На каква част от заплатата си се осигурявате?
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: На каква част от заплатата си се осигурявате?
Споделям мнението на колегата Ф3П, понеже адски голяма част от заплатата ни отива за осигуровки и пенсионни фондове - за които никога няма да доживеем да видим. Особено с темповете с които населението ни се стопява.
В случай че настоящия приръст се запази, няма да има от кой да взимаме пари за пенсиите си ... сиреч няма да има работна сила в страната - това трябва да се промени - скоро.
Отделно поредното безумие е определянето на здравните осигуровки, откъде накъде ще са % от приходите - нима получаваме по-добра или по-лоша медицинска помощ в здравното заведение - > НЕ не получаваме полагащата ни се в повечето случаи.
Наистина съжалявам, че фирмата в която работя ме осигурява на пълната ми заплата, защото голяма част от брутния ми доход отива в ръцете на наркодилъри, трафиканти на оръжие и хора, който стоят необезпокоявани в сграда построена върху павета дарени от Австро-Унгария.
В случай че настоящия приръст се запази, няма да има от кой да взимаме пари за пенсиите си ... сиреч няма да има работна сила в страната - това трябва да се промени - скоро.
Отделно поредното безумие е определянето на здравните осигуровки, откъде накъде ще са % от приходите - нима получаваме по-добра или по-лоша медицинска помощ в здравното заведение - > НЕ не получаваме полагащата ни се в повечето случаи.
Наистина съжалявам, че фирмата в която работя ме осигурява на пълната ми заплата, защото голяма част от брутния ми доход отива в ръцете на наркодилъри, трафиканти на оръжие и хора, който стоят необезпокоявани в сграда построена върху павета дарени от Австро-Унгария.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Там е проблема - това не са осигуровки, които отделяш от заплатата си за да имаш пенсия след време, а са просто едни пари, които държавата прибира и се харчат за какво ли не, включително за всякакъв вид кражби
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Бре всички сте на 100% а 90 % от работещите ги осигуряват на минималната заплата ,явно тук са 10 % от България
Аз като управител на фирмата имам праг 2 минимални заплати и нямам избор, но ако имах щях да се осигурявам на минималната и без тва нема да искарам до пенсия.

Аз като управител на фирмата имам праг 2 минимални заплати и нямам избор, но ако имах щях да се осигурявам на минималната и без тва нема да искарам до пенсия.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Засега се движим твърдо по очакванията ми
30% не се осигуряват на 100%-овия доход!

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
deyan-enchev написа:Споделям мнението на колегата Ф3П, понеже адски голяма част от заплатата ни отива за осигуровки и пенсионни фондове - за които никога няма да доживеем да видим. Особено с темповете с които населението ни се стопява.
и аз съм против! искам си заплатата!

иначе по темата, на 100%, но не по мое желание

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- edimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3 литра.. компот
На 100% и ми става лошо, като видя във фиша на края на месеца какви са осигуровките
Около мен почти всички се осигуряват на 100%, като изключим някои хора на ниско квалифициран труд и други, които са рентиери или имат бизнес.

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Не се осигурявам изобщо вече, защото ми омръзна да пълня кацата без дъно. Каквото изкарам си е мое и те така. 

Върху цялата!
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз се осигурявам върху цялата заплата.
Si non confectus, non reficiat.
Защо ли от гласувалите 23 че се осигуряват на по-малко от реалната заплата-що никой от тях не пише в темата- а само тия,деот се осигуряват на 100%

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Цялата за да има и цингетата какво да ядът.
- Brat mu
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2006 330xd, 2008 A8 4.2tdi
- Мечтае да кара: WBS
vavilon написа:Цялата за да има и цингетата какво да ядът.
+1 защото както са тръгнали нещата до пенсия няма да доживеем,че ще искат възраст от 105години!
- Alien
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава
На цялата, за съжаление.