Разход 6.5 с 320
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- _BoBI_
- ентусиаст
-
- Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc
Mitko19 написа:Въх, а аз с 316 едвам слизам до толкова...да си призная със 110 на магистрала не мога да се стърпя да карам, но и с толкова най много до 6 да сваля разхода предполагам. Бе направо си се чувствам пре...!
Ако ти с 316-ката караш с 140 и една ИС-ка 140 коня и тя кара до тебе ще дадете еднакав разход

а ти си 100 коня тя 140
Възможно е даже твоя разход да е по-висок защото моторати се мъчи много повече да подържа тази скорост отколкото по-мощтната кола
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
_BoBI_ написа:Mitko19 написа:Въх, а аз с 316 едвам слизам до толкова...да си призная със 110 на магистрала не мога да се стърпя да карам, но и с толкова най много до 6 да сваля разхода предполагам. Бе направо си се чувствам пре...!
Ако ти с 316-ката караш с 140 и една ИС-ка 140 коня и тя кара до тебе ще дадете еднакав разход![]()
а ти си 100 коня тя 140
Възможно е даже твоя разход да е по-висок защото моторати се мъчи много повече да подържа тази скорост отколкото по-мощтната кола
Стига бе човек казах вече че се чувствам преебан

- PSiderov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 118i LCI
Отиване и връщане до големия гьол - 1100 км ... разход 7,3/100 ... средна скорост 130 ( варираше от 90 до 180 ). Честно казано очаквах рахода да е поне 9 и бях доста приятно изненадан 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
E36 320i написа:е36 320 и с чип тунинг ,гуми 245/45/17 цола от зад-каране при баща ми-пазарджик-благоевград през боровец,рилски манастир,двама човека-разход 7.0. с 4 човека и доста багаж 7.8
а скорост?

като стана дума за разходи,с лукойл 95, около 350 км градско с бая настъпване, плюс до Леденика и обратно 4 човека, без падане под 180 където може което значи средна скорост към 150-160 и с всичките там баири - 10.02/100 разход с 205 гуми
иначе сега засичам, май с лукойл 98 както е по-скъпо около 6 кинта за резервоар, разхода пада по начин който печеля .. но още не е усреднен разхода, та може и случайно да е но ми се струва че с 98 ми дава към литър на сто отдолу разход (10.04 вместо 11.2 с 95)
Alexi написа:... ЕКУто прекъсва подаването на гориво към цилиндрите и мотора се върти от инерцията на колата само .. климатика също ,а моментния разход е 0/100
Е чак 0/100 не е, на двигателя му трябва малко бензинец на празен ход че да не изгасне. Но имаше един култов пост във форума на ауди, сигурно го знаете - оня ентусиаст се хвалеше как пести гориво като си гаси двигателя на големите булеварди и наклони и тн.

We love you Ronnie!
Exy написа:Alexi написа:... ЕКУто прекъсва подаването на гориво към цилиндрите и мотора се върти от инерцията на колата само .. климатика също ,а моментния разход е 0/100
Е чак 0/100 не е, на двигателя му трябва малко бензинец на празен ход че да не изгасне.
ТОЧНО 0/100 е...
жена и кола не въртят ли задница, не ми ги фали...

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
Значи ли това че като изключвам от скорост по нанадолнище и си мисля че правя икономия, това е пълна простотия

- Митко Ганчев
- старши ентусиаст
-
И аз го бях чел това ама не ми се вярваше, щом и колегите го казват сигурно е така. Просто подаването на бензин се спира, а двигателя няма как да спре да се върти след като колата е на скорост и е в движение. На практика действа само като спирачка ако правилно съм разбрал. Но по тази логика не трябва ли ако оставя на първа на равно без газ да спре и да загасне??

Еми ако е вярно, значи много хитро са го измислили
Предполагам, че спира подаването на газ само при движение с над определена скорост и отпуснат напълно педал. Номера с изключването от скоросто по нанадолнищата с Ладата работи, така че явно това е някаква екстра на по-новите коли и явно наиситна няма смисъл да се изключва от скорост.

We love you Ronnie!
61 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5