мап сензор тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
мап сензор тдс

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Re: мап сензор тдс
капсулован е
взимаш един спрей проникващо масло - примерно wd40 или в по добрия вариант някой по читава марка обръщаш го с щуцера нагоре и пръскаш в дупката от спрея чакаш 5мин и го изцеждаш повтаряш манипулацията 2-3 пъти. И си провери маркуча към Мап-а за проходимост обикновенно там е проблема
взимаш един спрей проникващо масло - примерно wd40 или в по добрия вариант някой по читава марка обръщаш го с щуцера нагоре и пръскаш в дупката от спрея чакаш 5мин и го изцеждаш повтаряш манипулацията 2-3 пъти. И си провери маркуча към Мап-а за проходимост обикновенно там е проблема
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колега само да вметна може ли с контактен спрей.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- tsvetigster
- кандидат ентусиаст
-
пак благодарско колега
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Колеги взех си от Дару маркуч за МАП сензора,но той е различен от този,който е в момента на колата. Тази схема излиза по ВИН,но при мен маркуча от колектора отива отстрани и не мога да се ориентирам. ПРедполагам може да се вземе маркуч от железария,но какъв точно? Някой ако може да ме ориентира ще съм благодарен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
vanci88 написа:Колеги взех си от Дару маркуч за МАП сензора,но той е различен от този,който е в момента на колата. Тази схема излиза по ВИН,но при мен маркуча от колектора отива отстрани и не мога да се ориентирам. ПРедполагам може да се вземе маркуч от железария,но какъв точно? Някой ако може да ме ориентира ще съм благодарен.
На посочената схема го няма търсения датчик.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
bmw325tds написа:vanci88 написа:Колеги взех си от Дару маркуч за МАП сензора,но той е различен от този,който е в момента на колата. Тази схема излиза по ВИН,но при мен маркуча от колектора отива отстрани и не мога да се ориентирам. ПРедполагам може да се вземе маркуч от железария,но какъв точно? Някой ако може да ме ориентира ще съм благодарен.
Гледах и аз другите схеми никъде го няма.
vanci88 написа:Гледах и аз другите схеми никъде го няма.bmw325tds написа:...
И аз гледах и го няма по схемите.
Но за какво ти е схема, то е лесно:
Единия край в колектора а другия в датчика. Това е.
- vanci88
- ентусиаст
-
bmw325tds написа:vanci88 написа:Гледах и аз другите схеми никъде го няма.bmw325tds написа:...
И аз гледах и го няма по схемите.
Но за какво ти е схема, то е лесно:
Единия край в колектора а другия в датчика. Това е.
Просто исках да си го поръчам. Идея си нямам какви параметри да има ако не е от представителството на БМВ. Защото този,който взех е с по малко фи иначе пасва естетствено по плътно и с повече сила.
Написал си, че си взел маркуч от представителството. Който маркуч е различен от този, който е на колата - нормало най-вероятно накой преди теб просто е сложил някакъв моркуч. По-малко вериятно е в представителството да са ти дали просто някакъв маркуч.vanci88 написа:Колеги взех си от Дару маркуч за МАП сензора,но той е различен от този,който е в момента на колата...
Слагай този дето си го взел, какво му се чудиш? Нали е оригинален. И това е маркуч, който се разтегля - естествено че стария ще е с по-голям вътрешен диаметър.vanci88 написа:...Просто исках да си го поръчам. Идея си нямам какви параметри да има ако не е от представителството на БМВ. Защото този,който взех е с по малко фи иначе пасва естетствено по плътно и с повече сила.
- vanci88
- ентусиаст
-
bmw325tds написа:Написал си, че си взел маркуч от представителството. Който маркуч е различен от този, който е на колата - нормало най-вероятно накой преди теб просто е сложил някакъв моркуч. По-малко вериятно е в представителството да са ти дали просто някакъв маркуч.vanci88 написа:Колеги взех си от Дару маркуч за МАП сензора,но той е различен от този,който е в момента на колата...Слагай този дето си го взел, какво му се чудиш? Нали е оригинален. И това е маркуч, който се разтегля - естествено че стария ще е с по-голям вътрешен диаметър.vanci88 написа:...Просто исках да си го поръчам. Идея си нямам какви параметри да има ако не е от представителството на БМВ. Защото този,който взех е с по малко фи иначе пасва естетствено по плътно и с повече сила.
Всичко щеше да е ок ако не беше номер 17 от схемата-по-номер ми даде този термоустойчив. Хем умника от ДАре го мисли гледа разни схеми и друг не намери по ВИН.
Ето я вярната схема http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ts_diesel/ . Маркуче за обратна нафта също върши работа.
Как са го изобразили само. Тази схема няма нищо общо с истината при е36.vladobate написа:Ето я вярната схема http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ts_diesel/ . Маркуче за обратна нафта също върши работа.
- vanci88
- ентусиаст
-
vladobate написа:Ето я вярната схема http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/S ... ts_diesel/ . Маркуче за обратна нафта също върши работа.
МЕрси колега!
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2