да угасим айрбега
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: да угасим айрбега
doncheff написа:Проблема е решен. Еърбега е бил сменян и е сложен такъв с един пиропатрон, а старият е бил с два. При имитирането на втория, не са запоили резистора и се е разместил.
Просто твоя е бил двустъпален бег а сега са ти сложили най-вероятно волан с три лъча от старите които са с едностъпален бег и затова са сложили резистор, но по добрия варианта е както при кантара вместо залъгалка да се прекодира аербег ценралата и просто от двустъпален минаваш на едно стъпален и така няма да се размърдват резистори и залъгалки и тенподобни от които в последствие пак може да светне лампата
- boyan_ranov
- Потребител
-
- Кара: E46 320d
Здравейте колеги, и аз го имах този проблем до скоро но сега вече всичко е наред. При мене обаче схемата е с един резизстор, диод и кондензатор. Ако някой иска повече инфо да пише. Ще се радвам ако мога да бъда полезен.
oci написа:Exesus написа:LoS BanditoS написа:Колега разгледай подробно тези два клипа който ще постна и ще ти стане ясно. На единия обяснява къде се намира буксата. Аз по тях си го направих и даже и на комп не съм я карал лампата изгасна сама.
1. http://www.youtube.com/watch?v=M6HsUapq ... =autoshare
2. http://www.youtube.com/watch?v=x2UqGJ_L ... =autoshare
Успех!!!
Направих този вариант обаче, при контакт лампата загасва и пак светва... Синия кабел съм го вързал към белега на диода, каде греша и защо не изгасва проклетата лампа
Диода ми обаче е 1N4002, но доколкото се запознах няма май значение дали е 4001 4002 или 4003.
Да не би обаче резисторите да не са точно същите понеже, като гледам клипа и по другите форуми на големина са малко по далги и малко по дебели, докато тези които ми дадоха са доста по големи от диода и дебели, да не би да са ми дали други?
Всичко е наред сега просто само трябва да изтриеш грешката разбира се ако проблема е бил в кантара на пасажерската седалка, ти преди това закачили я на диагностика да видиш, че там е проблема за да го шонтуриш.
Ако е това значи само изтриите грешката и си готов, тя лампата не винаги гасне след като вържеш залъгалката трябва да се изтрие грешката от паметта на централата.
Грешката я изтрих отново и този път изгансна, но след 2 дни отново светна

Здравейте,
На мене в магазина ми продадоха кондензатор 120 пикофарада вместо 100, защото нямало и уж ще стане.
Накрая направих всичко и не загасна лампата. Сега или трябва да се трие грешката или просто с този кондензатор не става.
Някой има ли представа с 120 пикофарада получава ли се или? Мерси предварително
На мене в магазина ми продадоха кондензатор 120 пикофарада вместо 100, защото нямало и уж ще стане.
Накрая направих всичко и не загасна лампата. Сега или трябва да се трие грешката или просто с този кондензатор не става.
- oci
- старши ентусиаст
-
jorez написа:Здравейте,
Ще трябва да се изтрие грешката и трябва да стане.
Да попитам и аз, и при мен си сложих подобно нещо, лампата не светеше 2-3 месеца и след което пак светна. Когато ми го поставя един приятел-майстор каза, че пак ще светне защото трябвало да се свали седалката и да се направи някаква интервенция до закопчалката на колана така и не разбрах. А тука постоянно чета мнения, че става без никой да прави нищо друго освен съпротивлението.
Сладур1 написа:Лампата за бега ли?
Вместо да гадаеш вземи си направи една диагностика, някак по-смислено ми се вижда

Приятел не гадая. Просто не можах да измисля смислено обяснение да ми свети лампата на бега от слаб акумулатор.
- oci
- старши ентусиаст
-
Сладур1 написа:Приятел не гадая. Просто не можах да измисля смислено обяснение да ми свети лампата на бега от слаб акумулатор.
Светва, светва и записва грешка в бег централата ниско напрежение, но стилко ти е писал направи диагностика защото може да е светнала от нещо друго и на мен са ми се връщали след като съм изключил кантара софтуерно уж проблема пак е в кантара, а се оказва пиропатрон или нещо друго, много често от лоша връзка записва грешка с някой бег и лапата веднага светва или пък се прецаква на мен ей така без причина ми се развали едини бег или по точно лявата завеса и аз ли трябваше да пиша, че нямам смислено обяснение след като не съм се удрял с колата пък бега свети.
Не е задължително светне ли бега проблема да е единствено в кантара, да той често се разваля да не кажа, че може би 50 процента от светещите бегове са заради него, но проблема може да и на друго място в системата.
Най-евтино и от време и пари е диагностиката това е най-важното да се намери проблема а решения много след това.

Който го дразни лампата и не му се ходи на диагностика, за да разбере защо. Има друг вариант, който работи на 100%. Повече лампата няма да притеснява никого. Джамбазите са го измислили отдавна и му се вика дъвка, изолирбанд или ... 

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Здравейте искам да попитам има ли някой от Бургас, който може са направи софруерното изключване на кантара на пасажерската седалка?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk