Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от bum_bum » 12 Фев 2013, 23:42

In_Memoriam написа:Лек клек ама с колан задължително.

За нашите аматьорски цели и тежести колана по-скоро пречи. Придобиваш лош навик и качваш сила. После някой път като си без колан имаш сила, но нямаш колана, който те е крепил при тренировките и става белята.

ditko1 написа:как правите тяга за гръб, с лек клек или римска тяга с опънати крака ?

Аз ги правя и двете и сумо. Сумото най-ми приляга.

Недио написа:Аз лично стигнах до извода че файда от много килограми няма,освен че заминават ставите и какви ли не боляшки се появяват.

Абе ти какъв борец си? Тежко не вдигаш, преса нямаш.. Аз понеже съм от Ловеч, където имаше голяма школа преди и като малък 90% от приятелите ми бяха борци. Нямаше такъв до 90 кила без нечовешка преса и нямаше един, дето да не вдигаше двойно и тройно на собственото си тегло.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 12 Фев 2013, 23:43

Не че товаря бесни килограми, но имах случай да ми изпука нещо откъм кръста и два дни не можех да си вържа обувките. Разбира се грешката си беше в мен, че не ми беше правилна стойката, но с колана ми е по-спокойно.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 13 Фев 2013, 0:30

Коланът само разглезва, по-добре да се наблегне на техниката, освен ако не правите максове, тогава си трябва. И правилното наименование е румънска тяга, не знам откъде се наложи това римска. Romanian dead lift. Все пак е измислена или поне популяризирана от румънец, не от римлянин :D

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 13 Фев 2013, 2:11

bum_bum написа:
In_Memoriam написа:Лек клек ама с колан задължително.

За нашите аматьорски цели и тежести колана по-скоро пречи. Придобиваш лош навик и качваш сила. После някой път като си без колан имаш сила, но нямаш колана, който те е крепил при тренировките и става белята.

ditko1 написа:как правите тяга за гръб, с лек клек или римска тяга с опънати крака ?

Аз ги правя и двете и сумо. Сумото най-ми приляга.

Недио написа:Аз лично стигнах до извода че файда от много килограми няма,освен че заминават ставите и какви ли не боляшки се появяват.

Абе ти какъв борец си? Тежко не вдигаш, преса нямаш.. Аз понеже съм от Ловеч, където имаше голяма школа преди и като малък 90% от приятелите ми бяха борци. Нямаше такъв до 90 кила без нечовешка преса и нямаше един, дето да не вдигаше двойно и тройно на собственото си тегло.

Чакай ся първо никъде не съм казал че съм борец,казах че борбата е спорта който дава най-много сила и издражливост,пък и не виждам да съм казал някъде че не мога да вдигам тежко,а че просто не го правя.Борба тренирам да веднъж в седмицата и до там щото,за тва дето го тренирам само с борба съм за никаде:).Преса се вади лесно, а и нали си наясно че борците са убити от хап даже убити е леко казано,а аз също имам приятели борци и затва съм наясно как аджеба правят по 10км кардио после по 2 часа тренировка и стоят по 90 кила изфибрени.Аз хап не взимам и затва съм към 90 кила, ама без преса.Та така де пък ако нещо се съмняваш в думите ми живот и здраве края на март или началото на април съм в София на състезание и може да дойдеш да ми ръкопляскаш.:)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2013, 8:37

Не се съмнявам, просто се чудя като знам какви бяха преди 20-тина години. Малките не взимаха нищо. Питал съм много пъти и единственото, което са им давали са някакви витамини от рода на Енимъла. Бяха много в едно пликче. Повечето не ги и пиеха, а ги раздаваха на културистите :mhihi:

In_Memoriam написа:Не че товаря бесни килограми, но имах случай да ми изпука нещо откъм кръста и два дни не можех да си вържа обувките. Разбира се грешката си беше в мен, че не ми беше правилна стойката, но с колана ми е по-спокойно.

Както каза колегата колана много разглезва. Трябва си за щангистите, дето тежестите са пъти над собственото тегло и то при движения които са далеч, далеч по-трудни от тягата. За нормално трениращ 80-тина килограмов човек, който има макс 200-220кг тяга колана изобщо не трябва. А ако не го правиш правилно и 100 кг са много. Дали правиш правилно тягата ще разбереш като си погледнеш пищяла отпред. Ако имаш белези значи е ОК. Ако няма нищо вече се замисли :mhihi:
Изображение

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 13 Фев 2013, 9:13

bum_bum написа:Питал съм много пъти и единственото, което са им давали са някакви витамини от рода на Енимъла. Бяха много в едно пликче. Повечето не ги и пиеха, а ги раздаваха на културистите

:mhihi: дали са били витамини,а? Или само така са им казали?

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2013, 9:44

Както казах съм ги виждал. Бяха в запечатано пликче. Ако има стероиди на хапчета с кафяв цвят или в таблетки с ентерично покритие или на перли значи е било химия :mhihi: Съдейки по размера на хаповете ако са били химия, значи са взимали едно 10 грама. Колкото един мъж щангист. Не е лошо като за борци- ученици. :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 13 Фев 2013, 10:26

Кафявите са Карзил.... А той се носеше след Бионабола като ония рибки покрай акулите : mhihi:
Масово тогава им даваха какво ли не и колко ли не!! Имам приятл джудист,който от тогава е стерилен,както още трима от тяхната група,тренирахме в една и съща зала,ама аз таекуон-до и зоб нямаше! Ахахах само подскоци до припадък

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 13 Фев 2013, 11:34

Знам как изглежда Карсил. Говоря за голямо хапче с елипсовидна форма.

Как да е, не ми се започва поредния спор. Съгласявам се, че телата на тия момчета навремето бяха изградени единствено и само с помоща на мощния зоб, който получаваха. Без него няма как едно момче на 16 години да има много добро тяло и силно изразена коремна преса.
Изображение

Аватар

Мнение от yavor20V » 13 Фев 2013, 12:00

Ма нема кво да спорим вее,всеки знае че ВИНАГИ,още от онова време щангисти,борци,джудисти и дори лекоатлети ги зобеха като добитък !
Имах съuченик,дето биеше на канадска всеки в училището ,след като му оперираха единия таш*ак и спря да зоби,Ела да видиш кво станА,....аз го биех,а далеч не бех най-силния :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Недио » 13 Фев 2013, 12:11

Това имах предвид колега просто на фона на тренирането им би трябвало да са някви мърши,а те не са даже напротив изглеждат много добре.За мен едни от най-красивите тела са на борците,ама просто истината е че зобят мнооооооооого,нали не забравям факта че найстина тренират по-много,защото 3 минути борба и 3 минути бокс нямат нищо общо.Борбата измаря много повече ама много и за това се тренира яко кардио,заради това са и всички толкова релефни,но да си 80 90 кила релефн на това трениране без хап просто няма как да стане.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 13 Фев 2013, 13:04

Как учите хората да не слагат колан ... повече от половината дето съм виждал да правят мъртва тяга вкарват кръста. Сигурен съм че и повече тук го правят. Освен че се губи ефекта от тягата може и да забравиш за фитнеса завинаги. Над 140-160кг задължително колан. Купуваш един и си го носиш с теб. Колко от вас могат да са на 100% сигурни че от 10 повторения 10 ще са изпълнени перфектно? Пак казвам няма смисъл от чиитване в упражненията,но точно при тяга да се правиш на мъж за 50лв...
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 13 Фев 2013, 13:11

Не е въпросът в парите, а в това, че все някой път ще си забравиш колана и ще се прецакаш, защото си свикнал с него. Аз просто имам страх вече, защото един приятел стигна до операция, за разлика от моята двудневна травма.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Мнение от vanci88 » 13 Фев 2013, 13:21

In_Memoriam написа:Не е въпросът в парите, а в това, че все някой път ще си забравиш колана и ще се прецакаш, защото си свикнал с него. Аз просто имам страх вече, защото един приятел стигна до операция, за разлика от моята двудневна травма.

Като забравя колана правя с леко или не правя,че и на 100кг може да се прецакаш.
36436
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 13 Фев 2013, 14:48

Аз на 90кг. си прецаках гърба, 2 седмици бях много зле, направо си помислих че имам дискова херния, не са тежки защото си направих серията, но дръпнах неправилно с гърба. Вече римската тяга я правя с малко Кг защото удря повече гърба, обикновената тяга си товаря, защото част от клека избутва част от кг.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата