ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Кара: тист
- Мечтае да кара: непрекъснато
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
От какво може да не ми гасне лампичката на ASC-то вече няколко дни? Един път го цъкнах да се изключи и от тогава все така си стои...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Tristaiosemnaiseis написа:От какво може да не ми гасне лампичката на ASC-то вече няколко дни? Един път го цъкнах да се изключи и от тогава все така си стои...
Провери си датчиците на АБС-а. Наблегни на преден десен

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Колеги ,много моля някой който е имал подобен проблем да сподели разрешението му ,свалям пасажерският прозорец ,след което не иска да се вдигне нагоре ,проверявам бушните ,но с изумление откривам (водейки се по схемата на предпазителите която е споделена във форума) ,че на 14ти - където трябва да е предпазителя за предните ел стъкла ,изобщо няма заготовка за предпазител.
Проверих всичките предпазители ,няма заминали ,свалих бутона ,сложих го на ново ,палих ,гасих колата ,на контакт ,преди контакт - няма ефект. На произволен принцип се вдига. И е адски дразнещо. Моля ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил - да сподели!
Проверих всичките предпазители ,няма заминали ,свалих бутона ,сложих го на ново ,палих ,гасих колата ,на контакт ,преди контакт - няма ефект. На произволен принцип се вдига. И е адски дразнещо. Моля ако някой е имал подобен проблем и го е отстранил - да сподели!

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
HowDouWantit написа:Колеги ,много моля някой който е имал подобен проблем да сподели разрешението му ,свалям пасажерският прозорец ,след което не иска да се вдигне нагоре ,проверявам бушните ,но с изумление откривам (водейки се по схемата на предпазителите която е споделена във форума) ,че на 14ти - където трябва да е предпазителя за предните ел стъкла ,изобщо няма заготовка за предпазител.
Проблем в копчето за вдигане-сваляне, или моторчето на машинката е позаминало на стъклото.Като му помагаш с ръка и натиснеш нагоре помръдва ли въобще.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;
Nickelback написа:Tristaiosemnaiseis написа:От какво може да не ми гасне лампичката на ASC-то вече няколко дни? Един път го цъкнах да се изключи и от тогава все така си стои...
Провери си датчиците на АБС-а. Наблегни на преден десен![]()
Не - оказа се малко некадърен газаджия...дадох си колата за ГИ и сега лека полека откривам разни магарии - оказа се, че е откачил една букса на дросела, която явно е свързана с ASC-то и се оправих, но сега ново 20! Не ми пее парктроника...не знам вече какво може да са разкачили... Някой може ли да помогне с някаква схема на оригиналния парктроник? В realoem не намирам нищо полезно...
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:HowDouWantit написа:Колеги ,много моля някой който е имал подобен проблем да сподели разрешението му ,свалям пасажерският прозорец ,след което не иска да се вдигне нагоре ,проверявам бушните ,но с изумление откривам (водейки се по схемата на предпазителите която е споделена във форума) ,че на 14ти - където трябва да е предпазителя за предните ел стъкла ,изобщо няма заготовка за предпазител.
Проблем в копчето за вдигане-сваляне, или моторчето на машинката е позаминало на стъклото.Като му помагаш с ръка и натиснеш нагоре помръдва ли въобще.
За съжаление просто нямам друго копче за проба. Като се появи проблема изобщо не се чува моторчето на механизма ,но когато натисна да се свали прозореца ,работи без никви проблеми и в един момент решава ,че ще се вдигне ,а реално от тогава нищо не се е променило т.е. оставям колата в гаража ,прозореца е открехнат ,на другия ден отивам ,качвам се в нея ,натискам и се вдига ,нито е местена нито нищо ..

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Има ли начин да се мине от "манивелите" към ел.стъкла ? И ако да, освен моторче и жици какво друго трябва да се набави ?
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
randity написа:Има ли начин да се мине от "манивелите" към ел.стъкла ? И ако да, освен моторче и жици какво друго трябва да се набави ?
модул, копчета и централна конзола

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- gti6636
- Потребител
-
- Кара: Купе
- Мечтае да кара: M Power
- Детайли за колата: Черно купе
Колеги моля за помощ,преди няколко дена ми протече радиатора на бмв е36 купе-1.6,97г с климатроник и е с датчик,а не с виско.Теча е от горния щуцер има пукнатина,дали ще може да се оправи и наи вече ще кара ли.И другото,което е тук един колега ми предлага от компакт 1.8 тдс с клима,дали е същия.Благодаря предварително 

- NIKE
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 328iA
- Мечтае да кара: BMW 6 Gran Coupe
Какво представляват тези големите модулчета и от къде могат да се набавят (София) ? С един човек се заговорихме днес и той ми каза че са му ги откраднали - намерил капака на колата леко отворен и не знам защо са взели тези работи. Не разбрах дали е 325i или 325TDS комби (акумулатора му бил в багажника).
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
Това са релета. Оранжевите , които си посочил мисля, че са за клаксона и за късите, а бялото за задните халогени

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Колеги търся каква може да е причината уреда на бензина да отчита, че има бензин а колата да няма? Днес стрелката ми беше в полето на резервата, но резерва не светеше. Качвам се да паля и нъцки - няма бензин. А ситуацията беше доста весела в предид, че бях на село и там няма бензиностанции.
Както и да е намерих да запаля и заредих 12 литра - общо 14 литра. А стрелката сега показва над 15 ??? Възможно ли е от едната част на резервоара да не подава към другата и при какви условия, защото като дам на контакт чувам как къркори бензина в маркучите към другата част на резервоара. Изобшо каква може да е причината да отчита повече бензин отколкото има всъщност?
Както и да е намерих да запаля и заредих 12 литра - общо 14 литра. А стрелката сега показва над 15 ??? Възможно ли е от едната част на резервоара да не подава към другата и при какви условия, защото като дам на контакт чувам как къркори бензина в маркучите към другата част на резервоара. Изобшо каква може да е причината да отчита повече бензин отколкото има всъщност?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
NIKE написа:Какво представляват тези големите модулчета и от къде могат да се набавят (София) ? С един човек се заговорихме днес и той ми каза че са му ги откраднали - намерил капака на колата леко отворен и не знам защо са взели тези работи. Не разбрах дали е 325i или 325TDS комби (акумулатора му бил в багажника).
клаксон, дълги и долното е за нагревателите на задното стъкло
- Tristaiosemnaiseis
- младши ентусиаст
-
Къде се намира модула на оригиналния парктроник? Колата е туринг.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Tristaiosemnaiseis написа:Къде се намира модула на оригиналния парктроник? Колата е туринг.
Колега,виж точно зад задния стоп,на Компакта се намира точно там,може и на Тоуринга да е там

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ