какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
Малко се поизмести съдържанието на темата. Може да се раздели с подзаглавие:
КАКВО БИ ТРЯБВАЛО ДА МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ СРЕДНАТА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ?
Говорейки за това как е навън, пропускате няколко момента:
1. Тук болнични няма. Отсъствате от бачкане, не ви се плаща, а сметките идват ...
2. Тук тате, мама, баба и дядо ги има само по скайп и телефон. Ваш си е проблемът, как се оправяте с децата. Колко от вас не са викали нито веднъж някой роднина да помага за наследниците?
3. Колко от вас знаят перфектно два езика, а три езика, а четири? Тук тъпите латиноси, жабарите и де що има сган, масово пердаши поне три езика. С един са само онези в конструксиона (строителството, така да се каже), сиреч, тъпите местни.
4. Понятието "КОНКУРЕНЦИЯ" за работно място е много непознато в БГ, повЕрвайте ми.
КАКВО БИ ТРЯБВАЛО ДА МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ СРЕДНАТА КЛАСА В БЪЛГАРИЯ?
Говорейки за това как е навън, пропускате няколко момента:
1. Тук болнични няма. Отсъствате от бачкане, не ви се плаща, а сметките идват ...
2. Тук тате, мама, баба и дядо ги има само по скайп и телефон. Ваш си е проблемът, как се оправяте с децата. Колко от вас не са викали нито веднъж някой роднина да помага за наследниците?
3. Колко от вас знаят перфектно два езика, а три езика, а четири? Тук тъпите латиноси, жабарите и де що има сган, масово пердаши поне три езика. С един са само онези в конструксиона (строителството, така да се каже), сиреч, тъпите местни.
4. Понятието "КОНКУРЕНЦИЯ" за работно място е много непознато в БГ, повЕрвайте ми.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
има няма по над 1000 СВ-та за обявена позиция,кажи честно от Канада как стоят нещата тукаBMW_POWER написа:1. Тук болнични няма. Отсъствате от бачкане, не ви се плаща, а сметките идват ...

а това с болничните си е твой проблем и не се отнася за всяка държава извън БГ, 'мurica НЕ е целия свят ,отворете си очите,натурализирани колеги

Много млади хора в БГ говорят и ПИШАТ 2-3 езика перфектно, нещо да кайш?

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Тук тъпите латиноси, жабарите и де що има сган, масово пердаши поне три езика.
Ебаси латиносите полиглоти

Тука нещо си омешал файла ми се струва
В САЩ (за Канада не знам) за това на повечето места табелите са на английски и ... испански
щото латиносите са най-яките полиглоти ...
Аз като съм бил да ти кажа имаше разни дето от години са в щатите със семействата си и грам английски:
Не разбираха
Не говореха
За писане има ли смисъл да се говори ...
Вие с алх да не сте от някоя програма като в УК дето трябва да отказва потенциалните емигранти

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
K_Ilkov написа:BMW_POWER написа:Тук тъпите латиноси, жабарите и де що има сган, масово пердаши поне три езика.
Ебаси латиносите полиглоти![]()
Тука нещо си омешал файла ми се струва
В САЩ (за Канада не знам) за това на повечето места табелите са на английски и ... испански
щото латиносите са най-яките полиглоти ...
Аз като съм бил да ти кажа имаше разни дето от години са в щатите със семействата си и грам английски:
Не разбираха
Не говореха
За писане има ли смисъл да се говори ...
Вие с алх да не сте от някоя програма като в УК дето трябва да отказва потенциалните емигранти
Аз изобщо не се опитвам да те убеждавам, че жирафът е животно и то при това съществува. Ти май не правиш разлика между човек спечелил на лотария (зелена карта или прескочил оградата) и такъв, който е събирал точки (образование, професионален опит и т.н.), за да емигрира. Има хиляди латиноси, които са родени тук и определено не мога да се меря с тях. Те дори и акцент нямат. Тук за разлика от щатите, испанският не е толкова застъпен.
Не искам никого да отказвам от нищо, просто казвам как е тук. Огромен процент от хората, които емигрират (идват да бачкат) в Америка си носят шнорхели. Защо? Ми защото си мислят, че вълната от $$$$$$$$$$$$$$$$ ги залива още на летището и има реална опасност да се удавят....
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
А ти май си пишеш колкото да не заспиш ...
Я сега ми обясни за тъпи или образовани латиноси си говорим?
Или си расист и просто обиждаш латиносите?
За другото съм съгласен - в САЩ и Канада не е лесно, просто трябва да се бачка.
Ама малко ми се чини, че прекалявате. Като е толкова гадно що си там?
А или извинявай - трудно е но ти си много упорит, трудолюбив и умен и успяваш, но други едва ли биха могли
BMW_POWER написа:Ти май не правиш разлика между човек спечелил на лотария (зелена карта или прескочил оградата) и такъв, който е събирал точки (образование, професионален опит и т.н.), за да емигрира. Има хиляди латиноси, които са родени тук и определено не мога да се меря с тях.
BMW_POWER написа:3. Колко от вас знаят перфектно два езика, а три езика, а четири? Тук тъпите латиноси, жабарите и де що има сган, масово пердаши поне три езика. С един са само онези в конструксиона (строителството, така да се каже), сиреч, тъпите местни.
За другото съм съгласен - в САЩ и Канада не е лесно, просто трябва да се бачка.
Ама малко ми се чини, че прекалявате. Като е толкова гадно що си там?
А или извинявай - трудно е но ти си много упорит, трудолюбив и умен и успяваш, но други едва ли биха могли

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
K_Ilkov написа:Ама малко ми се чини, че прекалявате. Като е толкова гадно що си там?
Хахах,абсолютно

Плюс още по-важното послание ,че ние тука "бадева ядем хляба на чорбаджията"- ни акъл,ни образование имаме, че и не работим на 'сичкото отгоре

(докато в америка не мигват )

Плащаме ли сметките и има ли хляб на масата-берекет версим - и това ни е много:lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
И при това едни българи го казват на други българи без да ги познават,само защото от пиедестала на своето гастарбайтерско величие мислят че са светая светих и мнението им е с тежест на член от конституцията.Единия даже се изцепи че знаел всичко,просто си траел и гледал отстрани .
Забелязвам че има трима четирима във форума,едните са специализирани в политическата демагогия,другите в социално-икономическата.
А уж модераторския мониторинг беше на хай левал по едно време /да използвам чуждица ,че да бъда по-добре разбран,и аз малко с латино акцент/.
Забелязвам че има трима четирима във форума,едните са специализирани в политическата демагогия,другите в социално-икономическата.
А уж модераторския мониторинг беше на хай левал по едно време /да използвам чуждица ,че да бъда по-добре разбран,и аз малко с латино акцент/.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Вие както сте я подкарали, "модераторският мониторинг" ще престане да бъде само мониторинг. Всеки си има гледна точка, не можете да си наложите един на друг такава. И ако продължавате с опитите, скоро няма да е в този форум.
Never mistake motion for action...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
jordanpar написа:А уж модераторския мониторинг беше на хай левал по едно време /да използвам чуждица ,че да бъда по-добре разбран,и аз малко с латино акцент/.
Има не само мониторинг, ми и още нещо.. ако смяташ, че искаш да е очоизвадно, че чак да ти направи впечатление, не е проблем да го приложим спрямо твоя акаунт. Ще го разбереш отма.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
направо раздай жълтите картони.какво толкова го увърташ?не съм на 18 да ми дърпаш ушите.
Тонът и на едната и другата страна е културен,терминологичен и без епитети и обидни вулгаризми.
Спорът понякога става малко по-хард,но все пак е мъжки форум.Нито аз съм се разплакал че някой е казал еди-какво си,нито някой друг.
А пристрастието ,което лъха от начина на прилагане на модераторските рестрикции е просто срамно за вас,господа с различен цвят на никнейма.
Обидчивостта е присъща на слабите,а честолюбието е вредно.
Хайде посочете ми например къде аз съм сгрешил и следващото ми мнение ще бъде извинение към дадения юзър.и си ме накажете,но не за да си намажете на егото,а защото реално нещо съм пристъпил.Господа,цяло правителство си отиде,вие за един форум ли,честно???????
С уважение.
п.п. пише се очевадно и одма.
Тонът и на едната и другата страна е културен,терминологичен и без епитети и обидни вулгаризми.
Спорът понякога става малко по-хард,но все пак е мъжки форум.Нито аз съм се разплакал че някой е казал еди-какво си,нито някой друг.
А пристрастието ,което лъха от начина на прилагане на модераторските рестрикции е просто срамно за вас,господа с различен цвят на никнейма.
Хайде посочете ми например къде аз съм сгрешил и следващото ми мнение ще бъде извинение към дадения юзър.и си ме накажете,но не за да си намажете на егото,а защото реално нещо съм пристъпил.Господа,цяло правителство си отиде,вие за един форум ли,честно???????
С уважение.
п.п. пише се очевадно и одма.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
jordanpar написа:направо раздай жълтите картони.какво толкова го увърташ?не съм на 18 да ми дърпаш ушите.
С уважение.
Стига си създавал драма каквато няма!
Всеки втори пост храниш модераторите - на мен не ми пречат макар, не винаги да съм на тяхното мнение

...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
jordanpar написа:п.п. пише се очевадно и одма.
Аз знам как се пише... ма и ти трябва да знаеш кога да спреш да мрънкаш... нали не си на 18...
K_Ilkov написа:А ти май си пишеш колкото да не заспиш ...
Латиносите в Щатите обикновенно са минали нелегално границата и живеят и работят в собствена среда. Сиреч, с още много като тях. Тези тука най-малкото са минали интервю за емигриране на френски или (и) английски, плюс че трябва да покрият минимални изисквания за образование, стаж и т.н. Чак когато набереш точките, получаваш виза. Да го пиша ли трети път, за да го разбереш?
Аз съдя за нещата от собствената си камбанария и пиша възоснова на собствения си опит. Ще ти дам пример, че от 80 000$ (което си е нормална средна класа), вадиш:
25 000$ данъци
16 000$ ипотека и разходи по апартамента (говоря за кредит от 220 000$ и тристаен апартамент)
8-10 000$ разход по двете коли (гориво, масла, филтри, такси, без някакви тежки ремонти,застраховки)
3500$ детска градина на хлапе
1000$ транспорт (жената паркира до метрото и с него слиза към центъра)
1000$ телефони (на-евтиния оператор) и интернет (най-евтиния възможен безлимитен)
--------------
Остават 20-24 000$ на година. 2000$ за четиричленно семейство на месец си е доста стискане. Тук не съм включил кабелна телевизия (над 100$ със спортните канали месечно), почивки, ескурзии, алкохол, цигари и т.н. фън. Няма джобни, дрехи, музика, концерти, спорт (билета ми за Ф1 е близо 300$, но като ме няма два дни на работа излиза дооооста по-скъп). Колите ми са втора употреба и не са на лизинг. Не съм включил и това, че като отсъстваш не ти плащат по болест за теб или за детето, една елементарна пломба е 70$ и плюс, кореново лечение е над 700$, антибиотик за отит на ухото е около 60$ (който има малки деца знае) ...
Е, мислиш ли че съм събуден или продължавам да спя?
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
ем те ти го казаха колегите ,като си толкова зле там се върни тука 

Спамиш колега, спамиш. Темата е за средната класа в България и алх е МНОГО ПРАВ, че 99% от хората имат крива представа, какво би могла и какво не, да си позволи средната класа навън. В началото на темата се говореше за ипотеки, нови коли, ескурзии по екзотични места, сега ме питат, какво правя там.
Аз съм лесен, избрал съм по-малкото зло.
Удовлетворявали те този отговор?
Аз съм лесен, избрал съм по-малкото зло.
Удовлетворявали те този отговор?