BMW 325 TDS + ГАЗ.

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Re: BMW 325 TDS + ГАЗ.

Мнение от petio_bmw 318is » 09 Фев 2013, 22:11

u`F`o написа:
petio_bmw 318is написа:на М42 става ли :help:

На м42 TD или TDS :mhihi:

с twin turbo diesel kit съм,ама искам и малко газ да сложа :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 09 Фев 2013, 22:16

А един БАНан искаш ли да сложиш?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 09 Фев 2013, 22:28

bum_bum написа:А един БАНан искаш ли да сложиш?

с или без помощна лубрикация :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M42 POWER

Мнение от petio_bmw 318is » 09 Фев 2013, 22:31

Coulthard написа:
bum_bum написа:А един БАНан искаш ли да сложиш?

с или без помощна лубрикация :roll:

не,само газ,що? :dunno:

Аватар
Кара: BMW 325 TDS

Мнение от boro7777777 » 09 Фев 2013, 22:42

Така, резултатът в икономият е сления:
Разтоянието, което се изминаваше преди за 40лв, сега се изминава с 25лв!!!!Става дума за разтояние 200км, от които 30 са градско в София.Дадох на приятели да се извозят и направо се хванаха за главата.Направо се учудиха, каква мощност има сега.
Виждам, че пак продължават да се пишат бисери и какво ли не.Ни не мисля даже и да отговарят.Къде сте тръгнали да спорите, че ви лъжа.Доказателството е на лице.Няма никакви Г.Инжектори.Принципът е на обикновенна газова уредба.

Клата всъщност я бяхме пуснали за продажба, НО сега със сигурност не се продава.

Ето няколко снимки:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Ето и едно видео.Просто леко и подадох газ и полудява.Пътят не е добър и не исках да я настъпвам до край.Даже и стрелката за разхода го доказва.Ако я бях натиснал, тя щеше да изчезне. :)На края също съм заснел, като подам газ и газта как се включва.

http://www.youtube.com/watch?v=HC9ONXH0cKo

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 09 Фев 2013, 23:18

не виждам никакво полудяване май фриенд :) има няколко тдс-а в тоя форум дето могат и вървят мнооого повече от това и нямат така направена "икономична" система.... относно стрелката ... я кажи как я настроихте ??? на око ?
Изображение

Аватар

Мнение от boro7777777 » 09 Фев 2013, 23:33

За коя стрелка питаш?
Явно ще трябва да направя нов клип.Написал съм, че съм подал леко газ.Тези дни ще я настъпя както трябва и ще ти докажа, че няма да има нищо общо с този клип дето съм заснел.Не знам какво учаквате при положение,че не съм дал газ?Знам я как вървеше преди и сега.Разликата е огромна.На 1-ва и 2-ра скорост, като я изреже задницата се върти и то при положение, че тръгвам без никакъв съединител.Преди сме я пробвали на дълго и повече от 210 не можа да вдигне.Помпата изключваше и забиваш предницата.

Всъщност се чудех, дали да качвам клипа.Очаквах подобни коментари. Нека някой да се качи на ТДС-ката и да подаде леко газ и да снима какъв ще е резултата.По мой усет преди с толкова газ, повече от 130-140км., едва ли ще вдигне.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Фев 2013, 11:24

Добре де аз пак питам ти 25лв прави 4.9л/100км разход преди с 40лв е било близо 8 , което за мен си малко над нормалното макар че с разходите винаги може да се спори. Та тия 5 литра са добре ама таз газ къде я слагате безплатна ли е или кво . Обясни малко по-подробно колега шото излиза че смяташ само нафтата а за тия километри ще смукне и поне 2 литра газ ( пък знам ли никой не казва колко харчи от газта ) и си праи вече почти 6/100 което си е нормално и икономия йок. Нека да е коректно обяснението пък и така ще се направи и връзка с начина на работа на смесени горива , колко газ дръпва и т.н. Чудното е колега и затова другите и реагират така че газта се вкарва преди турбото докато всичко което съм виждал като газифициране е на всмукателните колектори , където трябва и друг изпарител. Дозирането е на газта е изключително важно щото едни 5-6 пъти икономия по 200км и след това двигателя чао не е за хвалба . Пускал съм друг вид газ тдс-а на изключително малки порции ) все едно да си пръснеш парфюм на гушката :mhihi: ) и честно щеше да изскочи от коша тоз двигател а звуците бяха повече от неприятни да не кажа като за последно издихание. Пиша всичко това с цел да се разбере че тдс-а се газифицира да и това не е новина , но си има правила и начини за да е безопасно и дълголетно за двигателя. Успех . ПС: Аз лично очаквам пълен разбор след повечко изминати километри за да се засече по-коректно разхода ( колко нафта и колко газ ) и да има смисъл темата така актуална днес .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Coulthard » 10 Фев 2013, 12:16

виж човек ... ако не разбра виждал съм и съм карал тдс на газ... не е тва проблема не е философия но това което показваш е абсолютно нищо... идея си нямаш какво става в цилиндъра колко газ набиваш как гори какво става с бутала и клапани и тн... просто си набил един щуцер преди дебитомера и да фъска там нещо, да горенето се подобрява тдс-а тръгва по-добре, друг е въпроса че така както ми обясняваш явно си имал доста умрял тдс че да кажеш че над 130-140 е мъртвец... и на 210 му изключва помпата ... моята досега не е изключвал а хич да не е е виждал и след 210 цифричките. Ко прайм с детонациите или викаш на око да няма на празен ход и след тва дай мъжката.. Както каза и Владо ако ти харчи 4л/100км и 2л/100 газ това е приблизително равно на 5л/100км нафта или икономия от 3лв на 100км; 30лв на 1000; 300 на 10000; сещаш се нали.... а остава странният въпрос кво се случва в горивната камера.
А да и друго нещо викаш газта която ти сипва е константно смисъл няма промяна на дебита на газта има само он и офф?? тва не обезмисля ли процедурата при по-висока скорост :paranoid:
Изображение

Аватар

Мнение от boro7777777 » 10 Фев 2013, 22:23

Coulthard написа:виж човек ... ако не разбра виждал съм и съм карал тдс на газ... не е тва проблема не е философия но това което показваш е абсолютно нищо... идея си нямаш какво става в цилиндъра колко газ набиваш как гори какво става с бутала и клапани и тн... просто си набил един щуцер преди дебитомера и да фъска там нещо, да горенето се подобрява тдс-а тръгва по-добре, друг е въпроса че така както ми обясняваш явно си имал доста умрял тдс че да кажеш че над 130-140 е мъртвец... и на 210 му изключва помпата ... моята досега не е изключвал а хич да не е е виждал и след 210 цифричките. Ко прайм с детонациите или викаш на око да няма на празен ход и след тва дай мъжката.. Както каза и Владо ако ти харчи 4л/100км и 2л/100 газ това е приблизително равно на 5л/100км нафта или икономия от 3лв на 100км; 30лв на 1000; 300 на 10000; сещаш се нали.... а остава странният въпрос кво се случва в горивната камера.
А да и друго нещо викаш газта която ти сипва е константно смисъл няма промяна на дебита на газта има само он и офф?? тва не обезмисля ли процедурата при по-висока скорост :paranoid:

Нямам намерение да споря с тебе.Като твърдиш, че се прецаква, ми докажи го!Просто си пишеш някакви си твой твърдения и предположения.Газта се настройва на слух и на око, както е при моното на бензина.Това, че си против газифицирането на автомобилите си е твой проблем.Твоите предположения са верни толкова, колкото и хората дето постоянно говорят, че газта и метана скъсяват живота на двигателя.Относоно нашата ТДС-ка си върви много прилично.Жалко, че не си от София, за да ти дам да я пробваш.Комшията има също ТДС тройка и да ти кажа, че не може да менхване с 5 човека по високо, а той е сам.Сега с тази газ не м и се мисли.

И по темата.Днес с 20лв-8л нафта, минахме 160км. и имаше сигурно за още 20-30 докато стрелката стигне където си беше. :bchug: : Най-важното е, че карахме и много градско в Пловдив.Даже пробвахме как е на равно по магистралата със 100-110км\ч.Просто колата вървеше с едва докосната газ, а бордовият показваше 2,0-3,2 моментен разход.Става дума за пътя Пазарджик-Пловдив.За тези 160 км е изгорило средно към 2,5л. газ.

Потребител
Аватар
Кара: 328

Мнение от brax » 10 Фев 2013, 23:48

Здравей колега, имам няколко въпроса, първо както и колегата над мен пита тия 25лв. нафта+газ ли са или е само нафта? второ има ли опция газта да се включва и изключва не от ключе на педала а да взема сигнал от някой датчик или нещо подобно (имам автопилот и не ми се губи тази екстра) и трето (това са мои мисли) ако се намали нафтата по софтуерен път (не знам дали е възможно) или от плочката пък газта да компенсира загубата на мощ, и последно би ли ми написал на Л.С тел за връзка със сервиза кадето ти сложиха газта. Мерси предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: мотокара
Мечтае да кара: на бензин

Мнение от arsenal » 11 Фев 2013, 12:05

е колега с 25 лв 200км извънградско да не е икономия,аз с е36 328 с газов инжекцион ги минавам за 28лв ако не и за по малко.

Аватар

Мнение от boro7777777 » 11 Фев 2013, 14:51

Ми ще ви кажа;преди гореше 9-11 градско нафта и 6,5 извънградско.
И да направим равносметка.
Преди:
100км.градско се изминавах 20лв, даже някой път не стигаха.
Сега:
100км. градско се изминават общо с газта за 12-13лв.

Разликата е огромна повярвейте ми!Който кара такова BMW , той знае как лапа яко, особено градско каране в София.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 11 Фев 2013, 20:17

Похвално за ентусиазма и това че споделяш с нас . Само трябва да има по-коректно засичане на разхода защото в момента е такава каша че граничи с безсмислие. Разход по стрелка не се брои , думата "около" също е несериозна , както и засечка на толкова малко километри. Не се сърди , но много колеги ще имат право да те опонират само за тези неточности . Почни замерване от пълно или празно съвсем , изчакай пробег от 1000км , записвай колко е сипано нафта и газ и накрая като теглиш чертата ( пак до пълно или празно в зависимост как е почнало засичането ) смятай пари и изминати километри и даже ще имаш отделно нафта и газ. Това е правилното и коректното. Данните досега за икономия от пропан-бутан на дизел е около 20% което е далеч от това на което се надъхваш. Пък и досега изнесените данни си противоречат защото излиза че за 100км градско София гори колкото изминатите извънградско и градско ( Пловдив ) смесено , което няма как да стане особено за извънградско 110 , нали не е 160 и нагоре . Не се заяждам , но си трябва точност за да има смисъл от темата иначе ти явно си доволен за себе си, така да е. Другото което е искаш някой да докаже вредности за двигателя да ами на теб гаранция за невредности някой даде ли и не се спори за алтернативното гориво газ пропан-бутан или да се отрича , а за работа на двг едновременно с двете горива. Ясно е че има идеалистична представа за това , че виждаш ли вкарвайки газ оптимизираш горивния процес и има пълно изгаряне на основното гориво и оттам по-голямо кпд и съответно постигната икономия за една и съща извършена работа . Е да ама кой ти гарантира тоз правилен горивен процес тука две и две не прави винаги 4 или по-скоро такива аналогии са безпочвени. Затова и ще има хора противници на такъв вид изложение на икономия особено подкрепена с ненадеждни данни . Успех .

Аватар

Мнение от boro7777777 » 11 Фев 2013, 22:46

Vladobate@
Прав си, че с точност не мога да ви кажа нищо.Нали неочакваш да отделям пари, да да напълня резервоара и да я засичам.А и на никой не съм казал да слага такава система.Казвам пак, че се усеща драстична икономия и вървене.И аз мислех като вас преди, но се престрашихе и решихме да пробваме.Тук във форума няма какво да мъдрим и мислим, защо и как.Просто споделям какво се е получило.Не искам да доказвам на никой нищо.Не е нужно да се прави нищо и да си правя някакви сметки, за да се усети разликата в.Тя е на лице веднага след като изминеш 100км.

Понеже няколко човека ме питат на лично за контакти с човека, който е монтирал системата, ето ви сайта му.Може да му се обадите и да го попитате лично.Аз мога само да ви споделям от време на време за разхода.

http://.......

Leon: Нали темата не е за реклама ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E36