Защо Е36 недозавива (относително)?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
48 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Re: Защо Е36 недозавива (относително)?
Dpy написа:Tenata написа:Подбирай те гумите така че, винаги по-добрите да се предни (зима и лято).
Тва си е не писан закон
Е да, ама аз в нета четох, че хубавите гуми особено за коли с предно предаване се слагат отзад. Т.е. ако трябва да се вземат две нови гуми - те да бъдат сложени отзад, тъй като обикновено изгубването на управлението става от задния мост.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
u`F`o написа:Dpy написа:Tenata написа:Подбирай те гумите така че, винаги по-добрите да се предни (зима и лято).
Тва си е не писан закон
Е да, ама аз в нета четох, че хубавите гуми особено за коли с предно предаване се слагат отзад. Т.е. ако трябва да се вземат две нови гуми - те да бъдат сложени отзад, тъй като обикновено изгубването на управлението става от задния мост.
Колега няма логика с каквото и предаване да е колата, тя влиза в завоя с предния мост. Сцеплението се поема от предните гуми основно. Просто предното предаване има склоност да недозавива. Изгубването на управлението не винаги става от заден мост, но преобладава. Когато е от задния мост имаш шанс да коригираш, но представи си, че с калпави гуми отпред колата ти недозавие (поради висока скорост, сняг, дъжд или пясък на настилката) и "изправя завоя", тогава можеш само да гледаш шоуто. Затова винаги на каквато и да е кола, слагаш по-хубавите гуми отпред, да осигуриш максимално сцепление и минимален шанс това да не се получава. Отделно, че такава загуба на сцепление отпред обикновено с голяма корекция на волана, реагирайки спонтанно изведнъж прераства в рязко презавиване, което обикновено няма спасяване. Затова много от хората си мислят, че повечето се губи контрала от задницата, но не е точно така. Такива са ми впечатленията.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
b00st написа:u`F`o написа:Dpy написа:Tenata написа:Подбирай те гумите така че, винаги по-добрите да се предни (зима и лято).
Тва си е не писан закон
Колега няма логика с каквото и предаване да е колата, тя влиза в завоя с предния мост. Сцеплението се поема от предните гуми основно. Просто предното предаване има склоност да недозавива. Изгубването на управлението не винаги става от заден мост, но преобладава. Когато е от задния мост имаш шанс да коригираш, но представи си, че с калпави гуми отпред колата ти недозавие (поради висока скорост, сняг, дъжд или пясък на настилката) и "изправя завоя", тогава можеш само да гледаш шоуто. Затова винаги на каквато и да е кола, слагаш по-хубавите гуми отпред, да осигуриш максимално сцепление и минимален шанс това да не се получава. Отделно, че такава загуба на сцепление отпред обикновено с голяма корекция на волана, реагирайки спонтанно изведнъж прераства в рязко презавиване, което обикновено няма спасяване. Затова много от хората си мислят, че повечето се губи контрала от задницата, но не е точно така. Такива са ми впечатленията.
И аз така си го мисля и така правя. Новите гуми са ми винаги отпред. Колкото до това, че можеш да хванеш колата като тръгне да поднася... Искам да ти кажа, че една кола с ПРЕДНО ми поднесе съвсем неочаквано в града със скорост от 35-40км и плавно влизане в завоя... ... добре че беше 3 лентов булевард и нямаше трафик - направих 270 градуса и ми се изправи косата. Въобще нямаше време за реакция, но това са други теми.
ONTOPIC
Недозавиването на е36цата е логично - както каза водещия в клипа от представянето на е36 през 1991ва... "за разлика от е30, е36 не е tail happy - което подобрява сигурността и автомобила реагира съвсем предвидимо", т.е. за да се направи една кола годна за масовият потребител, демек като се качи и баба ви в е36цата да може да я кара без да се утепе - тя трябва да има поведението като на повечето коли, а именно тези с предно. А ние си знаем (или поне си мислим, че знаем), че чрез различни подобрения можем да осигурим по-добро сцепление на предния мост и да я направим по-забавна.
48 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4