Хлопаща рейка без течове.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Хлопаща рейка без течове.
Здравейте колеги, от 1 година насам ми хлопа много предницата (при наскоро сменени тампони, биалетки, амортесьори и вс.) закарах колата в сервиз преди 2 дни (Друмник) и казаха, че рейката ми била хлопала много и имала големи луфтове. Но течове няма. Понеже знам, че си е хамалогия и цифра пари оправянето (80лв монтаж-демонтаж и 150-200лв рециклиране) се чудех дали не е по-удачен вариант да си купя 2-ра ръка и само да я сменят.
Има изписани теми, търсих, но навсякъде се коментират некадърните майтори за рециклиране, високите цени, къде да НЕ ходим и т.н.
Има изписани теми, търсих, но навсякъде се коментират некадърните майтори за рециклиране, високите цени, къде да НЕ ходим и т.н.
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
Re: Хлопаща рейка без течове.
колега мисля ,че по ефтинко ще ти доиде да вземеш една втора рака за осемдесетина лв.провери я дали има луфтове.и си ти.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Може ли да се провери докато не е качена на колата ? Не трябва ли да е вързана и да се натовари за да си проличи?
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
накрайниците смени ли ги или направо рейка викат майсторите
- bavar4o.70
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 320
- Мечтае да кара: м3
Има едно болтче на рейката отдолу.то е за обиране на луфта.Пробвай да го натегнеш-нищо не губиш.При мен като го натегнах в началото волана не се връщаше,но като покарах се отпусна и спря да тропа.Ако не стане-купувай друга!
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Мойта няма течове,няма луфтове,пък също потропва 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
И моята е така, луфта е във втулките. Смених я и аз с такава "пефектна". Не тропаше и след 6 месеца протече като лейка. Сложих си пак тропащата и така. На пролет ще я разглобя и ще сменя втулките с тези от течащата, но не тропаща рейка.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Колеги, като ви хлопа рейката, когато карате на прав път нужно ли е да правите леки корекции с волана за да върви колата направо?
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Аз правя, ама то силно зависи както от хлабините по цялото окачване, така и от това какви стойностите на ъглите на окачването.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Колеги не знам как точно ви хлопат рейките, но аз преди време реших да се захвана сериозно с този проблем защото много ме дразнеше. тропането се явяваше само при малки неравности (по павета и камъчета)смених всичко (рейка, кормилен прът, всички лагерчета на кормилния прът) и проблема си остана, до момента в който не разглобих цялата кормилна генерация и не я събрах по правилния начин. След което всичко заспа. И сага си имам и река и прът (здрави) по 2.
Dido75ts
- k-hristov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 Compact M40B18 M-tech
Jang1r написа:Мойта няма течове,няма луфтове,пък също потропва
Тфа звучи като : плешив съм, затова се реша настрани.Нито има смисъл, нито звучи логично.Щом няма луфт рейката, значи не може тя да ти тропа.Може да ти тропа всичко друго, дори и мишка с лъжица за кафе, но щом нямаш луфт във детайл, значи той не може да тропа.T.e. ако мишката няма лъжица няма как да тропа !
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Колеги, за сега оставам на варианта да рециклирам моята, не мога за 50-тина да рискувам да взема друга разбита и да си имам две.
Колегите които са рециклирали, имате ли оплаквания да са протекли след х-време или ?
Колегите които са рециклирали, имате ли оплаквания да са протекли след х-време или ?
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
boywalking написа:Колеги, за сега оставам на варианта да рециклирам моята, не мога за 50-тина да рискувам да взема друга разбита и да си имам две.
аз съм рециклирал моито но в пловдив и съм много доволен три години и няма мърдане нито течове, излезнами към 220лв, в това число влиза демонтаж, рециклиране монтаж и стенд с гаранция от една година.
натегни болчето което е за регулиране на луфта на реиката.
Ако имаш познат стругар сваляи и рециклираи всички втулки вътре не е сложно, не купуваи в никакъв случаи втора ръка защото повечето са на утиване.Ако беше за пловдив щях да те насоча към сервиза но ти маи си от софия а колата остава няколко дни в сервиза ако пък решиш пиши на лично дате насоча.
- boywalking
- младши ентусиаст
-
По-скоро на първо време ми метнете снимка с оградено болтчето за обиране на луфтовете...??
- burnou7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: без гражданска
- Мечтае да кара: e36 ///M
Ето снимка от форума(дано не се сърди колегата)
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1390/340069497.JPG
Така изглежда,само дето трябва да е здрав
п.с. С тия неравности и моя преди 3-4месеца изглеждаше така
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1390/340069497.JPG
Така изглежда,само дето трябва да е здрав

п.с. С тия неравности и моя преди 3-4месеца изглеждаше така

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2