Е46 - Разход гориво!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Re: Е46 - Разход гориво!

Мнение от JTD » 05 Фев 2013, 18:41

MonsteR написа:
JTD написа:Към днешна дата, 1.5 години от закупуване на автомобила, всеки километър ми излиза по 59 стотинки.

Тва ей така като ги изцепиш много ги обичам... кажи какво включва това... всички разходи от А до Я или само гориво...

т.е.

цена на колата, застраховки, данъци, гориво, консумативи, резервни части, гуми, труд, винетки, автомивки....

Всичко. Горивото е точно 1/3 от този разход.
Или, за да съм точен до десетохилядната, горивото за всеки километър от както колата е в мен ми струва точно 0.2024 лева. :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Мнение от basko » 05 Фев 2013, 19:12

"Всичко. Горивото е точно 1/3 от този разход.
Или, за да съм точен до десетохилядната, горивото за всеки километър от както колата е в мен ми струва точно 0.2024 лева."

Винаги съм завиждал /благородно/ за разхода на твоето 330xd. От горе написаното излиза: 100км - 20.24лв. При средна цена на нафтата 2.60лв, това прави около 7,8 литра на сто километра. Не искам да се ровя из твоите постове, още по-малко да споря, но май такъв разход си посочвал само за градско. Дано бъркам, пак ти казвам, завиждам ти БЛАГОРОДНО. Провери пак сметките за парите на км.

П.С. Да не съм напълно оф - последните засичания - 10.5 чисто градско, на разстояния до 6-7км.
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Фев 2013, 19:30

Ами няма какво да проверявам. Записките това показват.
Ама аз съм педант и записвам всичко. Абсолютно всичко, което е свързано с колата. Понякога ми се случва да пропусна някой разход, ама ако той е над 5лв със сигурност е отбелязан.:)
Средния разход до този момент ми е точно 7.55л/100км.
За последно извън София съм излизал август месец до Созопол и септември месец до Плевен. От септември до сега колата не е виждала табелката край на София. :mhihi:
Ама и шофирането ми е икономично. Трябва да се печели всеки метър с горивото, което го хабиш. Не хабя излишно гориво - примерно гледам светофара светва червено или ще светне червено спрямо брояча и веднага отпускам педала на газта. Безсмислено е да държиш до последно газта и веднага да преместваш крака на спирачката. Само този маниер печели между 0.5 до 1 литър. А още колко техники има за оптимизиране на разхода. Самия и той си казва сам за себе си. :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 05 Фев 2013, 20:05

Ти си си направо актив хайбрид .. знам, знам. Само защо се мъчиш с този шестак, като едно стило ше го удушиш на 3 литра с това каране... Аз пък ако не го чуя да изреве, не трепва нищо в мен.. та така. Поздрави.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от basko » 05 Фев 2013, 20:39

Ти си "педант", но пък математиката ми е слабост. Пак казвам, НЕ ИСКАМ да споря, или заяждам! 7.55х2.70=20.039. А нафтата е била 2.70 само десетина дни за тази година и половина?! Карам това БМВ от година, но дизел карам от 10. Знам колко струва нафтата. Вдигни малко средния разход или намали цената за 1 км и ще излезе сметката. По твоите сметки при 7.55 среден разход, средната цена на нафтата за тези 18 месеца е 2.68лв. Е съжалявам, такава цена в тези 18 месеца е имало месец-два време, даже и това е много.
П.С. Ако караш със скъпата нафта на ОМV не мога да споря. Аз не зареждам от нея и не зная колко струва.

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Фев 2013, 21:06

basko написа:Ти си "педант", но пък математиката ми е слабост. Пак казвам, НЕ ИСКАМ да споря, или заяждам! 7.55х2.70=20.039. А нафтата е била 2.70 само десетина дни за тази година и половина?! Карам това БМВ от година, но дизел карам от 10. Знам колко струва нафтата. Вдигни малко средния разход или намали цената за 1 км и ще излезе сметката. По твоите сметки при 7.55 среден разход, средната цена на нафтата за тези 18 месеца е 2.68лв. Е съжалявам, такава цена в тези 18 месеца е имало месец-два време, даже и това е много.
П.С. Ако караш със скъпата нафта на ОМV не мога да споря. Аз не зареждам от нея и не зная колко струва.

Слаба ти е математиката.
Кажи ми като съм заредил 1345 литра и съм дал 3604 лева колко е средната цена на литър гориво?
И да кажа, че нямам нито едно зареждане, което да не съм отчел, на което да не съм записал средната скорост, борд компютъра какво показва и цената на горивото.
Ако искаш дай 5 лева и ще ти напиша точно по месеци от 07.2007 година (от тази дата са започнали всичките ми записвания за разходите по колите) до сега колко е струвало горивото. Може и графика да ти пусна.
Не се пробвай да ми намериш грешка, защото няма да се получи. :drinking:

п.п. Най-високата цена на горивото е била август и септември 2012 - 2.85лв/л. Това е цената на Лукойл Екто, което зареждам.

п.п.2 Така както гледам за миналата (2012) година нафтата не е била под средностатистическата цена, която съм написал. Само юни месец 2012 година съм заредил за под средната цена - тогава е била 2,68лв/л.

Та ако имаш по-добра статистика. Дай да поспомрим. :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e46 320

Мнение от SnipY » 05 Фев 2013, 21:24

Моята кола я имам от скоро 320 дизел извън градско ми дава 6/100 от Велико Търново до София а градско около 9/100 без настъпване са и двата разхода.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от basko » 05 Фев 2013, 21:39

Сигурно си изминал 17814.57км с това гориво?! Дали издържах изпита пред теб? Идва от простото тройно правило, нали?
По принцип мисля преди да говоря, а преди да напиша мисля повече, защото казаното отлита, а написаното остава. В този ред на мисли прочети последните редове от предишния ми пост. Ако не се лъжа там казвам, че ако е от скъпата нафта не знам, не коментирам. Та, ако обичаш не ми казвай, че сега ще кажа еди какво си, аз съм го казал преди да си го помислиш и да ме хапнеш. Няма смисъл, в първия пост ти казах, завиждам ти БЛАГОРОДНО. Не ми разваляй доброто мнение за теб. Успех и не се докачай толкова.
П.С. Между другото ти благодаря, имам няколко поста и ЛС от теб, от полза ми бяха. :bowdown:
Последна промяна basko на 05 Фев 2013, 22:16, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от JTD » 05 Фев 2013, 22:09

basko, прочети ми поста отново и ще видиш, че удебеляването от теб е излишно.
Явно има поправяния на постовете както от моя страна, така и от твоя.

Ама хайде със здраве, че вече отиваме към спам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 06 Фев 2013, 13:48

Няма ли да престанете! :shock:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 06 Фев 2013, 15:37

cHaunepucTa написа:Няма ли да престанете! :shock:

:idea:

:yes:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 07 Фев 2013, 14:59

JTD написа:
MonsteR написа:
JTD написа:Към днешна дата, 1.5 години от закупуване на автомобила, всеки километър ми излиза по 59 стотинки.
...цена на колата, застраховки, данъци, гориво, консумативи, резервни части, гуми, труд, винетки, автомивки....

Всичко. Горивото е точно 1/3 от този разход.
Или, за да съм точен до десетохилядната, горивото за всеки километър от както колата е в мен ми струва точно 0.2024 лева. :lol:

Я тука имало хора с анализаторско заболяване :mhihi: да дам и мойте сметки тогава :mhihi:
км пробег всичко - 66 ст/км
км пробег гориво - 31 ст/км

това за 2.5 год

пп. 330и седан 5 ск ... икономично много не се старая да карам, но и не я напъвам когато не е нужно ...
автомивките и ароматизаторите не са включени :lol:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: ///M

Мнение от bmwist » 16 Фев 2013, 19:24

Вчера подкарах малко на един приятел старата му E46 M3 CSL , след месеци зимуване и застой и резултатите са :
При градско нормално каране с много спиране на светофари : 19 по борд
Извънградско , тоест от Русе до Николово падна на 12 , май е добре работата :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Фев 2013, 18:56

bmwist написа:Вчера подкарах малко на един приятел старата му E46 M3 CSL , след месеци зимуване и застой и резултатите са :

Има 2ри CSL в България?
Май е в повече на ламарина педала..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 17 Фев 2013, 20:49

Gqbriel написа:
bmwist написа:Вчера подкарах малко на един приятел старата му E46 M3 CSL , след месеци зимуване и застой и резултатите са :

Има 2ри CSL в България?
Май е в повече на ламарина педала..

Бах, S62 харчи толкова. Сигурно не е било много нормално карането :mrgreen:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ПредишнаСледваща

Назад към E46