какво според вас е "средна класа в българия"?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

"средна класа в българия" - колко пари на месец/ 4-членно семейство?

1000 лева
42
9%
2000 лева
101
22%
3000 лева
123
27%
4000 лева
97
21%
5000 лева
45
10%
повече от 5000 лева
47
10%

Общо гласове : 455
zxsport
Аватар

Re: какво според вас е "средна класа в българия"?

Мнение от zxsport » 10 Фев 2013, 4:14

alx написа:Кое не е глупост?

Като почнеш от "защо да взимам 4% ипотека ако мога да платя кеш?" или това че ми обясняваш как Америка се крепяла на воини (в контекста на разговора ни?) или това че искам да те злепоставя ама няма да стане щото си си оплел кошницата?

Ще ме извиниш ама това ти поведение може да върви някъде ама аз съм малко по- земен :)

Не е по темата...
Последна промяна zxsport на 10 Фев 2013, 18:20, променена общо 1 път

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Фев 2013, 4:22

zxsport написа:

Като почнеш от "защо да взимам 4% ипотека ако мога да платя кеш?" или това че ми обясняваш как Америка се крепяла на воини (в контекста на разговора ни?) или това че искам да те злепоставя ама няма да стане щото си си оплел кошницата?

Ще ме извиниш ама това ти поведение може да върви някъде ама аз съм малко по- земен :)

Ще ме извиниш, но си мъртъв (алкохолно) според мен! Всичките ти тези ще пропаднат до 12 часа!

Чакай. Рано е още. А ти кво подскачаш по форума в 3 сутринта, а? :angel:
алекс
трабант 601с
разни други возила

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 10 Фев 2013, 4:53

alx написа:
zxsport написа:

Ще ме извиниш, но си мъртъв (алкохолно) според мен! Всичките ти тези ще пропаднат до 12 часа!

Не е по темата ...
Последна промяна zxsport на 10 Фев 2013, 18:19, променена общо 1 път

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 10 Фев 2013, 4:55

не е по темата...
Последна промяна zxsport на 10 Фев 2013, 18:18, променена общо 1 път

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 10 Фев 2013, 5:02

alx написа:
zxsport написа:

Не е по темата...
Последна промяна zxsport на 10 Фев 2013, 18:23, променена общо 3 пъти

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Фев 2013, 5:03

Аз нямам какво да боря с тебе :)

За да имаме общ език трябва да са ти ясни основни положения. Не са.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Фев 2013, 11:12

Не ставаше ли въпрос за средната класа в тази тема. Ние българите за каквото и да заговорим, накрая го обръщаме на къщи и кредити. И най-голямата гордост на някой е, че си е купил нещо кеш, ако пък е къща, еби му майката и просперитет. По средата на такъв разговор даже може да се вметне, че всеки ден се яде месо и се пуши само Боро. А и българина на банкомати, безжични мрежи, онлайн банкиране, акции, инвестиционни фондове и други американски помии вяра много няма, защото това което не се вижда е вятър работа. Друго си е пачката, вързана с ластик да ми е у джеба.
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Фев 2013, 12:06

Е с колко лева да ''играе'' българчето на борсата????С онея 35 милиарда влогове дето някой умник ги изкара че се падат по 7000 лева на човек ли??????Тези жални хорица дето работят във Вазовите оръжейни заводи ли да инвестират????Които олицетворяват дереджето на цялата ситуация към момента в страната.
Българина ''инвестира'' онлайн ама в Еврофутбол ,Ийзи бет и подобни.Неща които все пак са по-близо до него и уж се води че ги разбира.Пък и май май забравихте ,че точно в УСА милиони баламурници се оказаха измамени именно от тези велики ''инвестиционни'' модни течения там.Какви ли не ''Брадърс'' фалираха в САЩ,фондове и що презокеанците не говорите как Мерил Линч глътнаха вода и се удавиха именно заради ипотеките ,така лелеяни там.Нали ипотеката е голямата работа??!!!
Искрено се надявам че честия превъзходителен тон с който се пише от някой ''иностранци'' ,както добре ги нарече някой по-горе е просто резултат от придобитото лицемерие в поведението и общуването от пребиваването на американска земя.А не лична мания за величие и превъзходство над останалата ''рая'' във форума.
Надявам се да коментирате и все по-често налазващите слухове за държавен фалит на САЩ и защо прибягват до държавния пенсионен фонд за да си спасят временно дупарата?????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 10 Фев 2013, 12:27

Дреме ми на мене на дедовеца за Щатите. Къщата на село си е моя, ТРИ ФРИЗЕРА с месо имам, две мазета с буркани, насадил съм си полови декар с домати и краставици и в гардероба имам пет стека с Боро. Печката ми е на дърва, ама съм я приспособил да гори и гуми и пластмаси и ми дреме на дедовиа. Имам и свещи, ако спрат тока, телевизията я приемам на антена, колко пиенье имам изобщо не подлежи на коментар. Имам и три бурканя с евроси закопани за черни дни в градината, разбира се.Я съм средна класа, не ония с къщите под наем и колите на изплащане
Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 10 Фев 2013, 12:35

ukelichko написа:Дреме ми на мене на дедовеца за Щатите.............

:yes: :yes: :yes:

Именно това ми е мисълта и на мен.Щот в тая тема опоненти са само хората даващи бляскави примери с УСА а не показващи другата страна на монетата и нааканото им дупе.
то не мо'е всички да сме великите американски гастарбайтери каращи ве-осмаци по Родео драйв и ръсещи мозък във форумчето.Жалко че единия е от администрацията на форума .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 10 Фев 2013, 12:49

4000 лв за 4-ри членно семейство :
500 лв лизинг автомобил, 500 лв поддръжка(гориво)
1000лв наем или кредит жилище+сметки
1000 лв за храна и ежедневни разходи (ресторанти, лунапаркове и т.н.)
500 лв дрехи и домашни потреби
1000 лв остават чисти за курсове, образование или следване в чужбина за децата( с натрупване през годините).

edit: дотук станаха 4500лв :mhihi:
айде ще оставим 500 лв на месец чисти за езикови курсове, образование или следване в чужбина за децата :winky:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Фев 2013, 13:04

Защо всички си смятате, че е все едно дали плащаш квартира или изплащаш ипотека :dunno: Все си мисля, че разликата е към двойна :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Фев 2013, 13:22

ukelichko написа:българина на банкомати, безжични мрежи, онлайн банкиране, акции, инвестиционни фондове и други американски помии вяра много няма, защото това което не се вижда е вятър работа. Друго си е пачката, вързана с ластик да ми е у джеба.

:yes: Много точна и уместна за случая ирония :mhihi: За съжаление май доста не я разбраха, други се направиха, че не я разбраха...

Безмилостната и категорична световна статистика сочи, че колкото е по-развита (и оттам богата и т.н.) е една държава - толкова повече залага на тия неща, дето не моеме да ги пипнеме, и толкова по-малко на бурканбанк индустрията. ;) За съжаление ние едва прохождаме в първата категория, докато във втората имаме отколешни традиции... И си мисля, че трябва да взимаме пример и да ползваме като база за сравнение именно развитите страни като САЩ. Защото и в тези страни и техните икономики има проблеми, но въпреки всички проблеми те пак си остават начело на световните класации по благосъстояние. :smoke:

И лично аз смятам, че представлява класическо избиване на комплекси да хванеш да глождиш някой, който е по-напред в нещо от теб, да му изкараш всички недъзи и недъзчета, без обаче да ги съпоставиш с положителните му черти - с цел разбира се да (се опиташ да) го принизиш възможно най-много. Та това е и причината за разделението, при което едни хора действат ефективно и съобразно модерните икономически разбирания и в резултат на това си карат лъскавите коли, а други постоянно сипят жлъч и омраза към първите докато (образно казано) си затварят бурканите :mhihi: Вместо последните поне да се опитат да попият нещо от първите, те са се заинатили като магаре на мост и цял живот го карат на принципа "Ти на мен акъл не ми давай - пари ми дай!" :kuku: Но същевременно цял живот все държавата или някой друг им е виновен за собствената им непрокопсия... :dummy:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 10 Фев 2013, 13:44

що трябва колата да е чисто нова ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 10 Фев 2013, 14:03

barabqga написа:що трябва колата да е чисто нова ?

Защото повечето искат да са средна европейска класа, ама темата е за средната класа в България, която не включва само София, докторите и програмистите..
Нито в по-малките градове се плаща 1000лв ипотеки, нито всеки трябва да има нова кола на изплащане постоянно, това може да е средна класа, но някъде другаде. Да не говорим, че наем в малък град е от сорта на 200лв
Та за цяла България, средната класа си е 2000лв за 4-ма.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата