Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Ти не можеш да видиш,има показание само преди ЛЦИ Е60!И аз не мога на Е71..
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1xubfb Това някой ходил ли е да го гледа? Дали е толкова зле колкото си мисля с тези цена. Въобще има ли смисъл да се взима Е60 под 17К лева?
Нещо в този раздел не мога да намеря тема за често срещани проблеми и ми е интересно откъде започват ремонтите при покупка на такава Е60
Нещо в този раздел не мога да намеря тема за често срещани проблеми и ми е интересно откъде започват ремонтите при покупка на такава Е60

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
ThugLord написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11359055017027907&f1=details&slink=1xubfb Това някой ходил ли е да го гледа? Дали е толкова зле колкото си мисля с тези цена. Въобще има ли смисъл да се взима Е60 под 17К лева?
Собствениците на сервизи и търговците на авточасти доволно и нетърпеливо потриват ръце, като гледат тази обява!!!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Може би наистина е така,НО:
Понякога исканата сума за дадено нещо обезсмисля критиките към него.Честно да ти кажа за 12К лева всички забележки отпадат.Нито поне 350К километра,които давам на автомобила,нито описанието супер споер пакет фуул.И с ръчна скоростна кутия,щом ти харесва този вариант ,ти отпада още един сериозен дерт.Ако двигателя е ОК,ако ДПФа е сменен поне веднъж,ако си предвидил принципно едни 20К лева за Е60 а ти изпада това,не бих се замислил на твое място ако имаш 7-8К лева запас.
Ако обаче си търсил Е39 и ти е изпаднала тази обява и нямаш ама грам лев отгоре-бегай надалеч.Най-вероятно колата е кочинка и иска още половината пари да се вкара в ред,но поне ще си я знаеш.Но ще ти се стори като бентли след 2,0ТДИ както виждам пише в профила ти
Относно цените,аз например моята съм я обявил за точно под 18К лева.Нищо че четвърт от тази сума съм я налял директно в колата,а половината е отишла за гориво вече.Искам да я продам бързо--обявявам най-ниската възможна цена,просто е.
Понякога исканата сума за дадено нещо обезсмисля критиките към него.Честно да ти кажа за 12К лева всички забележки отпадат.Нито поне 350К километра,които давам на автомобила,нито описанието супер споер пакет фуул.И с ръчна скоростна кутия,щом ти харесва този вариант ,ти отпада още един сериозен дерт.Ако двигателя е ОК,ако ДПФа е сменен поне веднъж,ако си предвидил принципно едни 20К лева за Е60 а ти изпада това,не бих се замислил на твое място ако имаш 7-8К лева запас.
Ако обаче си търсил Е39 и ти е изпаднала тази обява и нямаш ама грам лев отгоре-бегай надалеч.Най-вероятно колата е кочинка и иска още половината пари да се вкара в ред,но поне ще си я знаеш.Но ще ти се стори като бентли след 2,0ТДИ както виждам пише в профила ти

Относно цените,аз например моята съм я обявил за точно под 18К лева.Нищо че четвърт от тази сума съм я налял директно в колата,а половината е отишла за гориво вече.Искам да я продам бързо--обявявам най-ниската възможна цена,просто е.
- stankata777
- ентусиаст
-
Може и да си заслужава цената ,но км под 500к и наличие на ДПФ са чиста утопия...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
ThugLord написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11359055017027907&f1=details&slink=1xubfb Това някой ходил ли е да го гледа? Дали е толкова зле колкото си мисля с тези цена. Въобще има ли смисъл да се взима Е60 под 17К лева?
Тоя SPORT PAKET-FULL бих го взел само за части ако имах морга на половината от цената му. Поне да го бяха пообрали с метлата и лопатката от вътре

- JetSet
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i + Santa Fe DM 3.3 V6
Здравейте колеги,
нов съм във форума и планирам до лятото да се сдобия с Е60 след фейслифта, като гледам предимно бензиновите модификации.
Защо? След редица лични и служебни комонрейли бих искал да се насладя на бензиновия звук и непретенциозност. Минах през всички драми с ГНП-та, инжектори, турбини и прочие, и порсто искам старомоден двигател. Не искам дизелджиите да се обиждат, дизеловите двигатели на БМВ са страхотни, но за всеки влак си има пътници.
Както казах ме вълнуват колите след 2007-ма с фейслифта - в модификации 25i, 23i, 30i. Очевидно е, че това са прекрасните атмосферни 6-таци. На различни места и в една класификация в уикипедия обаче прочетох, че новите агрегати са с директно впръскване с пиезоинжектори под високо налягане и прочие. На първо четене появата на тази технология е логична, след като човешкия род стана много 'екологичен', но това как се отразява на надеждността и експлоатацията на тези машини? Колко често се подрежда тази горивна система и цените за отстраняването на проблематиката "дизелови" ли са? Какво друго можете да кажете като спец-ове за тези двигатели и подходящите трансмисии към тях. За мен е все едно дали е автоматик или ръчка. Убедил съм се, че и двете могат да бъдат доста забавни и двете могат да глътнат 2000+ лева за ремонти на турбини или съединители с маховици. Доста четох из форумите за тези машини, но никъде не видях еднозначна класификация на двигатели, тип впръскване, кога, какво защо.
Благодаря предварително за компетентните ви отговори!
П.С. Планирам да закупя автомобил от представителство в Германия, със сервизни документи и добро родословно дърво.
П.П.С. Тук и там виждам, че някои съфорумци не отговарят на въпроси за цени, тъй като след като имаш 26 бона за Е60 си най-големия играч. Аз питам ориентировъчно, мога да си позволя (да чукна на дърво) ремонтите, но ще ми е приятно предварително да знам колко струват и какво да очаквам. Смятам, че това е по-разумно от демонстрацията на готовност за всякакви 4-цифрени разходи.
Поздрави!
нов съм във форума и планирам до лятото да се сдобия с Е60 след фейслифта, като гледам предимно бензиновите модификации.
Защо? След редица лични и служебни комонрейли бих искал да се насладя на бензиновия звук и непретенциозност. Минах през всички драми с ГНП-та, инжектори, турбини и прочие, и порсто искам старомоден двигател. Не искам дизелджиите да се обиждат, дизеловите двигатели на БМВ са страхотни, но за всеки влак си има пътници.
Както казах ме вълнуват колите след 2007-ма с фейслифта - в модификации 25i, 23i, 30i. Очевидно е, че това са прекрасните атмосферни 6-таци. На различни места и в една класификация в уикипедия обаче прочетох, че новите агрегати са с директно впръскване с пиезоинжектори под високо налягане и прочие. На първо четене появата на тази технология е логична, след като човешкия род стана много 'екологичен', но това как се отразява на надеждността и експлоатацията на тези машини? Колко често се подрежда тази горивна система и цените за отстраняването на проблематиката "дизелови" ли са? Какво друго можете да кажете като спец-ове за тези двигатели и подходящите трансмисии към тях. За мен е все едно дали е автоматик или ръчка. Убедил съм се, че и двете могат да бъдат доста забавни и двете могат да глътнат 2000+ лева за ремонти на турбини или съединители с маховици. Доста четох из форумите за тези машини, но никъде не видях еднозначна класификация на двигатели, тип впръскване, кога, какво защо.
Благодаря предварително за компетентните ви отговори!
П.С. Планирам да закупя автомобил от представителство в Германия, със сервизни документи и добро родословно дърво.

П.П.С. Тук и там виждам, че някои съфорумци не отговарят на въпроси за цени, тъй като след като имаш 26 бона за Е60 си най-големия играч. Аз питам ориентировъчно, мога да си позволя (да чукна на дърво) ремонтите, но ще ми е приятно предварително да знам колко струват и какво да очаквам. Смятам, че това е по-разумно от демонстрацията на готовност за всякакви 4-цифрени разходи.
Поздрави!
Назад из темата има писано, дпф-а може и софтуерно да се премахне, едва ли е фактор, а мен дори нещо ме кара да мисля че тази кола фабрично е излезнала от завода без такъв филтър/не са хубави снимките, но ме съмнява да е 2005-а/ Имаш да погледнеш основно колектори, дюзи, турбина, рейка и термостати/но като гледам снимката на коша май е само с един термостат/другите колеги да добавят ако се сещат още. Разходи се, погледни колата, ако може повози се и ще видиш какви чувства ще се породят у теб

Здравейте на всички. След преглеждане на форума реших и аз да пиша по повод намерението ми за закупуване на автомобил с любимата ви марка. Колебая се между BMW E60 и Е90 около 2006г. с ценова граница от около 20К. Е90 би ми вършило идеална работа, харесва ми, сравнително по-евтино е за подръжка от Е60, общо взето смятам, че е чудесен автомобил и ми удовлетворява напълно нуждите. Обаче Е60 освен че е по-голям (тъй като съм с бебе отскоро) ме бута към него само с едно допълнително качество - адски красив е! Но емоционалното решение ще си го реша, обръщам се към вас с 2 важни други въпроса за мен. Предварително се извинявам ако темата е дискутирана, но не успях да събера допълнително данни от форума, може би защото ми трябва сравнение между двата модела с 2.0d двигателя. Това е двигателят, с който искам да взема автомобила. И така:
1. Толкова ли е тромав 2.0d (163hp) на Е60? Много хора ми казваха, че едва ли не 2.0d на Е60 бил спънат кон, едва вървяло. Не съм се качвал на такава 5-ца, ама толкова ли ще да е зле? Не карам бясно, това, което ми трябва е двигателят да е сравнително еластичен, динамичен, да изпреварваш с него спокойно и уверено. Уверен съм че Е90 с този двигател е чудесен, но ако имате отзиви как се държи Е60 с него ще съм благодарен да споделите.
2. Кой според вас от двата модела е по-апетитен за кражба и крадене на "консумативи" така да го наречем (огледала, лайсни, фарове и т.н.). От прочетено във форума като че ли Е60 са по-апетитни от Е90, но ако може да споделите.
Мерси предвалително.
1. Толкова ли е тромав 2.0d (163hp) на Е60? Много хора ми казваха, че едва ли не 2.0d на Е60 бил спънат кон, едва вървяло. Не съм се качвал на такава 5-ца, ама толкова ли ще да е зле? Не карам бясно, това, което ми трябва е двигателят да е сравнително еластичен, динамичен, да изпреварваш с него спокойно и уверено. Уверен съм че Е90 с този двигател е чудесен, но ако имате отзиви как се държи Е60 с него ще съм благодарен да споделите.
2. Кой според вас от двата модела е по-апетитен за кражба и крадене на "консумативи" така да го наречем (огледала, лайсни, фарове и т.н.). От прочетено във форума като че ли Е60 са по-апетитни от Е90, но ако може да споделите.
Мерси предвалително.
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Не съм карал такъв мотор на Е60,но щом искаш от автомобила да има еластичен и динамичен мотор и да изпреварваш уверено и спокойно, то трябва да забравиш за 163 к.с. в комбинация с е60.Не зная как би се справила ръчната кутия, но мисля,че трябва задължително първо да покараш малко такъв автомобил с такъв двигател,че после може и да си разочарован.
Не съм карал такъв мотор на Е60,но щом искаш от автомобила да има еластичен и динамичен мотор и да изпреварваш уверено и спокойно, то трябва да забравиш за 163 к.с. в комбинация с е60.Не зная как би се справила ръчната кутия, но мисля,че трябва задължително първо да покараш малко такъв автомобил с такъв двигател,че после може и да си разочарован.
- transmaks
- Потребител
-
- Кара: 330 д
- Детайли за колата: много глезотиики
колеги малко помощ спрямо избора на 5 ца спрял съм се на тази тези дни предстои оглед ама все пак да попитам нешто съмнително от първи поглед някои да вижда нещо http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2263ib волана на тази година такъв ли е или е сменян 

качеството определя разликата
- stankata777
- ентусиаст
-
Това е спортният волан,тоест не е сменян.Съдейки по състоянието на волана и на коженият салон,км са дааалеч над обявените,минимум 200к над тях.Няма нави,двд,блутут,което не е проблем,но са написани некоректно че ги има...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Здравейте колеги,
насочил съм се към Е60LCi 2007-2008 година. Мнението ви за този автомобил:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=22kh8r
От около 3 месеца се продава, но цената не е мръднала. Като цяло съм се насочил към 530d/xd, но ми е интересно нещо повече за този двигател от някой собстевник - имам предвид нещо специфично от към поддръжка, болежки.
От около 3 месеца се продава, но цената не е мръднала. Като цяло съм се насочил към 530d/xd, но ми е интересно нещо повече за този двигател от някой собстевник - имам предвид нещо специфично от към поддръжка, болежки.
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
jivko2828 написа:Здравейте колеги,
Ако напишат че километрите са 200000 и няколко, това вече е друго, ама отиваш с настроение да си купиш "нова кола" пък какво излиза.
Приятел наскоро вкарал един ключ в Дару мисля беше, 300000 и нещо последно е влизала някъде по Европата, джамбазина му казал че сървъра са бърка, ставали такива работи, техника