полиране контролен дисплей новия модел след 2009 г.- CIC-
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
полиране контролен дисплей новия модел след 2009 г.- CIC-
Колеги , обръщам се към тези, които са с модели след 2009 г. , с новия дисплей , ай-драйв и т.н. ( по-точно CIC компютър )
Интересува ме следното :
Някой почиствал ли е ( или да е полирал ) с нещо контролния дисплей ?
Няма предпазно стъкло както е при по-старите модели, виждам, че е с някакво покритие ( анти статично вероятно ) по самия дисплей , та по това покритие се появяват малки драскотини ( доста дразнещо като е на директна слънчева светлина примерно )
Гледах в едни американски форум, че направо си го е полирал с някаква фина специална паста ( та този микронен слой който го пкрива направо го маха )
и тези драскотини изчезват !!!
Някой правил ли е нещо подобно ..?
Ето линка, който иска да види :
http://www.e90post.com/forums/showthrea ... 066&page=3
Интересува ме следното :
Някой почиствал ли е ( или да е полирал ) с нещо контролния дисплей ?
Няма предпазно стъкло както е при по-старите модели, виждам, че е с някакво покритие ( анти статично вероятно ) по самия дисплей , та по това покритие се появяват малки драскотини ( доста дразнещо като е на директна слънчева светлина примерно )

Гледах в едни американски форум, че направо си го е полирал с някаква фина специална паста ( та този микронен слой който го пкрива направо го маха )

Някой правил ли е нещо подобно ..?
Ето линка, който иска да види :
http://www.e90post.com/forums/showthrea ... 066&page=3
- petio
- младши ентусиаст
-
- Кара: 550d xdrive
Re: полиране контролен дисплей новия модел след 2009 г.- CIC
Колега на времето съм си излъсквал стъклото на ръчния часовник с паста за зъби и мога да кажа,че стана добре. Основното е,че абразива се нанася на нещо плоско, а не триеш с пръст. Презумцията, е да не се получи прешлайфане на определени зони. Ако това покритие е пластмаса, или някакъв вид стъкло пак ще стане. Пастата с която полират фарове сигурно ще свърши работа. Най-важна е едрината на зърната. Почваш от по-едри и завършваш на най-фини. Или директно с фината и повече време. Успех!
Колега и моя дисплей има 3-4 черти който се виждат на слънце.Намери ли някаква информация как да ги премахнем без да ги третираме с някакви препарати.Аз гледам из нета ама нищо не намирам 

- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
rusekov написа:Колега и моя дисплей има 3-4 черти който се виждат на слънце.Намери ли някаква информация как да ги премахнем без да ги третираме с някакви препарати.Аз гледам из нета ама нищо не намирам
С тази паста стана идеално , поръчай си я от ebay , 10-тина евро е , ама стана супер !
4 мнения
• Страница 1 от 1