Проблем с късите светлини-разрешен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- niko11
- StanceWorks addicted
-
- Кара: със заключен:)
Проблем с късите светлини-разрешен
Здравейте колеги търся помощ относно проблем,с който се сблъсках преди няколко дни.Та по темата,онзи ден си измих колата и всичко си беше наред.Вечерта ми се наложи да свъраша някои работи,качвам се в колата пускам си късите и вместо тях ми се включват мигачите.На таблото ми свети лампичката за халогените без да са пуснати(на сутринта проблема го нямаше лошото,е че се повтори вече два пъти).Когато копчето за пускане на къси е на позиция"габарити" всичко е ОК натискам бутона за халогени и пак същата история-светват мигачите(постоянно светят без да мигат).И тук вече е проблема започнах да проверявам по пътя на логиката изключвах всички видове букси,махнах релето на късите пробвах и с това на халогените и нищо,до днес.Сутринта реших да сваля бронята и да огледам буксите на халогените,оказа,се че и на двете букси кабелчетата са със закъсана изолация,смених ги.Тъкмо реших,че съм си решил проблема и всичко пак от начало
проверих и кабелите,които са отазд в шлауха на багажника в тях ми беше надеждата да е проблема.Имаше три жички,които баха се оголили изолирах и тя и пак нищо
Помагайте със савети мнения и т.н.Най лошото,е че когато колата преседи известно време проблема изчезва и е доста трудно за установяване

Помагайте със савети мнения и т.н.Най лошото,е че когато колата преседи известно време проблема изчезва и е доста трудно за установяване

Последна промяна niko11 на 25 Фев 2013, 22:01, променена общо 1 път
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Re: Проблем с късите светлини
Провери масите.При откачена маса на левия къс(като махах ксенона съм забравил да я закача),незнайно защо ми светеха слабо габаритите и въпросната лампа за халогените
Това при всичко изключено и колата на контакт 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- niko11
- StanceWorks addicted
-
Фаровете ги мених преди месец.Но само откачих буксите от едните и закачих на другите 

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Двигателя ли си мил? Може да не си подсушил някъде ... . Виж бушоните и по метода на изключването ... . Успех!
- niko11
- StanceWorks addicted
-
мотора не съм го мил.С метода на изключване пробвах или поне,за което се сещам
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
По това което казваш ,може да бъде само едно - липса на маса на някой от халогените или габаритите и прехвърля през плюса на останалите - мигачите. А като си навлажни става интересно
!Прегледай масите на всички букси към халогените към габаритите с мултицет. Ако не разбираш иди при авто ел.монтьор.Успех! 

- niko11
- StanceWorks addicted
-
pgv64 написа:По това което казваш ,може да бъде само едно - липса на маса на някой от халогените или габаритите и прехвърля през плюса на останалите - мигачите. А като си навлажни става интересно!Прегледай масите на всички букси към халогените към габаритите с мултицет. Ако не разбираш иди при авто ел.монтьор.Успех!
Това е следващото към което мислех да се насоча.Благодарности

- FiShy
- Потребител
-
- Кара: го на бири
- Мечтае да кара: нова кола
Има едни така да ги нарека като "плочици" за обща маса на фарове мигачи и тн. на калниците/калника . В момента не се сещам, но май беше на калника от шофьорската страна горе долу до филтърната кутия. Като отвориш предния капак гледай там , стои на нещо като шпилка стърчаща от самия калник , там е тази плочка за общите маси .. с кафеви кабелчета , виж да не се е разхлабила. Мен лично точно тя ме беше побъркала. Симптомите са точно същите едно към едно с твоите , при преминаване през неравности също е силно изразено под формата на премигване на мигачи,халогени и намаляща светлина от фаровете.
Успех.
Успех.
- niko11
- StanceWorks addicted
-
FiShy написа:Има едни така да ги нарека като "плочици" за обща маса на фарове мигачи и тн. на калниците/калника . В момента не се сещам, но май беше на калника от шофьорската страна горе долу до филтърната кутия. Като отвориш предния капак гледай там , стои на нещо като шпилка стърчаща от самия калник , там е тази плочка за общите маси .. с кафеви кабелчета , виж да не се е разхлабила. Мен лично точно тя ме беше побъркала. Симптомите са точно същите едно към едно с твоите , при преминаване през неравности също е силно изразено под формата на премигване на мигачи,халогени и намаляща светлина от фаровете.
Успех.
Проблема го реших,но нямах време да пиша.Точно тази маса беше леко разхлабена,просто я притегнах.Първоначално имах съмнения,че може и да е от жиците в шлаухчето,което е на задния капак.Но след поста ти колега съм 100 процента сигурен че е от въпросната маса

- FiShy
- Потребител
-
- Кара: го на бири
- Мечтае да кара: нова кола
Радвам се ,че съм ти бил от помощ колега. Точно тая аз я бях разбутал явно при смяната на двигателя и ме беше побъркала.

10 мнения
• Страница 1 от 1