проблем с абс-а

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw e36 touring
Мечтае да кара: bmw 740i

проблем с абс-а

Мнение от viera » 10 Фев 2013, 16:51

здравейте ,ще съм благодарен на всеки ,който даде съвет или каже дали вече не е патил със същото.

значи,близо 2 години си карам колата /Bmw 318i Touring ,1999г.М43/.От време на време /понякога веднъж на 2-3 месеца,понякога 2-3 пъти на месец ми светваха абс и асц-то,но се оправяше при изгасване на колата и ново стартиране.
От нова година насам светна постоянно и ходих на диагнистика,казаха ми преден ляв датчик,смених го,но пак сетеше.отидох да ми изтрият евентуално грешката,но ми казаха ,че с датчици вече нямам проблем.появиха се грешки : в DSC /а аз съм с ASC / 78 - захранване 18V ,и 71 - помпа мотор ABS.
Ходих в сервиз ,който се слави с ремонти на BMW /и действително хората много си разбират от работата/ и ми потвърдиха ,че ми е за смяна помпата на ABS-а,или е за ремонт захранването.Иска ми се да е по-малкото зло.
Та ,ако някой е чувал за тази грешка 78,нека даде съвет.
Благодаря предварително! :bowdown:

Потребител
Аватар
Кара: E36 318tds Touring

Re: проблем с абс-а

Мнение от KAvradaliev » 10 Фев 2013, 21:26

Не знам какво означава тази грешка, но знам че в помпата на ABS-a има един лентов кабел и може да е в него проблема. Ремонта му не е много труден, има клипчета в тубата. Ако е само това няма нужда да сменяш помпа. За други варианти не мога да ти помогна.

Потребител
Аватар

Мнение от viera » 11 Фев 2013, 19:11

Много благодаря за съвета,ще се поразровя да видя как се сменя този кабел и се надявам да е от него.ще пробвам да напръскам с контактен спрей всички букси ,които има на помпата,чух че понякога се губи контакт.

още веднъж благодаря! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 12 Фев 2013, 9:49

дори да е помпата не се тревожи мисля ,че ще я намериш ефтино във форома.като остановиш проблема пиши един ред за него.успех

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 12 Фев 2013, 11:08

viera написа:здравейте ,ще съм благодарен на всеки ,който даде съвет или каже дали вече не е патил със същото.

значи,близо 2 години си карам колата /Bmw 318i Touring ,1999г.М43/.От време на време /понякога веднъж на 2-3 месеца,понякога 2-3 пъти на месец ми светваха абс и асц-то,но се оправяше при изгасване на колата и ново стартиране.
От нова година насам светна постоянно и ходих на диагнистика,казаха ми преден ляв датчик,смених го,но пак сетеше.отидох да ми изтрият евентуално грешката,но ми казаха ,че с датчици вече нямам проблем.появиха се грешки : в DSC /а аз съм с ASC / 78 - захранване 18V ,и 71 - помпа мотор ABS.
Ходих в сервиз ,който се слави с ремонти на BMW /и действително хората много си разбират от работата/ и ми потвърдиха ,че ми е за смяна помпата на ABS-а,или е за ремонт захранването.Иска ми се да е по-малкото зло.
Та ,ако някой е чувал за тази грешка 78,нека даде съвет.
Благодаря предварително! :bowdown:

Майстори, ако им знаеше имената майстори ли щеше да им казваш....

№1 Провери на колко волта ти зарежда генератора. Не трябва да е повече от 16V.
Имай на предвид, че ABS лампата светва както при ниско така и при високо напрежение.

№2 Сменил си датчик, който най-вераятно е работил. Това че е дал грешка нищо не значи.
И внимавай как ти превeждат грешките, защото има разлика между "front left sensor" и "front left valve" ...

№3 Дефектират лентовите кабели само на ABS помпи без ASC.
Нo не пречи да провериш. Ето линкове:
ABS Hydraulic Pump (aka hydro unit) repair
ABS Pump Rewire

№4 Ако имаш датчик за положението на педала на спирачката:
Pedal Travel Switch - ABS DIY Fix

Потребител
Аватар

Мнение от viera » 13 Фев 2013, 0:26

обещавам да пиша 2 реда,като отстраня проблем , само да отбележа ,вчера след месец непрекъснато светене на абс и ацс-то ,стартирах и лампите изгаснаха ,карах така близо 30км.като през това време 2 пъти изгасих и съответно стартирах, е :mhihi: на третия път пак си светнаха ,но това ми даде допълнително надежда ,че ремонта ще е сравнително лек(дано не греша)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 14 Фев 2013, 12:47

Имай на предвид, че ABS лампата светва както при ниско така и при високо напрежение

Колега, нормалните стойности над 2500 оборота са 13.8- 14.2B. 16 да не говорим за 18В са прекалено високи стойности.
Колега viera намери мултицет и премери при 2500 оборота какво е напрежението на колата.

Потребител
Аватар

Мнение от viera » 14 Фев 2013, 15:55

zvetiko написа:
Имай на предвид, че ABS лампата светва както при ниско така и при високо напрежение

Колега, нормалните стойности над 2500 оборота са 13.8- 14.2B. 16 да не говорим за 18В са прекалено високи стойности.
Колега viera намери мултицет и премери при 2500 оборота какво е напрежението на колата.

Колеги само да попитам ,понеже казвате да си проверя как ми зарежда динамото ,аз съм с големия борд компютър и точно преди 2 дни проверявах в движение и ми изписваше макс.13,95 с пуснати фарове,и 13,60 на обороти на място.
Иначе благодаря и за този съвет ,ще го проверя ,на работа разполагаме с акумулаторен сервиз с доста кадърен специалист.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 14 Фев 2013, 16:19

zvetiko написа:

Точно това съм написал, напрежението трябва да е под 16V.
(13.8- 14.2B) < 16V

Drinker
Аватар
Кара: E36 Touring 328i
Мечтае да кара: нормално

Мнение от ///Milen_bmw » 22 Фев 2013, 17:11

На сервото има един датчик с два кабела, при мен от него се реши проблема. Смени го и пиши как е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 22 Фев 2013, 17:39

///Milen_bmw написа:На сервото има един датчик с два кабела, при мен от него се реши проблема. Смени го и пиши как е.
bmw325tds написа:...

Drinker
Аватар

Мнение от ///Milen_bmw » 24 Фев 2013, 10:12

bmw325tds написа:
///Milen_bmw написа:На сервото има един датчик с два кабела, при мен от него се реши проблема. Смени го и пиши как е.
bmw325tds написа:...

Точно това е. Не съм сигурен но май го има на моделите с ASC или фейсовите, не знам точно. Може да се премери с мултицет, като не трябва да има прекъсвания.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от viera » 24 Фев 2013, 16:16

Днес огледах колата за този датчик,но не го открих,всъщност незнам дали въобще има такъв.също така се пробвах да откопчея буксата на ABS помпата и да я пръсна с контактен спрей ,но не се получи,има една черна щипка дето се опъва нещо.или може би има някакъв специален начин на откопчаване,пък и е на кофти място :banghead:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 25 Фев 2013, 9:07

viera написа:Днес огледах колата за този датчик,но не го открих,всъщност незнам дали въобще има такъв.също така се пробвах да откопчея буксата на ABS помпата и да я пръсна с контактен спрей ,но не се получи,има една черна щипка дето се опъва нещо.или може би има някакъв специален начин на откопчаване,пък и е на кофти място :banghead:
Буксата на помпата се отвърта. Не се дърпа. Стига с тия спрейчета, като отвиеш буксата премери съпротивлението на клапаните и ел. мотора.

Drinker
Аватар

Мнение от ///Milen_bmw » 26 Фев 2013, 14:57

Датчика...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Следваща

Назад към E36