Навигационни карти за Business и Professional навигации

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е90 320d, е70 3.0d

Re: Навигационни карти за Business и Professional навигации

Мнение от borisov1979 » 19 Мар 2012, 10:39

Колата е Х5 е70 2008г. Всичко направих, както е описано по форума и навигацията тръгна без да се замисля, но не ми дава точното разположение на колата, а стрелката с местоположението е на няколко километра и се променя, като карам някаква помощ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 28 Мар 2012, 11:33

След записване на минимум 20 диска от различни марки, скорости, стандарти успях да подкарам навигацията на моята кола. За всички колеги които имат проблем с подкарването на дисковете, препоръчвам DVD+R медия Verbatim (моя беше LightScribe). Тайната на записването на читав диск се крие и в настройките на ImgBurn-a. След като сте избрали .iso файла, който ще записвате, сложили сте диска DVD+R в записващото устройство и сте избрали най-ниската поддържана от диска скорост е изключително важно да се натисне бутончето в долния десен ъгъл Change Book Type... От отворилия се прозорец, аз избрах таб-а LITE-ON. От там от падащото меню Change For: избирам Drive (For DVD+R Media), след което от менюто New Setting: избирам DVD-ROM и натискам бутона Change. Излиза съобщение за потвърждение на новата настройка. След това стартирам процеса на записване.
Единствено по този начин записан диск успя да подкара моята колица.
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 28 Мар 2012, 11:49

Радвам се, че успял. Това със смяната на BookType работи, ако имаш подходящата записвачка. В твоя случай си имал или Lite-On или друга със софта на Lite-On. Същото важи и ако имаш Samsung, Benq, Sony и още някои марки (изброени са в ImgBurn). При тях програмата принудително записва ДВД-то като DVD-ROM (матричен диск). При други записвачки това става автоматично, а при други въобще на става. За това в по-горен пост ти предложих да смениш записвачката, защото при всяка може да е различен резултата. Както и да е, важното е, че си се справил :yes:.

Потребител
Аватар

Мнение от joyauto » 28 Мар 2012, 22:39

благодаря на sandini за важните детайли за IMGburn настройките. При мене тръгна навигацията PRO 2011 на диск Philips DVD+R и записвачка Samsung на скорост 3.3. По неизвестни причини не можех да задам DVD-ROM на Verbatim. И аз изхабих дискове, но иначе не става. Също така записвах на различни записвачки. Според мен най-важно е да се избере DVD-ROM в менюто на записващата програма. Досега съм записвал с Nero, но IMGburn е много добра,ако се направят настройките. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 29 Мар 2012, 23:16

ivo1bg написа:Радвам се, че успял. Това със смяната на BookType работи, ако имаш подходящата записвачка. В твоя случай си имал или Lite-On или друга със софта на Lite-On. Същото важи и ако имаш Samsung, Benq, Sony и още някои марки (изброени са в ImgBurn). При тях програмата принудително записва ДВД-то като DVD-ROM (матричен диск). При други записвачки това става автоматично, а при други въобще на става. За това в по-горен пост ти предложих да смениш записвачката, защото при всяка може да е различен резултата. Както и да е, важното е, че си се справил :yes:.

За информация ще кажа, че запсивачката на която пробвах е SlimType и е на лаптоп. Явно трябва да е просто съвместима с фърмуера на конкретната марка която се избира от менютата. То ако се избере несъвместима марка, ImgBurn си дава съобщение за грешка. Със малко повече ръчкане, предполагам, че могат голяма част от записвачките да се накарат да запишат годен диск.
Поздрави ivo1bg за помощта и за полезната тема и линкове!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Потребител
Аватар
Кара: Таралясник
Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!

Мнение от p.valkanov » 03 Апр 2012, 10:29

Привет колеги,
карам отскоро Е60 2009та г. седан след фейслифта с Navi Professional.

Опитвам се да запиша dvd-tata с навигацията за да ги ъпгрейдна картите но без успех. Пробвам се на TDK DVD -R дискове но след като запиша навигацията и я пусна седи примерно 20 сек съобщение "no disk" и след това "format unrecognized"
Интересното е че на абсолютно същите подложки, със същата записвачка си пиша DVD видео диск и колата си го Play-ва без проблем.

Дали има някаква специална настройка или от меню на навигацията (което аз рових 20 мин без да го намеря) трябва да избера да ъпгрейдна версията? Аз съм със HDD (60 Gb мисля) и трябва да се копират едно по еднo DVD-тата. Също така имам и USB медия интерфейс, да не би от там да може да се качва с флашка?

Мерси за съвета!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: LCI 530xd
Мечтае да кара: Alpina B7

Мнение от fefe » 04 Апр 2012, 18:40

Ама ти си с ХДД, а записваш/копираш на него ДВД-та?

Хмм :nono:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 09 Апр 2012, 17:57

Здравейте,

Благодаря на всички за тази тема, наистина е много информативна.

Днес във Варна Карс ми казаха че има вече диск 3 за Бизнес 2012 с карти за България. Цената е соленичка, някой има ли идея къде би могла да се намери безплатно, или поне по-евтино?

Поздрави

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 09 Апр 2012, 23:02

Колега, много ще ми бъде интересно да отидеш при тях и да ги помолиш само да пробваш някой от "3-те диска за Бизнес навигацията". Официалните дискове на БМВ за Бизнес са 2 и ако те имат някакъв друг комплект, то той е някакъв.........."странен".
По принцип ето това са всички навигационни карти 2012 г. за БМВ с тяхното покритие, водят се 2012, но излязоха 2011г. Не са показани само CD версиите :
coverage.jpg

Новите излизат - CD версиите - края на юни, DVD версиите - края на септември ;).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 15 Апр 2012, 8:31

Здравейте,

Имам следния въпрос - колата ми е 2004 Е60 с Бизнес Навигация и само CD, няма DVD.

Виждам че в ebay се продават хубави Про навигационни сиситеми и ме интересува дали някой си е сменял навигацията, става ли лесно и евентуално прави ли се в официалните сервизи. Всъщност основното което ме притеснява е дали може да се прецака нещо или е стандартна процедура.

Благодаря предварително

Потребител
Аватар
Кара: bmw530i e60 N53B30
Мечтае да кара: m5

Мнение от 730d e65 » 16 Апр 2012, 0:24

Аз друго искам да питам таи като сам с 530i 2007 феислифта имам малкиа дисплеи и едно цд почти сам сигурем че иммам навигация обаче никаде по менюто ниама навигация как мога да си я изкарам и да я имам :?:
bmw 530i 272

ентусиаст
Аватар

Мнение от kolp » 19 Апр 2012, 5:36

Успях да си запиша Бизнес 2012 според инструкциите, работи си всичко и съм много доволен :)

Не мога да намеря обаче информация какво точно има на диск 1 и диск 2, според данните в тази тема, някои страни са и на двата диска?! Какво ще рече това, че трябва да се сменят дисковете докато пътува човек?

FC BAYERN
Аватар

Мнение от ivo1bg » 19 Апр 2012, 20:01

Точно така, картите се сменят като излезеш от обсега на диска ;).

Sent from my GT-P6200 using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d
Мечтае да кара: карах почти всичко

Мнение от batzlati » 04 Май 2012, 20:14

Да се похваля и аз :mhihi:
Снощи , след многократни неуспешни опити да запиша картата от 2012г. и на двата лаптопа и с Nero и с ImgBurn , накрая малкия свали файла на неговия комп , взе един диск и ... го записа ! Днес сложих диска в колата , поиска ми рестарт на системата след 5 мин. , след което всичко си тръгна без никакъв проблем. Т'ва днешните деца са страхотии :bowdown:
Диска е Verbatim DVD+R , колата е Е90 2007г.
Благодарности и на колегата ivo1bg :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: Таралясник
Детайли за колата: Караме Каквото има, колите горят колкото им сипеш!

Мнение от p.valkanov » 07 Май 2012, 15:41

Говорейки за ъпгрейди... Да се похваля и за моята 530-ка XD със CIC навигация. :driving:

1. След препрочитане на всичко де що е писано, като по учебник си изтеглих 2012 Premium Navigation Maps Edition (21.5 GB 3 двуслойни диска) и си ги написах на подложки Verbatim.
ВАЖНО: Колеги не купувайте кучи марки двуслойни подложки и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО купете "DVD -R" което е по-старият стандарт който всъщност се чете от самото ви CD/DVD. Масово се продават DVD+R, уж по-новият стандарт на двуслойните.

2. Свързах се с братята руснаци (PM ако искате контакти на въпросните мили хора) и срещу 100$ за няма един ден ми върнаха въпросния FSC код за ъпгрейд навигацията. Само за справка в Камор искат 450 лв. за по-горните неща и имало "труд" който не можели да ми кажат колко щял да бъде... тоест цената вероятно става 600+ лв...
...Заредих се с търпение и след 2.30ч. чакане с въвеждане на кода и трите диста който релан осе точиха толкова време на Hdd-to ми в колата - ВОАЛА! 8) Имам 2012 Premium Навигация!..която бих казал е прекрасна за БГ. Наред с всичко останало има и 3D перспектива която доста точно показва планини и долини и села и тн... Много доволно :mhihi:

Който е от София by the way и му трябват дисковете, да свирка да му ги дам да си преточи навигацията и той.
А, и специални благодарности на колегата ivo1bg ! :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6