Отказа ми километража!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Отказа ми километража!

Мнение от mirmidon » 26 Авг 2006, 16:35

Днес в един прекрасен момент се загледах в таблото и установих, че километражът не работи. Загледах се под него и забелязах, че не ми отчита също изминатия път. Отчитането на изминатият път ми е електронно. Кажете какво да права!
B M W и всички останали!

ентусиаст
Аватар
Кара: E83 LCI, Е60
Мечтае да кара: BmW F06 M

Re: Отказа ми километража!

Мнение от Enslaving_Lecher » 26 Авг 2006, 17:29

mirmidon написа:Днес в един прекрасен момент се загледах в таблото и установих, че километражът не работи. Загледах се под него и забелязах, че не ми отчита също изминатия път. Отчитането на изминатият път ми е електронно. Кажете какво да права!

Потърси с търсачката, напоследък това май е често срещан проблем

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=37709

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 26 Авг 2006, 17:53

На диференциала има нещо като датчик незнам дали е точно датчик. Като легнеш под колата се пада от дясно и е с две жички черна и прозрачна мисля че бяха. Ако това е датчика го махнах и го сложих пак и пак не бачка, по него нямаше окис. Прегледах и бушоните- няма изгорели. Кой е бушонът на датчика на километража?Онзи ден свалях таблото за да сменя две изгорели осветителни тела. Може ли товада е прецакало нещо? Ама след това си работеше километража чак днес се прецака. Също така смених два бушона с по-големи защото вързах 4-ри колони с усилвател и вързах захранването на усилвателя към къстофона- може ли това да е проблемацията?
B M W и всички останали!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mirmidon » 26 Авг 2006, 22:48

Пичове километража се оправи. Преди малко като патувах от центара към нас забелязах, че скорстомера се движи и проячът измерва изминатият път. Дано не се прецаква повече, но все пак ще прегледам утре на светло кабеляка. Можеби се е оправило защото днес забелязах, че имам два различни бушона от предназначените. В смисъм един който трябва да е 15А на негово място беше сложен 25А и още един не си помням разликата. :)) Да питам само след като съм вързал усилвател към захранването на касетофона. Трябва ли да сложа бушон с по-голям ампераж. Интересува ме също за какво е този чевеният кабел на касетофона дет пише на него ACC.
B M W и всички останали!

Потребител
Аватар

датчика е:)

Мнение от kireto » 27 Авг 2006, 10:01

Аз имах същия проблем:

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... highlight=

Но се не оставаше време да пиша за това и то миха 7-8 месаца:)

С две думи сменя се датчика в диференциала. Струва към 35-40 лева. Номера му е 62168357020(поне за мойта жена).

Има и уловка обаче - има огормен шанс да го няма никъде нов, а на теб ти трябва нов мисля си.

Назад към E36