата му не свети !
А сигорен ли си че вупросната лампа свети изобщо като дадеш на контакт светва ли ?
Иначе това е ново 20
Иначе това е ново 20

- BMW 645ci
- Потребител
-
- Кара: E34 520i
- Мечтае да кара: BMW M Power
Re: ABS не работи, а лампата му не свети !
Извинявам се, че пиша в темата на колегата, но и аз имам абсолютно същия проблем с АБС-а. И моята е 316i м43 1995г.(Седан) При по-сериозно спиране ми блокират колелетата (т.е. АБС-а не работи). Лампата си ми е на място и си работи (светва като дам на контакт и след това веднага си изгасва....както е нормално, но не свети в движение или като натисна рязко спирачката). Забелязвам, че зимата примерно (тогава по-лесно се активира АБС-а) когато се стигне до активиране на АБС-а съвсем леко ми премигват чак фаровете и се чува един такъв звук все едно върти някаква помпа. Също така когато се стигне до активиране на АБС-а се усеща едно гадно чувство в педала на спирачката, наподобяващо стържене на метал. Ако някой може да помогне ще се радвам. Колега, извинявай, че се натресох така в темата.

3 мнения
• Страница 1 от 1