Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 530д

Re: Относно "терминаторския" фар и интересно ксенонче

Мнение от nikolae » 18 Яну 2013, 16:25

Да не отварям нова тема.
Подобен ретрофит комплект от рефлектор към лупа освен при колегата от Пловдив,
някъде нещо по-различно и/или по-евтино предлага ли се като вариант ?
Примерно само лупите, защото аз имам ксенон и мисля, че мога да ползвам много неща от него.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 18 Яну 2013, 16:32

щом имаш ксенон супер, обади се на човека и го питай само за лупи и капачки, за питане никой пари не иска, иначе въе ВАГ форума имаше едно момче което предлагаше но трябва да потърсиш, напиши само моримото мини в нета и гледай какво става :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 18 Яну 2013, 17:09

iv4o9999 написа:щом имаш ксенон супер, обади се на човека и го питай само за лупи и капачки, за питане никой пари не иска, иначе въе ВАГ форума имаше едно момче което предлагаше но трябва да потърсиш, напиши само моримото мини в нета и гледай какво става :mhihi:

И в платения раздел също има няколко човека продаващи лупи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d,Peugeot 407SW
Мечтае да кара: BMW E61

Мнение от NicKo_8 » 18 Яну 2013, 21:09

nikolae написа:Да не отварям нова тема.
Подобен ретрофит комплект от рефлектор към лупа освен при колегата от Пловдив,
някъде нещо по-различно и/или по-евтино предлага ли се като вариант ?
Примерно само лупите, защото аз имам ксенон и мисля, че мога да ползвам много неща от него.

babuna продава комплекта и по отделно.Аз така си закупих само лупите и капачките.
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 M550D LCI
Детайли за колата: Champagner quarz metallic

Мнение от Burnar » 21 Яну 2013, 0:06

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 21 Яну 2013, 9:44

Благодаря колега.И аз съм очарован от светлината.Дано да си святкат дълго и безпроблем. :)
The Power of Dreams!

Потребител
Аватар
Кара: Е46 320d 99
Мечтае да кара: Ново БМВ
Детайли за колата: Сребристо седанче с ремап

Мнение от Pesho Apostolov » 22 Яну 2013, 16:49

Здравейте,

Колата е Е46 320д 99' - преди фейса. Да споделя впечатления от монтажа на биксеноновия комплкт на Бабуна. В крайна сметка се оказва, че трябва малко да се поизпилят декоративните капаци, които и без друго въобще не пасват на лупата. След това трябва да се залепят с капчица или друго лепило - не обичам да си лепя колата с лепило но както и да е. За тези, които имат активирани дневни светлини трябва да ги деактивират или да прекодират лайта по някакъв начин - аз ги деактивирах. И така дойде време за проба - само да добавя, че аз си оставих старата секция на дългите да работи. След монтажа светлината беше яко забита надолу, което означава, че трябваше да се регулират фаровете от врътките. Всичко много хубаво ама за да вдигна достатъчно фаровете се наложи да направя 9 оборота на врътката за регулиране на фаровете по височина. Така до тук долу горе оправихме късите, обаче както се досещате старата секция с дълги светлини вече осветява доволно короните на дърветата и плаша катериците. В крайна сметка като изключим тези неща, колата прогледна, също така нямах проблеми със светване на чека или примигващ ксенон.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 М54B30

Мнение от DRN » 31 Яну 2013, 14:46

Понеже не видях другия сравнения, ето и едно клипче между FR-X и оригинален ксенон от Е46
http://www.youtube.com/watch?v=16JxdCrcjxo

Ако някой има подобни наблюдения нека сподели. Или сравнение междъ 2.5 и 3 инчови прожектори.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 31 Яну 2013, 15:56

Pesho Apostolov написа:Здравейте,

Колата е Е46 320д 99' - преди фейса. Да споделя впечатления от монтажа на биксеноновия комплкт на Бабуна. В крайна сметка се оказва, че трябва малко да се поизпилят декоративните капаци, които и без друго въобще не пасват на лупата. След това трябва да се залепят с капчица или друго лепило - не обичам да си лепя колата с лепило но както и да е. За тези, които имат активирани дневни светлини трябва да ги деактивират или да прекодират лайта по някакъв начин - аз ги деактивирах. И така дойде време за проба - само да добавя, че аз си оставих старата секция на дългите да работи. След монтажа светлината беше яко забита надолу, което означава, че трябваше да се регулират фаровете от врътките. Всичко много хубаво ама за да вдигна достатъчно фаровете се наложи да направя 9 оборота на врътката за регулиране на фаровете по височина. Така до тук долу горе оправихме късите, обаче както се досещате старата секция с дълги светлини вече осветява доволно короните на дърветата и плаша катериците. В крайна сметка като изключим тези неща, колата прогледна, също така нямах проблеми със светване на чека или примигващ ксенон.

относно насочването на лупите вероятно не си ги монтирал добре, за пръв път чувам такъв проблем, относно закрепването на капачката наистина това е проблемно, просто липсва един пръстен които застава на лупата и на него щраква капачката, която няма да казвам какви инженерни способности съм приложил за да закрепя, защото както и съм писал преди на компакта рефлектора е по-издължен нагоре и няма как да се слепат плоските части отгоре

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от NicKo_8 » 31 Яну 2013, 17:48

Pesho Apostolov написа:Здравейте,

Колега и при мен ги имаше същите проблеми.Капачката не влизаше и искаше пилене.После последва лепене.Също като светнах лупите, фаровете искаха корекция по височина и познай...старата секция на дългите свети в дърветата,но го преживях.Мисля си по нататък да изключа чека на дългите и да ги откача.При монтажа всичко ми беше наред.Свалих втори път фаровете да го проверя.Иначе като цяло съм много доволен от осветяемостта.
The Power of Dreams!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 01 Фев 2013, 11:57

Ако някой си е монтирал фарове със лупи,мигачи и ел управление (тайвански SONAR )моля да сподели. Ще се ползват със оригинален ксенон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320 i
Мечтае да кара: Е90 пак бензин

Мнение от ивайло81 » 01 Фев 2013, 21:22

Това за осветяване на катерици е и при мен. Причината е , че сам си регулирах фаровете. 2 пъти ходих да ги регулирам при "майстори"- нищо не виждах. На прав път,късно вечер ги регулирах както на мен ми харесва. Сега при най-ниска скала от копчето си осветяват нормално,при най-висока отсреща почват да ми премигват. Дългите са горе защото фара е един и не може да регулираш късите и дългите отделно. За сметка на това обаче с подходящи крушки и така регулирани фарове не ми трябват дълги. Светят си предоволно и дълги не включвам освен при "изпреварване" :) :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N55

Мнение от bscsystem » 08 Фев 2013, 18:06

Монтирах ги преди няколко дни...

Изображение

повече снимки ще публикувам скоро
E46 330d M57D30, 304k.c. 550nm 1.6 boost by TST Racing, Black/Estoril Blue, Full M tech 2, Simota AF w/ custom downpipe and 76mm straight exhaust, Boost Meter VDO, Strut bar, Brembo 320mm/300, Coilovers w/ Rondell 0081 8x18 225/40 - 10x18 245/40 Vredestein Ultrac Sessanta, Front camber plates, Rear Adjustable Camber Arms, Black HID Retrofit 6k. - Sold

E87 - Black on black, exterior M1 bodykit, interior full sports package. - Sold

N55 335i m-sport, S2+ 331whp

Потребител
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: BMW
Детайли за колата: e46 318ci

Мнение от angel_bmw » 09 Фев 2013, 21:26

Здравейте искам да попитам лупи с диаметър 78мм стават ли за е46.

ПредишнаСледваща

Назад към E46