проблем с термостат

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с термостат

Мнение от go6eca123 » 07 Яну 2013, 1:53

значи проблема ми е следния когато взех колата (преди две седмици) термостата незатваряше изобщо и стрелката за водата стоеше в синиото постоянно момчето от което взех колата ми даде термостат да си го сменя , така и направих , обезвъздуших както трябва и загря до средата и парното си духаше топли на др ден обаче като я карах почна да дига градусите и да духа студено пак обезвъздушавам по учебник но си духа студено стрелката си играе постоянно отива към червения сектор и се връща пак до средата а парното си бичи студено от време на време подухва топло към предния прозорец

ако проблема е термостата защо духа студено като почне да ходи към червеното, може ли да е издухана гарнитура, доста съм объркан всъщност
(колата е с газов инж. но и на бенз е същата работа) :dunno: :dunno: :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: проблем с термостат

Мнение от Zubcho » 07 Яну 2013, 8:04

Ами най-вероятно не си обезвъздушил както трябва. Също и монтажът на изпарителя ако е направен грешно пак ще имаш проблем с обезвъздушаването.

Термостата какъв беше като марка?

Има 10 теми по този въпрос.
Потърси ги.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Яну 2013, 9:21

go6eca123 написа:значи проблема ми е следния когато взех колата (преди две седмици) термостата незатваряше изобщо и стрелката за водата стоеше в синиото постоянно момчето от което взех колата ми даде термостат да си го сменя , така и направих , обезвъздуших както трябва и загря до средата и парното си духаше топли на др ден обаче като я карах почна да дига градусите и да духа студено пак обезвъздушавам по учебник но си духа студено стрелката си играе постоянно отива към червения сектор и се връща пак до средата а парното си бичи студено от време на време подухва топло към предния прозорец

ако проблема е термостата защо духа студено като почне да ходи към червеното, може ли да е издухана гарнитура, доста съм объркан всъщност
(колата е с газов инж. но и на бенз е същата работа) :dunno: :dunno: :dunno:

По учебник е ако вечерта докато е още топла, но не изкипява отвориш капачката и пробката за обезвъздушаване, оставиш я да изстине до сутринта, доливаш и няма да има проблеми, освен ако изпарителя е над радиатора.

Потребител
Аватар

Мнение от go6eca123 » 16 Фев 2013, 17:43

проблема беше че испарителч несе обезвъздушава ;)

Назад към E34