Модул за централно с управление от ключа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Модул за централно с управление от ключа

Мнение от EnimEn » 18 Фев 2013, 3:57

става въпрос за тези ключове, монтирани в по-новите модели.

Изображение

искам да разбера от какви компоненти е съставена системата и някаква схема за връзване. Трябва да си направя на моята кола такова отключване, защото не е си работа всеки да отключвам и заключвам от вратата.
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330i седан .03
Мечтае да кара: Това което има
Детайли за колата: Черна.

Re: Модул за централно с управление от ключа

Мнение от Dream_BMW » 18 Фев 2013, 8:06

Все си мисля,че по-евтино и по-малко трудоемко ще ти дойде една аларма с дистанционно чийто платка (карантия) да се събере в един сгъваем (продават се тук у форума).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320ci `04

Мнение от COUNTACH » 18 Фев 2013, 20:11

Модула при е36 е във вътрешното огледало

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E60
Детайли за колата: E46 Touring 320i
09.2001

Мнение от ivakka » 18 Фев 2013, 23:01

Здравейте извинявам се че така се намесвам в темата на колегата но имам подобна аларма и не работи!Моят ключ е такъв но с 2 бутона и в огледалото влизат 9 кабела.Огледалото беше махнато но го залепих и включих буксата и пак не работи.Пробвах да обучавам ключа но никаква реакция!Някой може ли да каже какво друго да гледам защото ми се ще да си я ползвам? :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от EnimEn » 18 Фев 2013, 23:06

COUNTACH написа:Модула при е36 е във вътрешното огледало

е, не е вярно това...
иначе, аз имам кола с такова заключване и искам да го прехвърля на другата, защото тази отива на скрап-а
затова искам да разбера кой точно е модула и как се връзва, ако има някой запознат - да сподели
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от COUNTACH » 19 Фев 2013, 0:53

EnimEn написа:
COUNTACH написа:Модула при е36 е във вътрешното огледало

е, не е вярно това...
иначе, аз имам кола с такова заключване и искам да го прехвърля на другата, защото тази отива на скрап-а
затова искам да разбера кой точно е модула и как се връзва, ако има някой запознат - да сподели

Aз вече няколко съм направил с такъв ключ
Последна промяна COUNTACH на 19 Фев 2013, 1:14, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от COUNTACH » 19 Фев 2013, 1:04

ентусиаст
Аватар

Мнение от EnimEn » 19 Фев 2013, 5:08

ау, е сега стана проблем... чак сега се сетих, че имах такова огледало с 15-тина кабела, апък обикновено тези без диод са с по 3 кабела (+,- и за задна)....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 19 Фев 2013, 10:45

Моят ключ е същия като на снимката , само , че копчето за багажника при мен ми пуска осветлението в купето(то и бутона си има символ-лампичка).
Нормално ли е това и има ли някой с подобна "екстра" и изобщо заводско ли си е така или са някакви преправяници ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 19 Фев 2013, 10:52

don_gori написа:Моят ключ е същия като на снимката , само , че копчето за багажника при мен ми пуска осветлението в купето(то и бутона си има символ-лампичка).
Нормално ли е това и има ли някой с подобна "екстра" и изобщо заводско ли си е така или са някакви преправяници ?

Нормално е да, и моята е така и на трите ключа.

Такъв ключ, с отваряне на багажника за Е36 не съм виждал, да не е от Е39?
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: E60
Детайли за колата: E46 Touring 320i
09.2001

Мнение от ivakka » 19 Фев 2013, 13:41

Освен че огледалото е модула някакво реле,бушон или нещо друго има ли в системата?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 19 Фев 2013, 16:25

А някой от вас каращите Е36 има ли опция чрез ключа от разстояние да се вдигат прозорците а не само когато задържиш известно време ключа завъртян при заключване от вратата?

Аватар

Мнение от evtimcho_g60 » 20 Фев 2013, 16:25

Dream_BMW написа:А някой от вас каращите Е36 има ли опция чрез ключа от разстояние да се вдигат прозорците а не само когато задържиш известно време ключа завъртян при заключване от вратата?

Aз имах оригинална БМВ аларма,която беше с отделно дистанционно на моята Е36-ца...
та въпросната като заключиш колата автоматично вдигаше и стъклата + шибедаха...
"лампичката" пред скоростния лост беше копче..като се натисне надолу тази опция се изключваше и стъклата оставаха свалени
колата беше седан 97г ноември месец пройзводство :yes:

по темата...
Енчо,сваляй огледалото от донора,огледай всичките 11 кабела къде отиват,проследи ги "цветово" в черната кутия над шоферските крака и сваляй всичко по пътя до там...не е сложно,интервенцията е като при преместването на подгрева :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dream_BMW » 20 Фев 2013, 17:03

За черна кутия над шофьорските крака не знаех че има такава ,но за "черната кутия под жабката"знам и тя е комфорт модула. Към него на определени пинове се свързва и алармата ,която изпозлваме за вдигане на стъклата и заключването и т.н. От там се задейства и включването на осветлението от разстояние чрез ключа. Има тема в която точно е описано кой пин на модула за управлението на кое отговаря. Мисля че беше тема за монтаж на аларма в Е36 в раздела ползени.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 21 Фев 2013, 10:57

evtimcho_g60 написа:
Dream_BMW написа:А някой от вас каращите Е36 има ли опция чрез ключа от разстояние да се вдигат прозорците а не само когато задържиш известно време ключа завъртян при заключване от вратата?

Aз имах оригинална БМВ аларма,която беше с отделно дистанционно на моята Е36-ца...
та въпросната като заключиш колата автоматично вдигаше и стъклата + шибедаха...
"лампичката" пред скоростния лост беше копче..като се натисне надолу тази опция се изключваше и стъклата оставаха свалени
колата беше седан 97г ноември месец пройзводство :yes:

колега, по всяка вероятност алармата ти е била слагана в някое представителство, а не в завода. мислил съм да направя тема за видовете аларми, но мързела надделява всеки път. общо взето алармите монтирани при производството на автомобила са само 2 вида. едната е за колите преди zke модула /комфорт/, когато са били със zvm и външно наподобява zke, даже и се намира пак на стойката за модулите зад жабката, въпреки, че тя е малко по-различна /без значение../, но в края до трите си букси има един предпазител. докато другия вид, вече при колите с 'комфорт' модула, всъщност алармата е в самия него и няма допълнителни модули. заводските са и без отделни дистанционни. а вече всички останали аларми са били ретрофит китове от бмв, които впоследствие дилърите са слагали допълнително и заради някои от тях идва и славата, че 'заводските' аларми не са били добри, давали са дефекти и такива разни. та тези аларми са различните варианти на сигма, серпи стар, имаше и някаква друга марка за европа и вече при американския пазар са алпайн. то лесно се познават като видиш как са свързани, с какви букси и това, че модулите, както и сирените, са слагани на различни места, от различните дилъри. и също и не всички са ги връзвали така, че да използват функцията за вдигането на стъклата, при заключване. общо взето така стоят нещата

Следваща

Назад към E36