Маслото намалява и след смяна на oil separator...
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Маслото намалява и след смяна на oil separator...
Здравейте,
Имам 325i E90 ръчни скорости.
От както взех колата маслото намалява и почва да свети предупредителната лампа че 1 литър трябва да се долее.
Смених датчик и от тази тема:
viewtopic.php?f=112&t=273827
взех съвет и смених и oil separator и return pipe.
Там в темата пише че ако това не помогне трябва да се сменят гумички на клапаните ама това изглежда скъпо. Казаха ми че се сваля главата а при сваляне има възможност да се огъне и ще трябва и да се шлайфа и че струвало много...
Кажете какво да правя? Иначе двигателя е сух и няма течове от никъде, ауспуха също е сух...
Имам 325i E90 ръчни скорости.
От както взех колата маслото намалява и почва да свети предупредителната лампа че 1 литър трябва да се долее.
Смених датчик и от тази тема:
viewtopic.php?f=112&t=273827
взех съвет и смених и oil separator и return pipe.
Там в темата пише че ако това не помогне трябва да се сменят гумички на клапаните ама това изглежда скъпо. Казаха ми че се сваля главата а при сваляне има възможност да се огъне и ще трябва и да се шлайфа и че струвало много...
Кажете какво да правя? Иначе двигателя е сух и няма течове от никъде, ауспуха също е сух...
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Маслото намалява и след смяна на oil separator...
То е ясно за "похапването" на масло, но за колко км ти намаля маслото с около литър и с какво масло е караш?
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
Ами последно за 400км изяде 0,5л. Доста бързо го гълта. Понякога изкарва повече.
Карам с оригиналното 5W-30.
Карам с оригиналното 5W-30.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
сменяш маслените сегменти и си ти, не е толкова скъпо, около 1к излиза всичко.
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
Въпроса е че вече смених доста неща и се чудя как да направя точна диагностика. Смених и датчика и маслото... Чудя се дали да отварям и мотора ама глави не ми се шлайфат от сега, все пак скоро я взех колата.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
DaveBG написа:Въпроса е че вече смених доста неща и се чудя как да направя точна диагностика. Смених и датчика и маслото... Чудя се дали да отварям и мотора ама глави не ми се шлайфат от сега, все пак скоро я взех колата.
Приятелю, много е тежко да приемеш тежка диагноза. В твоя случай, щом няма течове и не го губиш през друго място освен през ауспуха, то нямаш друг избор... Отваряш мотора и го правиш както трябва... "Нов" ДВГ втора ръка няма да ти стъпи никак евтино... 1Л/1000 км си е точно за ремонт - автомобила трябва да се отвори, защото причината може да не е само износване ами и счупване и рискуваш... Намери си кадърен майстор и отваряйте... Не затваряй мотора, докато не прегледате всичко...колкото и да ти струва - по добре го направи, отколкото да се налага последващо отваряне!
Аз лично ти желая успех и ще те помоля да ни държиш в течение!
П..П.. Би ли споделил малко повече за автомобила си (на колко км. е [какво показва километража ти], от къде е дошла колцата, как се случи това с маслото)
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- kronos
- ентусиаст
-
Нищо не се е случило, просто всеки един произведен Н-мотор си гори масло, при някои е повече, при други по малко. Даже няма и сервизен бюлетин за този проблем, защото явно от бмв го приемат за съвсем нормално.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
kronos написа:Нищо не се е случило, просто всеки един произведен Н-мотор си гори масло, при някои е повече, при други по малко. Даже няма и сервизен бюлетин за този проблем, защото явно от бмв го приемат за съвсем нормално.
1l/1000km не е нормално!!!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
http://www.youtube.com/watch?v=6ZyYK6RJ8Lw изглежда ми като да ги сменят гумичките на клапаните без да махат главата ... това са ти следващте заподозрени - сменяй ги гадините. Моята е на 240 000 със 5в40 ЛЛ-98 и за 1500 км не е мръднала нито милиметър от макс (дано да е така и за напред) ... при нормално каране ми се струва като да не трябва да гори изобщо. Старата ми кола я карах 100 000 км газ до дупка и накрая започна да си гори масълце дори със перфектно чист двигател и пресно сменени гумички на клапани - там вече намирисва на сегменти.
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
А мерси за филмчето. Аз намерих един майстор който казва че може да ги смени без да отваря двигателя само капака. Това ме устройва и май така ще правя.
- kronos
- ентусиаст
-
Къде го този майстор, че и аз съм заинтересуван
11 мнения
• Страница 1 от 1